رحمدل بامری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرایی شدن طرح انتقال آب به سه استان شرقی کشور تمام مشکلات مردم شهر و روستاهای چابهار مرتفع و بیشاز ۳۰۰ هزار نفر از آب پایدار بهرهمند میشوند.
وی افزود: برنامهریزی شده تا روزانه در ابتدا ۸۰۰ هزار مترمکعب و در گام نهایی ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب از دریای عمان شیرین سازی و به سه استان شرقی کشور منتقل شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چابهار به آبهای آزاد اقیانوس هند متصل است و نمک زدایی و برداشت روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب از اقیانوس در مقایسه با برداشت چندین میلیون مترمکعب آب توسط کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار ناچیز است و هیچ مشکلی را ایجاد نمیکند.
وی بیان کرد: سدهای پیشین، کهیر و زیردان نیز که قبلا تخصیص برای صنایع مختلف داشتند بعد از شیرین سازی تمام آب موجود آنان به روستاها اختصاص پیدا میکند.
بامری اظهار داشت: چابهار در طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور در اولویت است و ابتدا به تمام نقاط این شهرستان و کنارک و سپس به سایر شهرهای سیستان وبلوچستان و بعد به استانهای همجوار منتقل میشود.
وی ادامه داد: تفاهمنامه انتقال آب دریای عمان به شرق ایران امضا شده و خط لوله آن بطول هزار و۵۰۰ کیلومتر به سه استان شرقی کشور منتقل میشود تا برای آشامیدنی مردم و استفاده صنایع و کشاورزی مصرف شود.
فرماندار چابهار گفت: هماینک صددرصد روستاهای این شهرستان با حدود ۵۰ تانکر روزانه به ازای هر نفر ۱۵ لیتر آبرسانی سیار میشوند.
وی بر تکمیل طرحهای نیمه تمام و مجتمع آبرسانی پیرسهراب، پلان و تلنگ، مجتمع آبرسانی دشتیاری و توجه بیشتر به تخصیص اعتبار در حوزه آبرسانی تاکید کرد.
بامری گفت: روستاهایی نظیر بریس در همجوار دریا با بیشاز ۶ هزار نفر با تانکر آبرسانی سیار میشوند و سایر روستاها نیز با همین وضعیت از بیآبی رنج میبرند که نیاز است از طریق شیرین سازی آب از دریا مشکل آنان برای همیشه برطرف شود.
وی ادامه داد: استفاده از آب پایدار دریا موجب رونق کشاورزی، جان گرفتن طرحهای بزرگ، صنایع و خوشحالی مردم بویژه دامداران و کشاورزان میشود.
نظر شما