محمدرضا محمدحسن پور، دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مصوبات ستاد مدیریت بحران استان فارس، هر دستگاه و نهادی در شرایط بحرانی و سیل وظایف و اختیاراتی دارد.
معاون خدمات شهری شهرداری شیراز ادامه داد: برای مواجهه با سیل احتمالی در پی بارشهای کنونی شیراز ،سازماندهی و ساماندهی نیروی انسانی و تجهیزات موتوری مدیریت شهری و همچنین اقدامات عمرانی لازم انجام شده است.
او اضافه کرد: همه نیروهای شهرداری شیراز اکنون در حالت آماده باش هستند تا از بروز هر گونه مشکل و خطرات ناشی از سیلاب احتمالی جلوگیری کنند.
وی خطاب به شهروندان شیرازی گفت: این درخواست اکنون وجود دارد که مردم در زمان بارندگی و احتمال بروز سیلاب که برای امروز و فردا (بیست و ششم و بیست و هفتم آذرماه) پیش بینی شده از تردد بی مورد و غیر ضروری در سطح شهر خودداری کنند.
حسنپوربا اشاره به گزارش هواشناسی استان فارس بیان داشت: بر اساس این گزارش امروز (بیست و پنجم آذر) و فردا (بیست و ششم آذر) شاهد بارشهای شدید در شهر شیراز و استان فارس خواهیم بود.
وی گفت: بهتر است شهروندان شیرازی در زمان این بارندگیها که شدید پیشبینی شده در منازل باشند و اگر کار ضروری در شهر دارند برای تردد از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کنند.
او بیان کرد: شهروندان باید به طور ویژه در زمان بارندگی از ریختن زباله در جوی آب جلوگیری کنند زیرا باعث مسدودسازی مسیر آب و در نهایت به آبگرفتگی معابر شهری منجر خواهد شد.
محمدحسنپور در مورد پیشبینیهای لازم برای جلوگیری از بروز خطرات ناشی از سیلاب در محل دروازه قرآن، اظهار داشت: خطری که در دروازه قرآن وجود دارد به دلیل رودخانهای است که در این محل موجود است و در حوزه رودخانهها، سازمان آب متولی اصلی است اما شهرداری شیراز افزون بر اینکه در حوزه مدیریت بحران با این سازمان همکاری میکند، برای کنترل و نظارت نیز در این محل وارد عمل شده است.
او گفت: شهرداری شیراز برای اطلاع از وقوع سیل ناگهانی در محل دروازه قرآن، نیروی انسانی ثابت و متحرک قرار داده است که اگر سیلاب شکل گیرد اقدامات بعدی در محل نام برده انجام و با همکاری سایر دستگاهها از تردد در این محور جلوگیری و دروازه قرآن مسدود شود.
سیلاب پنجم فروردین ماه ۹۸ در محل دروازه قرآن شیراز موجب جان باختن ۲۱ نفر و مصدوم شدن دهها نفر شد و خسارت های مالی سنگینی نیز به دنبال داشت.
معاون خدمات شهری شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: فعالیتهای کوتاه مدتی که باید در مجموعه شهرداری برای جلوگیری از خسارتهای مالی و جانی سیل انجام شود از خردادماه ۹۸ در دستور کار قرار گرفت.
حسنپور، با بیان اینکه بعضی اقدامات برای جلوگیری از خسارت سیلاب در سطح شهر شیراز باید در دراز مدت انجام شود، افزود: ۵۲ حوزه آبریز در این کلانشهر وجود دارد که در زمان سیل و بارندگی میتواند بحرانزا باشد و از این تعداد، وضعیت چهار حوزه آبریز بحرانیتر است.
او اضافه کرد: هم اینک طرح مطالعاتی حوزههای آبریز شیراز توسط مشاور در حال تکمیل است و بعد از اتمام مرحله تحقیقات برای اجرا در دستور کار مدیریت شهری قرار خواهد گرفت.
نظر شما