۲۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۴۰
کد خبر: 83593315
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بزک بازار محصولات آرایشی قزوین با کالاهای قاچاق

قزوین - ایرنا - فقدان نظارت کافی از سوی نهادهای متولی در سال های اخیر باعث ورود حجم زیادی از محصولات آرایشی قاچاق به بازار این گونه کالاها در استان قزوین شده که به دنبال آن ضمن آسیب به تولیدکنندگان داخلی، تهدیدی برای سلامت شهروندان است.

افزایش قیمت لوازم آرایشی بهداشتی موجب شده تا در سایه نبود آگاهی در بین عموم مردم نسبت به اصالت و سلامت محصول، خرید محصولات آرایشی که قیمت پایین تری داشتند، رشد پیدا کند.

فروش اینگونه لوازم آرایشی بهداشتی از طریق فضای مجازی که هر روز رونق بیشتری به خود می گیرد و همچنین عرضه آنها در کنار خیابان ها این روزها بازار داغی دارد و این در حالی است که اغلب خریداران این گونه کالاها توجهی به اصالت محصول خریداری شده نداشته و این مساله می تواند تبعات منفی برای سلامت آنها به همراه داشته باشد.

 یک عبور چند دقیقه‌ای در خیابان خیام قزوین نشان می‌دهد دست فروشان با قیمت‌های ارزان چگونه بازار این محصولات را به دست گرفته اند بدون آنکه نظارت جدی بر روی آنها وجود داشته باشد.

یک بانوی قزوینی که از همین طریق اقدام به خرید لوازم آرایشی می کرده و در اثر استفاده از یک کرم پودر تقلبی دچار لک های پوستی بر روی صورت شده است، می گوید: متاسفانه به خاطر خرید این محصول از طریق تلگرام امکان زیادی هم برای پیگیری و شکایت از فروشنده آن ندارم.

مریم باغبان افزود: این  محصول تقلبی را بدون تحقیق بیشتر و اتفاقا با صرف هزینه بسیار زیادی خرید کردم به امید اینکه حتما محصولی که با این میزان قیمت فروش می رود کیفیت و مرغوبیت لازم را هم دارد غافل از اینکه قیمت بالا به هیچ وجه تضمینی برای سلامت  کالا نیست.

وی افزود: به قدری این لک های پوستی در صورتم شدید است که در حال حاضر همه تمرکز و توجهم را صرف درمان آن نزد پزشک متخصص کرده ام.

اطمینان از سلامت محصولات آرایشی با برچسب کنترل اصالت امکان پذیر است

مدیر نظارت بر فرآورده های آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین  در این خصوص با بیان اینکه تمام لوازم آرایشی تولید داخل دارای پروانه سلامت کالا هستند،گفت: کل محصولات سلامت محور عرضه شده واحدهای تولیدی و همچنین مراکز معتبر فروش لوازم آرایشی و بهداشتی استان قزوین تحت نظر این اداره مورد نظارت قرار می گیرند.

سینا درزی افزود: اداره نظارت بر فراورده های آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو متولی صدور مجوز تولید و پروانه ساخت به کارخانه های تولید کننده و همچنین مجوز ورود به موسسات وارد کننده این نوع کالاها است.

وی در خصوص نحوه شناسایی کالای اصل از تقلبی گفت: در کالاهای تولید داخل  مردم باید به مجوز بهداشت و لوگوی سیب سلامت روی محصول دقت کنند.

درزی ادامه داد: محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی وارداتی دارای برچسب اصالت مورد تایید وزارت بهداشت هستند.

وی همچنین گفت: داشتن برچسب کنترل اصالت، رهگیری و ردیابی وزارت بهداشت برای تک تک محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی وارداتی الزامی است اما کافی نیست و خریدار این کالاها باید تنها در صورت استعلام شناسه ۱۶ رقمی که دارای پوشش است و مطابقت مشخصات محصول با اطلاعات دریافتی از طریق سامانه های مورد تایید سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف آن اقدام کند.

درزی اظهار داشت: کالاهای مجاز داخلی نیز باید ضمن داشتن آرم سیب سلامت و شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت باید به زبان فارسی نام فراورده، نام شرکت سازنده و شماره سری ساخت، تاریخ تولید و تاریخ انقضا ، مواد متشکله و عبارت ساخت ایران  را بر روی محصول درج کنند.

وی به مردم توصیه کرد برای حفظ سلامتی خود و خانواده از خرید محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی وارداتی که فاقد برچسب کنترل اصالت وزارت بهداشت است خودداری کرده و  قبل از مصرف حتما از اصالت آن محصول از طریق سامانه های مورد تایید سازمان غذا و دارو اطمینان حاصل کنند.

به گفته درزی برچسب کنترل اصالت دارای شناسه اصالت ۱۶ رقمی پوشش دار است که می توان با ارسال آن از طریق پیام کوتاه ۲۰۰۰۸۸۲۲ و تطبیق مشخصات دریافتی با مشخصات کالا به اصالت آن محصول پی برد.

مردم لوازم آرایشی بهداشتی را از دست فروشی‌ها نخرند

مدیر نظارت بر فراورده های آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه ارزانی هیچ کالایی بی حکمت نیست گفت: مردم اقلام غذایی، آرایشی و بهداشتی را از دست فروشیها و بساط کنار خیابان نخرند چون با مصرف این اقلام بی کیفیت و خطرناک که گاهی باعث بروز عوارض جبران ناپذیری هم می شود کسی پاسخگوی بروز مشکلات و عواقب ناشی از مصرف آنها نیست.

