۲۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۷
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 83600624
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تصمیم‌گیری‌ها بر یافته‌های پژوهشی استوار و به باور تبدیل شود

زنجان - ایرنا - دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: تصمیم‌گیری همه افراد، به ویژه مدیران و کارشناسان سازمان‌ها، نه فقط بر قضاوت‌های شهودی و ایمانی، بلکه باید بر یافته‌های پژوهشی استوار باشد و به باور تبدیل شود.

حیدر تورانی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و همایش تجلیل از دانش آموزان و معلمان پژوهشگر برتر استان زنجان با اشاره به اینکه تغییر هدفمند، تغییری است که با شناخت و آگاهی و با ابزار مناسب و مرتبط با برنامه انجام شود، افزود: به طور حتم هر بهبودی که حاصل می‌شود همراه با تغییر بوده و در واقع بهبود به معنی یک قدم به جلو رفتن است.

وی اضافه کرد: مدیرانی که بطور دائم در حال تغییر دادن هستند و همه چیز را بهم می ریزند و نام آن را تغییر می‌گذارند، بدانند که هر تغییری موجب بهبود نمی شود و در این میان مدیرانی موفق هستند که وضع موجود را بررسی، اهداف و نتایج مورد انتظار را مشخص و آنگاه با تجزیه و تحلیل و تشخیص مساله تغییر را آغاز و به اصطلاح با برنامه حرکت می کنند.

دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش ادامه داد: برخی ها نیز بدون هیچ گونه تغییر منتظر بهبود هستند، یعنی در مقابل تغییر مقاومند یا از تغییرات وحشت دارند، آنان نمی توانند مدیران موفقی باشند به دلیل آنکه همه چیز در حال تغییر است به جز تغییر که همیشه ثابت است.

وی اظهار داشت: مدیری که مسؤولیتی را می پذیرد به این معنا است که اختیاراتش بیشتر شده نه اینکه تصور کند در تمام زمینه ها بی عیب است یا نیازی به مشارکت نداشته و انتقادپذیر نباشد این گونه مدیران بیشتر صحبت می کنند تا بیشتر گوش کنند و این مساله از آسیب های کلی است که با آن مواجه هستیم.

تورانی  افزود:  نداشتن دیدگاه استراتژیکی و تعجیل در تصمیم گیری ها در عمل مشکلاتی را بوجود می آورد چرا که آموزش و پرورش یک سازمان نیست تا اتفاق خاصی در یک زمان بیفتد بلکه فرآیندی تدریجی است و آرام آرام باید گام ها طی شود.

وی اضافه کرد: امید به داشته ها و افسوس نخوردن به نداشته ها، انتشار انرژی مثبت به محیط پیرامونی خویش است و کیفیت و بهبود مستمر آن با اندیشه های مثبت مانوس است و مثبت اندیشی در مقابل منفی اندیشی، امید و آرزو در مقابل یاس و نامیدی است 

دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش وپرورش با اشاره به الزامات نگرشی تغییر رفتار سازمانی در مدرسه نیز ادامه داد: انعطاف پذیری، صبوری، توجه به همه استعدادها و خلاقیت ها، تحمل سختی ها و ناملایمات تا رسیدن به حل مساله، نگاه پیرامونی مستقیم و عمیق و قضاوت جامع داشتن از آن جمله به شمار می رود.

وی دیگر الزامات این بخش را از خود و رفتارهای خود شروع کردن، اعتماد به نفس داشتن و قدر دانستن داشته ها عنوان کرد و گفت: اصل تضمین کیفیت (اطمینان یافتن از درستی راه)، اعتراف به نارسایی در روش ها و عملکردها و بازده، زیبا و کیفی کارکردن به جای سخت کار کردن و افزایش احساس مسؤولیت شخصی از دیگر موارد این بخش است.

تورانی افزود: گاهی اوقات مشاهده می شود برخی معلمان دانش اموز خاطی و آنان را که به دلایلی در انجام وظایف خود کوتاهی کرده از کلاس درس بیرون کرده و یا مدیر مدرسه ای، معلمی را که در زمینه تدریس با کلاس داری با مشکل مواجه است، در اختیار منطقه آموزشی قرار می دهد که شاید راحت‌ترین و ساده ترین کار این باشد، اما به یقین بهترین راه نیست و می توان راه‌های متفاوتی را برای حل یک مشکل ارائه داد.

وی اضافه کرد: بر این مبنا یک مدیر سازمان می تواند با فعال کردن گروه‌های کار سازمان، نظارت و راهنمایی به جای بازرسی، جلب اطمینان کارکنان، برگزاری جلسات آموزش و پرورش و گروهی، ارائه تجارب کارکنان موفق و نشان دادن کار آنان در زمینه کلاس های مختلف، به اصطلاح فردی که درکار خود دچار نقص است، بپردازد.

تورانی اظهار داشت: اغلب مدیرانی که تجربه هایی اندوخته اند، بیشتر علاقه و اصرار دارند، با تکیه بر یافته های ذهنی خود و تجربه هایی که دارند، اظهار نظر و حتی قضاوت کنند، در حالی که لازم است علاوه بر تجربه های شخصی به مطالعات و یافته های پژوهشی نیز اهمیت دهند و تصمیمات خود را  بر آنها استوار کنند.

تورانی خاطرنشان کرد: آزادسازی وقت معلمان و ایجاد فرصت اندیشیدن و تدبر برای آنان، باید به مثابه، یک استراتژدی توسعه در آموزش و پرورش قلمداد، ابتد در سطح مدیریت ارشد و سپس مدیران میانی باید به این مهم توجه شود، سپس مدیران مدارس در اجرای آن بکوشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این مراسم، گفت: طبق برنامه ریزی ها مقرر بود سلسله مباحثی در جهت گفتمان سازی تحول و تغییر در آموزش و پرورش برگزار شود و امروز یکی از این سلسله نشست ها در حال برگزاری است.

ابراهیم رفیعی افزود: ضرورت دارد تغییرات را از خودمان شروع کنیم چراکه همه چیز قابل تغییر است.  

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha