مهندسی اشتباه، سبب تخریب محیط زیست شده است

تهران - ایرنا - رییس سازمان محیط زیست گفت: امروزه به دلیل نبود فرهنگ لازم بین مردم و مهندسی اشتباه در ایجاد زیر ساخت‌های کشور مانند کارخانجات، مسکن و سدها تخریب محیط زیست را شاهد هستیم تا مقابل نسل آینده شرمنده شویم.

عیسی کلانتری امروز دوشنبه در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علم و صنعت افزود: ۶۰ سال پیش مفهومی برای تخریب جنگل و حفظ آب های زیر زمینی وجود نداشت تا سیاست های حفظ محیط زیست نیز بی معنی جلوه کند.

وی گفت: اما امروزه به دلیل نبود فرهنگ لازم و مهندسی اشتباه در ایجاد زیر ساخت های کشور، کارخانجات، مسکن و شهرسازی، سدها و...مشکلات عدیده ای بوجود آوردیم تا مقابل نسل آینده شرمنده شده و آنچه که حق آنها است، از بین ببریم و تا امروز هم کاری برای جبران آن نکردیم.
رییس سازمان محیط زیست افزود: در گذشته سالانه بیش از ۱۳۳ میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر در کشور وجود داشت که این رقم به ۹۰ میلیارد متر مکعب رسیده است.  دلیل آن هم مصرف نامتعارف و آموزش ندادن به مردم بوده تا چنین تخریبی رخ دهد.
کلانتری با تاکید بر اینکه دانشجویان، مدیران آینده کشور هستند و لازم است برای آموزش آنها در حوزه محیط زیست هزینه کرد، افزود: برای افزایش فرهنگ محیط زیست به دانشجویان در دانشگاه ها، طلاب حوزه علمیه، دانش آموزان  مدارس و مردم آموزش ندادیم.
وی با اشاره به تخریب محیط زیست توسط مردم گفت: ایران تنها کشوری است که نمی داند چگونه با محیط زیست خود برخورد کند تا آب های شیرین نسل بعد را غارت کرده و خاک را از بین ببریم.
رییس سازمان محیط زیست افزود: سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار جنگل های بلوط در زاکرس به دلیل بیماری و خاک فرسوده از بین می رود. در حالی که این درختان در گذشته مقابل بیماری ها مقاومت بالایی داشتند و از خاک قوی و سالمی برخوردار بودند. 
وی ادامه داد: به دلیل عدم رعایت اصول مهندسی در محیط زیست، کارخانه های آلاینده در غرب استان های تهران، کرج و اصفهان مستقر شدند تا جریان باد که از غرب به شرق می وزد، آلایندهای کارخانه ها را وارد شهرها کند. 
کلانتری به موضوع نبود استاندارد محیط زیستی در سدسازی هم اشاره کرد و گفت: بهترین مهندسان سد ساز را تربیت کردیم و افتخار می کنیم که سد سازی جز صنایع برتر کشور است. اما از آنجا که همه آب ها را پشت سد ذخیره کردیم، نتیجه آن خوزستان سرشار از گرد و غبار می شود تا اهمیت ندادن فارغ التحصیلان فنی و مهندسی دانشگاه ها به محیط زیست بیستر عیان شود.
وی درباره حفظ ژن های بومی نیز گفت: حفظ ژن ها از مسائل بسیار مهم دیگر است که هنوز نسبت به آن بی تفاوت هستیم. در حالی که وظیفه همه ما حفظ  ژن ها در بخش های کشاورزی، میکروبی، گیاهی، جانوری و... است.
رییس سازمان محیط زیست در ادامه به موضوع آلودگی هوای تهران که سبب تعطیلی فعالیت های جامعه می شود اشاره کرد و گفت: تعطیلی خسارت اقتصادی در شرایط فعلی به همراه دارد. اما جالب است که در تهران  ۲ میلیون ۷۰۰ هزار موتورسیکلت کاربراتوری رفت و آمد می کنند که در زمستان به اندازه ۲۲ میلیون خودرو سبب ایجاد آلودگی می شوند.
وی ادامه داد: ۸۰ هزار خودرو گازویلی در تهران تردد می کنند که از این تعداد ۶۰ هزار تا کامیون هستند تا آلودگی هوای تهران چنان شدت یابد که باید ۱۱ روز پایتخت تعطیل می شد. زیرا شاخص ازن بالای ۱۵۰ بود.
کلانتری با انتقاد از کیفیت پایین خودروهای تولید داخل گفت: هنوز متوجه نشدم خودروی داخل چرا باید به بهای ضرر زیست محیطی تولید شود. همچنین در ساخت فازهای عسلویه اگر فقط ۲ میلیارد دلار بیشتر هزینه می شد، چنین آلودگی در این شهر شاهد نبودیم تا امکان زندگی ۴۸ ساعته برای هیچکدام از حاضران مقدور نباشد.
وی با تاکید بر اینکه اهمیت به محیط زیست فراتر از یک درس ۲ و یا ۳ واحدی است، گفت: ۱۵ برابر یک شهروند چینی و ۶ برابر شهروند ترکیه ای در ایران سوخت فسیلی مصرف و به همین میزان هم گاز گلخانه ای تولید می کنیم. از طرفی ۷۰ در صد جمعیت کشور با زیر ۷۰۰ متر مکعب آب در سال زندگی می کنند.
کلانتری در خصوص اهمیت دادن دولت دوازدهم نسبت به دولت های پیشین به مقوله محیط زیست گفت: دولت  ۲ میلیارد دلار برای محیط زیست در همه بخش های  زیست محیطی هزینه می کند که نسبت به دولت های پیشین رقم قابل ملاحظه ای است. ولی در مجموعه برای اهداف کوتاه مدت، محیط زیست را در بلند مدت نابود کردیم و از  فارغ التحصیلان رشته های فنی و  مهندس دانشکده ها می خواهم تفکر و توجه بیشتری به محیط زیست در دانش خود ارائه دهند.

در پایان این مراسم از برترین پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران تقدیر شد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha