شبکه خبری "ان دی تی وی" روز پنجشنبه گزارش داد: از جمله توافقنامه های مهم امضا شده میان دو کشور، توافق "ضمیمه امنیت صنعتی" یا (ISA) است که به شرکت های آمریکایی این امکان را می دهد تا اطلاعات حساس در زمینه تجهیزات نظامی را با شرکت های خصوصی هندی به اشتراک بگذارند.
این قرارداد در طول مذاکرات "۲+۲" هند و آمریکا در واشنگتن امضا شد.
راجنات سینگ وزیر دفاع هند گفت: ما در حال تلاش برای گسترش و تعمیق بیشتر این همکاری مهم هستیم. بخش جدایی ناپذیر از همکاری ما روابط دفاعی قوی است. مکانیسم ۲ + ۲ همکاری بیشتری در سیاست های دیپلماتیک و امنیتی ما ایجاد کرده است.
یک مقام در سنای آمریکا اعلام کرد که طرف آمریکایی در دیدار با مقامات هندی نگرانی واشنگتن از ادامه بازداشت رهبران سیاسی در کشمیر و همچنین قطعی اینترنت در این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
این دومین مذاکرات موسوم به "۲+۲" میان هند و آمریکا است. اولین دور این مذاکرات در ماه سپتامبر سال گذشته در دهلی نو برگزار شد.
این مذاکرات همچنین در میان بحران داخلی در دو کشور هند و آمریکا برگزار می شود. مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه قطعنامه استیضاح ترامپ در ارتباط با دو اتهام «سوء استفاده از قدرت» و «کارشکنی در تحقیقات کنگره» را با اکثریت آرا تصویب کرد.
از سوی دیگر هند با اعتراضات گسترده به اصلاح قانون شهروندی و همچنین طرح ملی ثبت نام شهروندان روبرو است.
اصلاح قانون شهروندی هند که هفته گذشته به تصویب دو مجلس این کشور رسید، حقوق شهروندی به مهاجران غیر قانونی متعلق به شش مذهب اقلیت (هندو، بودایی، جین، مسیحی، زرتشتی و سیک) از کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان اعطا می کند. این قانون مربوط به مهاجرانی است که پیش از سال ۲۰۱۵ وارد هند شده اند. همچنین اصلاحات قانون شهروندی هند حقوق مشابه برای مسلمانان در نظر نگرفته است.
با این حال وزیر کشور و همچنین وزیر دفاع هند اعلام کرده اند که اصلاحات انجام شده در قانون شهروندی هند علیه مسلمانان نیست.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در ارتباط با اصلاح قانون شهروندی هند گفت: ما به حفظ حقوق اقلیت ها و ادیان مختلف اهمیت می دهیم. ما به سیستم دموکراتیک هند احترام می گذاریم و آنها دارای یک نقطه نظر روشن در ارتباط با این قانون هستند.
نظر شما