محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری در دانشگاه تبریز، اظهار داشت: در سایه تلاش دانشمندان و متخصصان داخلی، هماکنون ۷۰ درصد از محصولات وارداتی و ۹۶ درصد از داروهای مورد نیاز مردم در داخل کشور تولید میشود که این پیشرفتها مرهون تلاشهای شبانهروزی پژوهشگران است.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: نقش دانشگاهها در توسعه کشور و استان افزایش یابد و تولید علم با هدف رفع مشکلی از مشکلات جامعه انجام شود.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید بتوانند نیازهای دستگاههای دولتی و بخش خصوصی را برآورده کنند، گفت: مقالهنویسی در دانشگاهها کار خوبی است و باید استمرار یابد؛ اما ارزشگذاری مقالات و پژوهشها باید معطوف به حل مشکلات جامعه شود.
پورمحمدی اضافه کرد: درست است که علم، حد و مرز ندارد، اما تولیدات علمی کشور باید در نوبت اول مشکلات داخلی ما را حل کند و انتظار داریم که گروههای علمی و دانشگاهی، مسائل جامعه را بررسی و برای حل معضلات راه حل ارائه کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ایران از نظر تولید علم، رتبه نخست منطقه و رتبه ۱۶ در کل دنیا را دارد، افزود: البته سرعت تولید علم متناسب با تولید فناوری نیست که برای جبران این کاستی، دانشگاههای ما باید به دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین تبدیل شوند.
وی اظهار داشت: دانشگاههای پیشرفته دنیا، علم را به فناوری و فناوری را به محصول قابل فروش تبدیل کرده و با این کار تولید ثروت میکنند که دانشگاههای ما نیز باید با فاصله گرفتن از نگرش سنتی، تلاش خود را برای تولید ثروت از طریق علم و فناوری ب کار گیرند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به مصوبه افزایش قیمت بنزین در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اشاره کرد و گفت: در صورتی که طرح سهمیهبندی بنزین اجرا نمیشد ما در سال ۱۴۰۰ به واردکننده بنزین تبدیل میشدیم و هماکنون با اجرای این طرح روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر مصرف بنزین کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه دولت نمیخواهد مشکلات اقتصادی مردم افزایش یابد، گفت: ما در همین دولت، رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصد و تورم یک رقمی را تجربه کردیم و بعد از امضای برجام، شاهد ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور بودیم.
پورمحمدی اضافه کرد: فروش نفت ما نیز به حدود ۲.۸ میلیون بشکه در روز رسیده بود که با عهدشکنی آمریکا و خروج این کشور از برجام، فشارهای خارجی علیه اقتصاد کشورمان افزایش یافت و در این شرایط دولت همه توان خود را برای کاهش مشکلات معیشتی مردم به کار گرفته است.
رئیس دانشگاه تبریز هم با بیان دانشگاه، مبدا تحولات و چراغ هدایت جامعه است، اظهار کرد: امروزه نگرش نو با توجه به نیاز جامعه در دانشگاههای کشورمان ضروری بوده و از این رو باید دانشگاهها به سمت رفع نیازهای جامعه حرکت کنند.
میر رضا مجیدی با بیان این اینکه دانشگاهها برای رسیدن به اهداف تعالی و پیشرفت خود در بخشهای مختلف باید بر اساس سند چشم انداز، اسناد بالادستی و راهبردی خویش حرکت کنند، گفت: دانشگاه تبریز نیز در سالهای اخیر با تدوین برنامههای کلان و راهبردی در این مسیر گامهای موثری برداشته است.
وی، حرکت در مسیر دانشگاههای نسل سوم و چهارم را از جمله برنامههای راهبردی و کلان این دانشگاه بیان کرد و افزود: دانشگاه نسل سوم همان دانشگاه کارآفرین و دانشگاه نسل چهارم، جامعه محور و در حال بینالمللی شدن است که در این راستا مسوولان و مدیران دانشگاه به کمک دانشگاهیان این دانشگاه، کارهای خوبی انجام دادهاند، ولی برای رسیدن به مرحله ایده آل باید بیش از اینها تلاش کرد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ظرفیت های فراوانی در دانشگاه ها و سایر مرکز تحقیقاتی در بخش های مختلف وجود دارد، بنابراین ضروری است از این ظرفیت برای شکوفایی و رشد کشور در حوزههای مختلف استفاده شود، به شرط اینکه مسوولان به دانشگاهیان ایمان و باور داشته باشند.
هملت عیسی خانلی، بنیانگذار دانشگاه خزر کشور آذربایجان نیز در ادامه این آیین، گفت: امروزه تولید علم و فناوری، حرکت در مرزهای دانش و توسعه همکاریهای بینالمللی ضرورت هر کشور و ملتی است و در همین راستا کشور ایران و آذربایجان به خاطر داشتن مشترکات فرهنگی و تاریخی بهتر میتوانند همکاریهای لازم رابا یکدیگر داشته باشند.
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با ارایه عملکرد این معاونت در حوزههای مختلف طی یک سال گذشته، بیان کرد: بر اساس اسناد و آمار موجود عملکرد بخشهای مختلف این معاونت روند رو به رشدی داشته و دلیل این ادعا نیز کسب رتبههای مختلف در رنگینگهای مختلف بینالمللی است.
در بیستمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز، از پژوهشگر برتر دانشگاه، اساتید قرار گرفته در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان، پژوهشگران برگزیده دانشکدهها و مراکز پژوهشی، پژوهشگران برگزیده بخش فناوری، پژوهشگران برگزیده گروههای عمده علمی، پژوهشگر برتر دانشگاه، برگزیدگان دانشگاه در شاخصهای مختلف و مدیران نهادها و سازمانهای دولتی و صنایع استان که بیشترین همکاری را با دانشگاه داشتند، تجلیل شد.
نظر شما