روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم حامد ستاک، نوشت: کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) و کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) یک قاعده برای بانک مرکزی کشورهایی است که به این دو موافقتنامه مهم ملحق میشوند و بر اساس آن بانکها ملزم میشوند تا تعاملات خود را طبق قوانین ضدپولشویی و ضد تامین مالی تروریسم قاعدهمند کنند. به صورت کلی بازار سرمایه، بازار رقیب و موازی دارد. هر قدر در بازارهای رقیب رونق کمتر شود و فضا به سمتی رود که رونق در این بازارها به حداکثر ممکن برسد، بازار سرمایه به روزهای رونق خود نزدیک میشود. بر عکس این قضیه نیز وجود دارد و بارها در جامعه مشاهده شده است.
به عنوان مثال بازار ارز یکی از بازارهای موازی است که هر زمان رونق بگیرد، نقدینگی به سمت این بازار هجوم میبرد. قوانین و دستورالعملهایی که برای بازار ارز توسط سیاستگذار پولی نوشته میشود؛ در نهایت با این هدف تدوین شده تا «شفافیت» را به بازارهای غیررسمی تزریق کرده یا از گردش بزرگ پول به صورت غیرشفاف و مشکوک که ردیابی آنها سخت است، جلوگیری کند. یک بازار در وهله اول و در کوتاهمدت جذابیت را برای یکسری از منابع و نقدینگی پایین میآورد. همین باعث میشود که بازارهای رقیب رونق پیدا کنند. اما تصویب کنوانسیون FATF و پیوستن نهادهای مالی ایران به این کنوانسیون به دلیل اینکه بازار سرمایه، بازار شفافی است در بلندمدت تاثیر چندانی بر بورس نخواهد داشت.
هرچند در مقیاس کوتاهمدت، به دلیل اثر روانی موجود ممکن است تاثیراتی در نحوه رفتار معاملهگران داشته باشد؛ اما به صورت کلی اگر قوانین و مقررات باعث شود که بازارهای رقیب بازار سرمایه جذابیت کمتری برای افراد ایجاد کنند، نقدینگی و منابع به سمت بازار سرمایه گسیل میشود.
نظر شما