۲۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۶
کد خبر: 83590651
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اعتبار ۱۰۰ میلیون یورویی برای مقابله با گردوغبار

تهران - ایرنا - دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: در لایحه بودجه ۹۹ در قالب ردیف ۳ تبصره ۴ بند ه در بحث گرد و غبار مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار پیش‌بینی شده که با توجه به اهمیت موضوع، امیدواریم تمام این مبلغ پیشنهادی تصویب و به قانون تبدیل شود.

علی محمد طهماسبی بیرگانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در راستای نظر مثبت مقام معظم رهبری برای استفاده از صندوق توسعه ملی با هدف مقابله با گرد و غبار، سال گذشته نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو برای این موضوع تصویب شده بود که البته ۵۰ درصد آن تخصیص یافت؛ امسال نیز همین مبلغ پیشنهاد شد که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه بودجه مقابله با گرد و غبار امسال نسبت به سال قبل افزایشی از نظر مبلغ ارزی نداشته است، اظهار داشت: البته سال گذشته پیشنهاد ما ۱۵۰ میلیون یورو بود که با ۱۰۰ میلیون یورو موافقت شد. امسال همان ۱۰۰ میلیون یورو را پیشنهاد دادیم.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: طی سه سال گذشته یک سری اقدامات در حوزه پیشگیرانه، اصلاحی و احیایی انجام شد و عمده اقدامات مباحث مربوط به وزارت کشاورزی، نیرو و محیط زیست بود. بخش‌هایی نیز به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان هواشناسی و زمین شناسی مربوط می‌شد که با توجه به اهمیت و گستردگی موضوع اقدامات بسیار وسیع و متفاوت بوده است.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به عنوان مثال ۲۷ استان درگیر گرد و غبار هستند که اقدامات وسیع و متنوعی در قالب کارهای پیشگیری، سیستم هشدار، عملیاتی و اجرایی از جمله نهالکاری، مدیریت روان‌آب‌ها، پخش سیلاب، هدایت آب به تالاب‌هایی که در معرض خشکی هستند و احتمالا گرد و غبار از آن‌ها بلند می‌شود، تسهیل ورود آب برای احیای پوشش گیاهی مناطقی که آب به دشت های سیلابی آن‌ها نرسیده است، بذرکاری، بوته کاری، نهالکاری و امثال آن‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته یک سری اقدامات برای سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری تعریف شده بود که مراقبت، آبیاری، نهالکاری  و بوته‌کاری از جمله آن‌ها بود که نتایج خوبی هم به همراه داشت اما یک سری کارها مانند قرق و مدیریت چرای دام نیز انجام شد که پروژه‌ای بسیار خوب و تاثیرگذار بود، زیرا هم به هزینه زیادی احتیاج نداشت اما بسیار اثربخش بود. برای سال آینده نیز دنبال انجام کارهایی خواهیم بود که هم اثربخشی آن‌ها زیاد باشد و هم به هزینه کمتری نیاز داشته باشد مانند مدیریت چرای دام، قرق و کم کردن دام از کانون هایی که با غبار خیزی مواجه هستند.

شناسایی ۳۴.۶ میلیون هکتار کانون گردو غبار

طهماسبی بیرگانی درباره کانون های گرد و غبار در کشور گفت: بر اساس آخرین آمار به دست آمده که به زودی منتشر می شود ۳۴.۶ میلیون هکتار کانون گرد و غبار در داخل شناسایی کردیم که بررسی ها نشان می‌دهد کشور ما نسبت به کانون‌های خارجی اطراف از شدت کمتری برخوردار است. اما با این حال بین ۱۵ تا ۲۰ درصد این کانون‌ها از شدت خیلی زیاد و زیاد غبارخیزی برخوردارند، حدود ۲۵ درصد آن‌ها متوسط و بقیه که کمتر از ۶۰ درصد می‌شود شدت کمی دارند که قطعا باید روی کانون‌های با شدت کم بحث‌های پیشگیرانه و هشدار داشته باشیم تا شدیدتر نشوند. بر روی کانون های متوسط باید بیشتر کارهای پیشگیری انجام دهیم اما بر روی کانون های با شدت زیاد باید اقدامات عملیاتی انجام شود.

وی ادامه داد: ۳۴.۶ میلیون هکتار از کانون های گرد و غبار در ۲۵ استان کشور پراکنده اند که میزان گستردگی آن در استان های مختلف متفاوت است مثلا از حدود ۱۰ هزار هکتار تا نزدیک به ۶ میلیون هکتار کانون گرد و غبار در استان‌ها شناسایی شده است. بنابراین با توجه به درصد شدت‌ها و پراکنشی که در این ۲۵ استان وجود دارد در تلاش برای تهیه برنامه عمل با هدف مقابله با گرد و غبار در این استان‌ها هستیم تا بر اساس آن یک برنامه ۱۰ ساله تدوین کنیم تا تکلیف در چشم‌انداز روشن باشد و به صورت مقطعی کار نکنیم.

طهماسبی درباره کانون‌های خارجی گفت: بیشتر بر روی کانون‌های داخلی کار می‌کنیم، البته از ابتدای امسال کاری را با همکاری پژوهشکده هواشناسی آغاز کردیم که بر اساس آن بحث منشاءیابی خارجی گرد و غبار را دنبال می‌کنیم تا کانون‌های گرد و غباری اطراف کشور را شناسایی کنیم که تا حد زیادی هم پیش رفته است. زمانی که نتایج کار مشخص شد در مرحله بعدی در قالب مذاکرات دو و چند جانبه و استفاده از توان و رابطه دستگاه‌های بین‌المللی مستقر در ایران تلاش می‌کنیم تا اقداماتی را روی کانون‌های خارجی انجام دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha