حسین حسینی تودشکی امروز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش افزود: از چند سال پیش یکی از حوزههای برنامهریزی شده، بخش فناوری و نوآوری و ارتباط موثر با صنایع بود تا دانشجویان و فارغ التحصیلان در واحدهای فناور بتوانند ایدههای خود را به محصول تبدیل کرده و در این زمینه سرمایهگذاری کنند. این هدفگذاری بهترین روش برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور است.
وی گفت: اکنون در مجموعه نورآوری دانشگاه امیرکبیر، هزار و ۲۰۰ نیرو مشغول به فعالیت هستند که ۴۵ درصد از فارغ التحصیلان و دانشجویان فعال در این واحدها از دیگر دانشگاههای کشور بوده و بقیه از بهترینهای دانشگاه امیرکبیر هستند.
معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر درباره محدویتهایی که برای تبدیل ایده به کسب و کار وجود دارد، اظهارداشت: محدودیتی در این باره وجود ندارد. حتی ایدههایی که رشد کرده، توسط بعضی از شرکتهای نوآوری توسعه داده میشود و در خارج از کشور به فروش میرسد.
حسینی با اشاره به همکاری و سرمایه گذاری مشترک با صنایع خارج از کشور تصریح کرد: بعضی از شرکتهایی که سرمایه گذاریهای آنها مستعد فروش در کشورهای اروپایی است، با این شرکتها همکاری مشترک انجام داده و از این راه منتفع میشوند.
وی درباره قراردادهایی که دانشگاه امیرکبیر در ارتباط با صنعت دارد نیز توضیح داد: ارتباط صنعت با دانشگاه امیرکبیر توانسته تاثیر مثبتی بر افزایش قراردادها بگذارد. به عبارتی شاید یکی از دلایلی که حجم قراردادهایی ما نسبت به سال گذشته افزایش یافته، همین تحریمها و توجه صنعت به ظرفیت داخل است تا آنجا که قراردادهایی که توسط اساتید به امضا می رسد، نیز ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
این مقام مسوول ادامه داد: از آنجا که دانشگاه توانست نیازهای شرکتها و بخشهای اقتصادی را به خوبی برآورده کند، ارتباط دانشگاهها با صنعت توسعه و رونق داشته است. اما در حوزه دانش و بخش بین المللی به دلیل اینکه ارتباط کشور با جهان بیرون صدمه دیده، ممکن است دراین حوزه ها ضعیف عمل کرده باشیم.
بودجه کافی برای حمایت از پژوهشهای دانشگاهی وجود ندارد
حسینی درخصوص اینکه بودجه پیشنهادی دولت برای دانشگاهها سبب رونق پژوهش میشود یا خیر؟ گفت: بودجه پژوهشی تغییرات خیلی زیادی نداشته و ما به عنوان دانشگاهیان در این خصوص گلایه داریم و معتقدیم این بودجه کافی برای حمایت از بخش پژوهش نیست.
معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر در باره قراردادهایی که این دانشگاه با بخش صنعت به امضاء رسانده است، گفت: ۲ پروژه را دانشگاه امیرکبیر با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دست پیگیری است و حجم سرمایه گذاری اولیه ۱۰ میلیارد تومان تخمین زده شده که امید می رود تا پایان سال جاری نهایی شود.
حسینی خاطرنشان کرد: این ۲ پروژه فضای کاری خدمات به دانشجو، دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان را در بر میگیرد و بیشتر سرمایه گذاریها از طرف حامیان پروژه است و دانشگاه بستر مدیریت کار را فراهم می کند./
نظر شما