به گزارش امروز (شنبه) تارنمای دویچه وله، بر اساس گزارش موسسه ملی تحقیقات فضایی (INPE) برزیل، قطع درختان جنگلی در جنگل های آمازون برزیل در نوامبر (آبان-آذر) به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون رسید.
بر اساس گزارش این سازمانِ تحقیقات فضایی در برزیل، در مجموع ۵۶۳ کیلومتر مربع از بزرگترین جنگل های بارانی جهان در ماه نوامبر تخریب شده است که ۱۰۳ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته بوده است.
در فاصله زمانی ژانویه تا نوامبر (دی- بهمن ۹۷ تا آبان و آذر ۹۸) منطقه ای تقریبا به وسعت جزیره کارائیبِ پورتوریکو نابود شده است که افزایش ۸۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل را نشان می دهد.
موسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل روز جمعه با استناد بر اطلاعات پایگاه اطلاعاتی «دیتر/ DETER» که از تصاویر ماهواره ای برای نظارت بر آتش سوزی جنگل ها، تخریب جنگل ها و دیگر اتفاقات تاثیرگذار بر جنگل های بارانی استفاده می کند، این آمار را منتشر کرد.
به طور کلی روند قطع درختان جنگل ها در سال ۲۰۱۹ افزایش ۳۰ درصدی را در مقایسه با سال گذشته میلادی داشته است این در حالیست که به طور معمول روند جنگل زدایی در ماه های نوامبر و دسامبر کُندتر می شود.
گروه های حامی محیط زیست، محققان و فعالان محیط زیست سیاست های رئیس جمهور برزیل را در افزایش روند جنگل زدایی آمازون در برزیل مقصر می دانند. دولت برزیل با رد چنین اتهاماتی، دولت های قبلی را به دلیل کاهش بودجه سازمان های محیط زیست مقصر دانسته است.
گزارش جدید سازمان دولتی فضایی برزیل در حالی منتشر شده که در کنفرانس آب وهوایی سازمان ملل که امسال در مادرید پایتخت اسپانیا برگزار شد، برزیل با ائتلاف کشورهای جزیره ای کوچک (AOSIS) درباره اهداف آب و هوایی دچار اختلاف شد و این ائتلاف، برزیل را بیش از دیگر کشورها به دلیل فقدان اهداف بلندپروازانه ای که به گفته این کشورها آنها را نیز تضعیف می کند، مورد انتقاد قرار داد.
ماه گذشته تعدادی از وکلای برزیلی خواستار تحقیقات دیوان بینالمللی جنایی از سیاست های محیط زیستی «ژائر بولسونارو» (Jair Bolsonaro) رئیس جمهوری برزیل شدند.
مادرید، پایتخت اسپانیا طی روزهای ۱۲ تا ۱۳ دسامبر (۱۱ تا ۲۲ آذر) میزبان کنفرانس جهانی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل(COP۲۵) بود.
نظر شما