درزی با بیان اینکه ۹۹ درصد محصولات دست فروشی ها تقلبی و غیر مجاز است،افزود: حتی اگر این محصولات مجوز و پروانه ساخت هم داشته باشد به خاطر فضای نامناسب نگه داری خرید آنها توصیه نمی شود.

این مسوول با تاکید بر اینکه هیچ گاه نباید فریب بسته بندی های شکیل، محکم و با برند یک شرکت تولیدی معروف را خورد گفت: مردم می توانند برای استعلام اصالت محصول  به سایت سازمان غذا و دارو به نشانی www.ttac.ir مراجعه و  نرم افزار ویژه کنترل برچسب اصالت ، رهگیری و ردیابی فراورده های سلامت را بارگیری کنند.

درزی یادآور شد: در موقع خرید حتما باید دقت شود که شماره پیامک درج شده بر روی برچسب ۲۰۰۰۸۸۲۲ و شماره تلفن گویا آن ۰۲۱۶۱۸۵ و آدرس سایت www.ttac.ir باشد در غیر اینصورت آن برچسب و محصول تقلبی و قاچاق و مضر به سلامت مصرف کنندگان بوده و از مصرف آن خودداری و به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین اطلاع داده شود.

وی همچنین نسبت به خرید اینترنتی اینگونه محصولات هشدار داد و گفت: مردم تا زمانی که محصول را ندیده و از اصالت و سلامت آن مطمئن نیستند از خرید آن خودداری کنند.

درزی افزود: متاسفانه هر روز مراجعات زیادی از سوی مردم داریم که بعد از خرید این محصولات دچار عوارض شده و برای پیگیری آن به ما مراجعه می کنند در حالی که این افراد می توانستند پیش از خرید با یک تماس و استعلام آن محصول نسبت به خرید اقدام کنند.

مدیر نظارت بر فراورده های بهداشتی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: به مردم اطمینان می دهیم محصولات آرایشی بهداشتی تولید داخلبه طور کامل با همان فرمول و مواد محصولات خارجی ساخته می شوند اما متاسفانه چون این کالاهای خارجی با برند مطرح دنیا به فروش می رسند از استقبال بیشتری برخوردارند.

۶۵۰ مرکز عرضه لوازم آرایشی بهداشتی در قزوین نظارت می‌شوند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در حال حاضر ۱۰۴ واحد تولید کننده لوازم بهداشتی و آرایشی و همچنین ۶۵۰ مرکز عرضه این لوازم در استان فعالیت می کنند که به طور مرتب مورد نظارت و بازرسی قرار دارند.

پیمان قجربیگی با بیان اینکه همه محصولات آرایشی و بهداشتی چندین بار در سال نمونه برداری می شوند،افزود: موسسات وارد کننده نیز که عمدتا در شهر دیگری مستقر هستند در صورتی که انبارشان در قزوین مستقر باشد تحت نظارت و بازرسی قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه آمار تخلفات طی سال‌های اخیر در این مراکز بحرانی نبوده است،گفت: آرایشگاه‌های زنانه نیز از جمله مکان هایی هستند که می توانند عرضه کننده لوازم آرایشی بهداشتی تقلبی و قاچاق باشند از این رو  طی گشت های مشترک با تعزیرات حکومتی و صنعت معدن تجارت بازرسی می شوند.

قجربیگی افزود: باید با عوامل فروش و پخش غیرمجاز، تقلبی و قاچاق کالاهای سلامت محور برخورد قاطع کرد و در این راستا حوزه سلامت استان  به منظور جلوگیری از تهدید سلامت مردم خواستار برخورد دستگاه های نظارتی و قضائی با شرکتهای پخش غیر مجاز و دستفروش کالاهای سلامت محور شده است. 

کاهش تخلف لوازم آرایشی بهداشتی در تعزیرات حکومتی قزوین

گرچه فروش کالاهای تقلبی و قاچاق آرایشی بهداشتی بازار این حوزه را آشفته کرده و سلامت مردم را به خطر انداخته است اما سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان قزوین از کاهش پرونده های تخلفات این حوزه خبر می دهد.

هوشنگ محمدی گفت: در سال ۹۷، ۱۷ پرونده مختومه در قاچاق لوازم آرایشی بهداشتی داشتیم که این میزان  به ۱۰ پرونده در سال جاری کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: میزان محکومیت مالی این جرایم در سال گذشته یک میلیارد و ۵۱۸ میلیون ریال و در سال جاری ۷۳۳ میلیون ریال بوده است.

مدیرکل استاندارد قزوین نیز در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که آیا این سازمان استانداردی در خصوص لوازم آرایشی بهداشت دارد،گفت: سازمان استاندارد برای این لوازم استانداردی ننوشته است مگر آن که برخی واحدهایی مشخصی استاندارد تشویقی داشته باشند در غیر اینصورت متولی این امر معاونت غذا و دارو است.

سیروس صارمی افزود: در صورتی که هر نوع کالایی دارای علامت سازمان استاندارد باشد باید یک کد ۱۰ رقمی داشته باشد که مردم برای اطمینان از اصالت آن، کد را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک می کنند تا اصالت آن مشخص شود.