۴ آذر ۱۳۹۷، ۷:۴۰
کد خبر: 83111606
T T
۰ نفر
تخریب جنگل های آمازون بیش از 13درصد افزایش یافت

تهران – ایرنا – تصاویر ماهواره ای از جنگل های بارانی آمازون نشان می دهد كه روند تخریب این جنگل ها در سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته، حدود 13.7 درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تصاویر كه تا پایان ماه ژوئیه 2018 (تیر/ مرداد) گرفته شده است، نشان می دهد كه حدود هفت هزار و 900 كیلومتر از مساحت جنگل های آمازون در مقایسه با سال گذشته میلادی تخریب شده است.
تخریب جنگل های آمازون یكی از عوامل اصلی گرم شدن زمین است. این جنگل ها به ریه های كره زمین شهرت دارند و حفاظت آن برای توازن آب و هوای جهان حیاتی است.
«ادیسون دوارته» (Edison Duarte) وزیر محیط زیست برزیل در بیانیه ای اعلام كرد كه قطع بی رویه درختان عامل اصلی تخریب جنگل های استوایی آمازون است. وی از دولت خواست كه محافظت از این جنگل ها را افزایش دهد.
بیشترین تخریب جنگل در ایالت های پارا (در شمال) و «ماتو گروسو» (Mato Grosso) در غرب برزیل صورت گرفته است.
دیده بان آب و هوایی در برزیل كه از سازمان های غیر دولتی است، در بیانیه ای اعلام كرد كه تخریب جنگل های آمازون تنها ناشی از قطع بی رویه درختان نیست، بلكه در برزیل به همراه تلاش مزرعه داران برای توسعه زمین زراعی، سهم بسزایی در افزایش تخریب ها ایفا كرده اند.
منطقه آمازون كه 7٫5 میلیون متر مربع وسعت دارد. شامل بزرگترین جنگل بارانی و حوزه رودخانه جهان می باشد.
این منطقه وسیع در پایین خط استوا و در هشت كشور برزیل، پرو، اكوادور، كلمبیا، ونزوئلا، گینه، سورینام و بولیوی و همچنین گینه فرانسه گسترده شده است.
وسیع ترین بخش این جنگل، یعنی 60 درصد از آن در برزیل قرار دارد به گونه ای كه نیمی از این كشور پوشیده از جنگل است و پس از آن 13درصد در پرو واقع است.
دانشمندان تخمین می‌زنند كه این جنگل دارای بیش از دو و نیم میلیون گونه حشره، بیش از 40 هزار گونه درخت و گیاه، یكهزار و 500 نوع پرنده و بیش از 2 هزار نوع ماهی است.
شبس**9363**1613
۰ نفر