پیوند صنعت و دانشگاه محور فعالیت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی

مشهد-ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: این شرکت با انعقاد تفاهمنامه‌های متعدد و بهره‌گیری از دانشگاهیان، صاحبان ایده و طرح در مراکز آموزش عالی و همچنین استارتاپها، پیوند صنعت و دانشگاه را یکی از محورهای مهم و عمده فعالیت در شهرکها قرار داده است.

مسعود مهدی‌زاده مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حمایت مادی و معنوی از صنایع کوچک را در حوزه پژوهش و فناوری یکی از مصادیق تلاش  شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی برای تعمیق پیوند صنعت و دانشگاه ذکر و بیان کرد: بخش عمده‌ای از این حمایت در قالب ایجاد ارتباط نزدیک با دانشگاهها رقم می‌خورد. 

وی افزود: تفاهمنامه‌ای در همین چارچوب با دانشگاه فردوسی مشهد با هدف کمک به دانش‌بنیان شدن واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی امضا شد. بر این اساس عارضه‌یابی واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی و کمک به حل مشکلات آنها نیز از سوی مشاوران در بخشهای مختلف صورت می‌گیرد. 

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی ادامه داد: این شرکت همچنین ارتباط نزدیکی با مراکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد برقرار کرده تا در این چارچوب پژوهشگران و مخترعان ایده‌های خود را به مرحله اجرا برسانند. در این راستا صاحبان ایده در مراکز رشد، وارد شهرکهای صنعتی شدند تا با حمایت این شرکت در مرحله نخست ایده خود را به طرح نیمه صنعتی و در مرحله بعد آن به مرحله تولید انبوه برسانند.

وی به همکاری شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با پارک علم و فناوری خراسان نیز اشاره و بیان کرد: همکاری با این مجموعه در قالب کمک به عارضه‌یابی واحدهای تولیدی و اجرای پژوهشهای کاربردی است. در این چارچوب استادان دانشگاه و متخصصان پارک علم و فناوری خراسان به عنوان مشاور در قالب فعالیت "کلینیک صنعت" واحدهای تولیدی را یاری می‌کنند. 

"کلینیک صنعت" پیرو دستور استاندار خراسان رضوی به منظور حل مشکلات واحدهای تولیدی این استان از اردیبهشت ماه گذشته فعال شده است. شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی مسوول هدایت امور د فعالیتهای این کلینیک است. 

مهدی‌زاده مقدم  در ادامه، ایجاد کارگاههای اجاره‌ای در شهرکها و نواحی صنعتی را از دیگر اقدامات مشترک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با دانشگاه فردوسی مشهد اعلام و بیان کرد: افراد صاحب ایده می‌توانند با استقرار در این کارگاهها و استفاده از امکانات صنعتی آنها ایده‌های خود را به مرحله طرح و سپس اجرا برسانند.

وی گفت: انعقاد تفاهمنامه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و دانشگاه حکیم سبزواری به منظور بهره‌گیری از ظرفیتهای علمی و ایجاد "مراکز خدمات فناوری و کسب و کار" در شهرکهای صنعتی و ارایه خدمات فنی و مهندسی از دیگر اقدامات مفید مرتبط با برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه بوده است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی افزود: در نتیجه انعقاد تفاهمنانامه‌های مختلف با دانشگاهها طرحهای پژوهشی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی به سمت تامین نیاز روز واحدهای صنعتی پیش رفته است.

وی همچنین به اقدامات "فن بازار منطقه‌ای" در شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: این بخش زیر نظر معاونت علمی و فناوری دفتر ریاست جمهوری از سال ۱۳۹۳ در این استان راه‌اندازی شده و مسوولیت کمیته "فن بازار و ایده" آن بر عهده شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گذاشته شده است. 

مهدی‌زاده مقدم ادامه داد: کمیته فن بازار از شرکتهای استارتاپی و شرکتهای تکاپ (واحدهایی که طرح آنها به مرحله نمونه‌سازی و ارتقا فناوری رسیده‌ است) حمایت می‌کند. نمونه‌ای از حمایت شرکت شهرکهای صنعتی از این واحدها "اختصاص فضای رایگان به آنها" در نمایشگاههای سالانه پژوهش و فناوری است تا زمینه اتصالشان به سرمایه‌گذاری حوزه صنعتی مهیا شود.

وی گفت: بر این اساس شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی به واحدهای استارتاپی و تکاپ کمک می‌کند تا طرحشان ارزشگذاری و سپس توسط تولیدکننده یا سرمایه‌گذار خریداری شود.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی افزود: در نمایشگاه پژوهش و فناوری امسال که طی روزهای ۲۰ تا ۲۳ آذر ماه جاری در نمایشگاه‌ بین‍المللی مشهد برگزار شد ۱۴ شرکت تکاپ حضور یافتند تا زمینه برقراری ارتباط آنها با سرمایه‌گذار فراهم شود و از این طریق بتوانند با انعقاد تفاهمنامه همکاری با آنها طرحهای خود را نمونه‌سازی کرده و سپس به مرحله تولید برسانند.

وی در ادامه به فعالیت ۶۰ شرکت دانش‌بنیان فعال زیر پوشش شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: بنا است با توسعه شهرک صنعتی توس طی دو ماه آتی مکانی برای استقرار این شرکتها به منظور تولید انبوه صنعتی ایجاد شود.

مهدی‌زاده مقدم ادامه داد: بیشتر محصولات شرکتهای دانش‌بنیان صرف نیازهای داخل می‌شود و هنوز به مرحله صادرات نرسیده است. با این حال شرکتهای دانش‌بنیان در خراسان رضوی تاکنون موفق به تولید قطعات یا ماشین‌آلات مورد نیاز در صنایعی همچون نفت و گاز، خودرو، تجهیزات پزشکی، فولاد و سیمان شده‌اند تا کشور را از واردات این اقلام بی‌نیاز کنند. 

۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی در خراسان رضوی وجود دارند که در ۴۰ مورد از آن زمین برای راه اندازی واحد صنعتی در حال واگذاری است. وسعت زمینهای در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است که عملیات اجرایی در پنج هزار و ۴۰۰ هکتار آن صورت گرفته است. از این میزان ۶۰۰ هکتار به واحدهای صنعتی تعلق دارد.

دو هزار و ۵۶۹ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی خراسان رضوی مستقر هستند که در مجموع ۴۳ درصد از واحدهای صنعتی، ۲۳ درصد از سرمایه‌گذاری صنعتی و ۳۹ درصد از اشتغال صنعتی این استان را در اختیار دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha