به گفته این متخصصان در صورتی که این صنعت بتواند سرمایه گذاران خارجی مناسب جذب کند و از تجارب کشورهایی مانند مالزی نیز استفاده نماید، این صنعت رشد مییابد، درآمدهای غیرنفتی افزایش یافته و کشور به هاب گردشگری سلامت و تندرستی در منطقه تبدیل خواهد شد.
مدیر اجرایی طرح ملی گردشگری زیبایی و تندرستی در مالزی گفت: مالزی با استفاده از یک طرح ملی گردشگری بخوبی توانسته است درآمدهای حاصل از این صنعت را افزایش داده و از وابستگی به درآمدهای نفتی بکاهد.
دکتر شایسته مقدس که استاد ایرانی یکی از دانشگاههای مالزی و مدیر اجرایی این طرح ملی در مالزی است به ایرنا گفت: این طرح ملی توسط وزارت گردشگری مالزی از سال ۲۰۱۷ پس از طی مراحل مطالعاتی و تحقیقاتی و تائید طرح آن وارد مرحله اجرا شد و درآمدهای غیرنفتی این کشور را بسیار افزایش داد.
این متخصص صنعت گردشگری با بیان اینکه مالزی با افزون بر ۳۲ میلیون نفر جمعیت در دهههای اخیر درآمدهای کلانی از این صنعت داشته است، افزود: قرار است مالزی تا پایان سال جاری میلادی آمار گردشگران خارجی خود را تا ۶ میلیون نفر در چارچوب طرح ملی MyBeauty افزایش دهد تا درآمد ارزی سالانه خود را به بیش از ۱۸ میلیون دلار رساند.
متخصص ارشد صنعت گردشگری و هتلداری ایرانی همچنین خبر داد: در چند سال اخیر رایزنیهای متعددی برای استفاده از تجارب مالزی در ایران انجام شد که قرار است با موافقت طرف مالزیایی از مدل آنها برای تقویت صنعت گردشگری در یکی از مناطق کشور استفاده شود.
به گفته این بانوی ایرانی فعال در صنعت گردشگری مالزی و ایران "رمز موفقیت چشمگیر صنعت گردشگری مالزی، همکاریهای موثر میان دولت و بخش خصوصی این کشور است به گونهای که دولت همواره ناظر طرحهای گردشگری بوده و بخش خصوصی مسئولیت اجرای آن را برعهده دارد اما دولت از عواید ارزی طرحها کاملا بهره مند میشود. "
این استاد دانشگاه در رشته گردشگری و هتلداری در مالزی افزود: حوزه سلامت، دارای بخشها و زنجیرههای مختلف اقتصادی وابسته مانند صنایع هتلداری، حمل و نقل، خوراک و نوشیدنی، صنایع دستی، برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی، خرید و سایر بخشهای خدماتی است که استفاده از این زنجیره به هم وابسته در یک طرح ملی در مالزی سبب شده تا این کشور جنوب شرق آسیا درآمدهای ارزی غیرنفتی کلانی داشته باشد و در عین حال زمینه اشتغال بسیار زیادی را برای مردم خود فراهم ساخته است.
دکتر امیر اصلان زاده، مدیر توسعه بین الملل گردشگری زیبایی و تندرستی در مالزی نیز با بیان اینکه طبق طرح ملی یاد شده، گردشگر حوزه سلامت و زیبایی به هنگام ورود به مالزی در زنجیرهای از خدمات شرکتها و مراکز بهداشتی و درمانی ویژه قرار میگیرد، تاکید کرد: ایران نیز با جمعیت ۸۰ میلیون نفری، جغرافیای ویژه و متنوع، امکانات، بسترها و ظرفیتهای مناسبی برای استفاده از تجارب مالزی در جهت توسعه صنعت گردشگری دارد و در صورت انتقال این مدل به ایران و بومیسازی آن میتوان نتایج خوبی در تحرک این صنعت مشاهده کرد.
متخصص ارشد گردشگری و استاد رشته صنعت گردشگری و هتلداری کشور گفت: متخصصان، مجریان و متولیان صنعت گردشگری در طرح ملی گردشگری مالزی گرد هم آمدند تا با ایجاد یک سیستم پویا و ایجاد برندسازی از ورود هر گردشگر به این کشور یک فرصت برای افزایش درآمدهای مالزی بسازند.
اصلان زاده توضیح داد: در طرح ملی گردشگری زیبایی مالزی، وزارت گردشگری و شرکت مجری (ORIENTAL MACE GROUP) همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته و این پروژه کلان را در سراسر این کشور پیش بردهاند و در صورت اجرای پروژه مشترکی میان مالزی و ایران در حوزه سلامت و درمان، تجارب مالزی بخوبی میتواند در ایران مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته دکتر اصلان زاده "این ابتکار، اولین پلتفرم جهانی در نوع خود میباشد که پایه و اساس آن بر اعتبارسنجی و قابلیت ارتقاء اطمینان در صنعت سلامت، تندرستی و مراقبتهای بهداشتی متمرکز است. "
وی افزود: این مدل در صدد است تا از طریق فناوری، آموزش و پرورش، متخصصان و ارائه دهندگان خدمات زیبایی، تندرستی و مراقبتهای بهداشتی بخش جنوبی کشور را به جهت همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس ارتقاء دهد و با تهیه و ارائه فهرستی از کالاها و مراکز خدماتی استاندارد، این بخش از کشور را به یکی از برترین و منتخبترین مراکز ارائه خدمات زیبایی و تندرستی منطقه تبدیل نماید و با استفاده از این ابتکار، جزیره کیش به عنوان پایلوت افزایش ورود قابل توجهی از گردشگران بین المللی را برای دریافت خدمات زیبایی، تندرستی و مراقبتهای بهداشتی بویژه منطقه خاورمیانه تجربه خواهد کرد.
در آستانه سفر روحانی به مالزی
ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب گردشگری سلامت در منطقه را داراست
۲۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۱
کد خبر:
83596224
تهران- ایرنا- متخصصان و فعالان صنعت گردشگری در مالزی و ایران میگویند: ایران دارای ظرفیتهای بسیاری برای توسعه گردشگری در زمینههای مختلف بویژه گردشگری سلامت و تندرستی در منطقه خاورمیانه است.
اخبار مرتبط
-
طرح ویژه گردشگری در مالزی با مدیریت بانوی ایرانی انجام می شود
كوالالامپور - ایرنا- یك بانوی ایرانی مدیریت اجرایی ، راهبردی تحقیق و آموزش طرح ملی برای جذب…
-
گردشگري پايدار در سايه توسعه صنعت هتلداري
تهران-ايرنا- ايران پهناور اگرچه غني از ظرفيت ها و جاذبه هاي گردشگري است اما چالش ها و مشكلات…
نظر شما