اسامی روزهای هفته پژوهش اعلام شد

تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اسامی روزهای هفته پژوهش را که از ۲۳ آذر ماه آغاز می شود، اعلام کرد.

مسعود برومند امروز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری هفته پژوهش در محل وزارت علوم گفت: هفته پژوهش از هفته جاری در دانشگاه های استان ها آغاز شده و از هفته آینده در دانشگاه های تهران آغاز می شود و به مدت یک هفته ادامه دارد.

برومند با اشاره شعار امسال هفته پژوهش گفت: وزارت علوم شعار امسال هفته پژوهش را "پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین و رونق تولید"  نامگذاری کرده است.
وی در باره اسامی روزهای هفته پژوهش در سال ۹۸ نیز اظهار داشت: روز شنبه ۲۳ آذرماه با عنوان پژوهش و فناوری، مدرسه، دانشگاه و جامعه نامگذاری شده است و در این روز دانش آموزان میهمان مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری می شوند.
به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، در این روز زنگ پژوهش توسط وزرای علوم و آموزش و پرورش در یکی از دبیرستان های منطقه ۲ تهران نواخته می‌شود.
وی درباره دومین روز هفته پژوهش افزود: روز یکشنبه ۲۴ آذر ماه با عنوان پژوهش، فناوری و توسعه ملی با رویکرد اجرای برنامه توسط دستگاه های اجرایی نامگذاری شده است.
برومند با اشاره به روز سوم اظهار داشت: روز دوشنبه ۲۵ آذرماه با عنوان گام دوم در پژوهش و فناوری انتخاب شد و دستگاه های اجرایی با رویکرد بیانیه گام دوم برنامه هایی اجرا می‌کنند.
وی ادامه داد: روز سه شنبه ۲۶ آذر ماه به پژوهش و فناوری و رونق تولید اختصاص داده شد.  در این روز بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار افتتاح می شود.
برومند همچنین به تجلیل از پژوهشگران، کارفرمایان و ایده های برتر در حاشیه این نمایشگاه اشاره کرد.
وی درباره سایر روزهای هفته پژوهش گفت: روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه با عنوان پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی و روز پنجشنبه ۲۸ آذرماه نیز با شعار پژوهش، فناوری و مشارکت ملی نام گرفته است. 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ رقم بودجه پارک های علم و فناوری به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: رقم قرارداد دانشگاه ها با صنعت در سال ۹۷ دو برابر شد و به هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان رسید.

برومند با اشاره عملکرد سال ۹۷ در حوزه پژوهش خاطرنشان کرد: فروش شرکت‌ های دانش بنیان در سال گذشته به ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و به صادرات  ۶۲ میلیون دلاری در سال ۹۷ دست یافتیم.

وی با بیان اینکه ۷ هزار و ۸۶۴ واحد فناور در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مستقر شدند، افزود: همچنین هزار و ۶۲۵ واحد مجوز دانش بنیانی دریافت و این شرکت ها برای ۵۶ هزار نفر اشتغال ایجاد کردند.
به گفته معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، ۸۰ درصد افراد شاغل در این شرکت ها مدرک کارشناسی به بالا و ۲۷ درصد افراد مدرک دکتری و کارشناسی ارشد دارند.
وی در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: با توسعه پارک‌های علم و فناوری، سه پارک علم و فناوری بودجه مستقل از بودجه ۹۸ دریافت کردند و در کل، بودجه پارک ها ۷۵ تا ۸۰ درصد افزایش یافت.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم یادآور شد: دانشگاه‌ های هرمزگان، شیراز، قزوین، ساری و کاشان اراضی خود را در اختیار پارک ها قرار دادند و برخی از دانشگاه‌ها هم در حال آماده سازی زمین برای استقرار پارک‌ها هستند.

انتشار حدود ۶۰ هزار مقاله محققان ایران در اسکوپوس

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره جایگاه علمی ایران در سطح جهان افزود: رتبه ایران در پایگاه اسکوپوس  ۱۶ است و ۱.۹ درصد تولید علم جهان در اختیار محققان ایرانی قرار دارد. 
به گفته برومند، تعداد مقالات منتشر شده ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی در اسکوپوس، ۵۹ هزار و ۹۵۱ مقاله است.
برومند درباره طرح رصد اشتغال دانش آموختگان که سال گذشته با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی انجام داد، خاطرنشان کرد: دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری در دستگاه ها بهتر جذب شدند و ۸۰ دانشگاه در این طرح شرکت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha