فریبا برنایی بجد روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تدوین سند توسعه ارتقای وضعیت زنان سیستان و بلوچستان و رئوس و سرفصلهای اجتماعی این سند یک مرجع مهم برای شناخت و برنامهریزی در جهت رفع مشکلات پیشروی بانوان و خانوادهها در حوزه اجتماعی است.
وی گفت: کودک همسری یک معضل اجتماعی است که علتهای مختلفی در جامعه منجر به این پدیده شده و با توجه به پیامدهای بعد از آن درصددیم با ارائه راهکارهای عملیاتی، برنامهای جامع و مبسوط برای کاهش و مبارزه با این پدیده تدوین کنیم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان شمار ازدواجهای ثبت نشده را یکی از چالشهای پیش روی زنان و خانوادهها عنوان کرد و افزود: براساس پیماننامه جهانی حقوق کودک؛ هر فرد زیر ۱۵ سال کودک محسوب میشود بنابراین ازدواج هر فردی اعم از دختر یا پسر زیر این سن کودک همسری محسوب خواهد شد و ایران نیز این معاهده را امضا کرده است.
وی خاطر نشان کرد: میتوان از ظرفیت مهم جامعه روحانیت برای آگاهی جامعه از پیامد این پدیده بهره برد و آموزش و پرورش، بهزیستی و فعالان اجتماعی برای کاهش این پدیده نقش بسیار مهمی ایفا میکنند.
برنایی افزود: باید برنامههای آموزشی و خدمات سلامت باروری را برای خانوادهها و جامعه فراهم کرد تا با توقف کودک همسری، بارداری زودهنگام و مشکلات و پیامدهای بعد آن کمتر شود.
نظر شما