احمد معتمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره نوآوری و تبدیل ایدهها به ثروت، اظهار داشت: در این خصوص بخشی از اقدامات بر عهده دانشگاهها است، همچنین بخش بازار بر عهده دستگاههای اجرایی و دولت است.
وی ادامه داد: مسؤولیت دانشگاه کمک به تاسیس استارتاپها، شرکتهای دانش بنیان و هستههای نوآور است. در این راستا ابتدا طرح آنها ارزیابی میشود و سپس امکانات، فضا و آزمایشگاه در اختیار آنها قرار میگیرد. همچنین دانشگاه در خصوص بیزینس مدل (مدل کسب و کار) و بیزینس پلن (برنامه و طراحی کسب و کار) به آنها کمک میکند، زیرا این افراد فناور ایده دارند اما ممکن است که بازار را نشناسند.
رییس دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: زمانی که این تیمهای نوآور و استارتاپ به محصول میرسند و ایدهها به بلوغ میرسند، نیاز به سایر حمایتها دارند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به خوبی این حمایتها را انجام میدهد.
وی در ادامه اظهار داشت: زمانی که شرکتهای دانش بنیان وارد عرصه تولید و خدمات میشوند، نیاز به حمایت وزارتخانههای صنایع، فناوری و ارتباطات و سایر دستگاههای مرتبط دارند. اما نیاز است به صورت کلی شرکتهای فناور به گونهای عمل کنند که نیاز به حمایتهای دولتی نداشته باشند و خود بتوانند وارد بازار شوند اما بخشی از کار به دستگاههای دولتی مرتبط است.
معتمدی تصریح کرد: تاکنون روند شکل گرفته در خصوص توجه به دانش بنیان مثبت بوده اما برای اینکه درصد بیشتری از این شرکتها موفق باشند و نیازهای جامعه را رفع کنند، نیاز به حمایت بیشتر بخشها دارد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه عنوان کرد: مقرر شده برج فناوری دانشگاه امیرکبیر توسعه پیدا کند و همچنین برج دوم تا آخر سال افتتاح میشود، زیرا درخواستها از سوی هستههای فناور بسیار بالا است و مدل ایجاد شده توسط دانشگاه نیز موجب جذب بیشتر فناوران شده است. همچنین دانشگاه امکانات لازم را در اختیار بانکها و صنایع قرارداده تا بتوانند با کمک ما در دانشگاه مرکز رشد ایجاد کرده و ایدهها را تجاریسازی کنند. تا کنون شرکت سامسونگ، بانکهای آینده، صنعت و معدن، ملت و ملی این مراکز را در دانشگاه ایجاد کردهاند.
معتمدی تصریح کرد: تا کنون بیش از ۲۰۰ شرکت در برج فناوری و محیط دانشگاه مستقر شدهاند و فعالیت میکنند.
نظر شما