اسماعیل ادهم روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته نهضت سوادآموزی در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان افزود: تحقق راهبرد معرفی سمنان به عنوان استان دوستدار سواد نیازمند همفکری، همافزایی و تلاش بخشهای مرتبط است.
وی ابراز داشت: ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر از سال ۱۳۵۸ تا کنون زیر پوشش سواد آموزی قرار گرفتهاند و در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از لحاظ سواد رشد یافتهاند.
ادهم بیان کرد: آموزش و پرورش استان سمنان در کنار سوادآموزی به افراد کم سواد و بیسواد، آموزش مهارتهای زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و مهارت شغلی را در دستور کار دارد و برای تحقق این راهبرد تا کنون ۲ مرکز یادگیری محلی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بیسوادی معضل بزرگ اجتماعی است و برای رفع آن باید جنبش اجتماعی شکل بگیرد و همه کمک کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان خاطرنشان کرد: براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵ در استان سمنان، در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۱۳ هزار و ۷۳۳ نفر بیسواد و ۴۴۸ هزار و ۱۵۳ نفر باسواد هستند.
با توجه به نتایج سرشماری سال ۹۵، میزان باسوادی مناطق شهری استان سمنان از ۷۵.۰۷ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۹۱.۵ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است. در همین زمان نرخ باسوادی مناطق روستایی استان از ۴۷.۳۲ به ۸۴.۵۳ درصد افزایش نشان می دهد. به عبارت دیگر میزان افزایش باسوادی در مناطق روستایی استان با شتاب بیشتری صورت گرفته است و تفاوت درصد باسوادی در بین مناطق شهری و روستایی از ۲۲.۲۲ در سال ۱۳۵۵ به حدود ۸.۷۱ درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است.
یکم تا هفتم دیماه هر سال به مناسبت صدور فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی از سوی حضرت امام خمینی(ره) در هفتم دی سال ۱۳۵۸، به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش:
سمنان به عنوان استان «دوستدار سواد» معرفی شود
۲ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۴۳
کد خبر:
83605346
سمنان- ایرنا- معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: سمنان ظرفیت معرفی به عنوان استان "دوستدار سواد" را دارد و این موضوع فرصتی برای ثبت در یونسکو است.
اخبار مرتبط
-
مدیرکل آموزش و پرورش:
سند راهبردی سوادآموزی در استان سمنان تدوین شد
سمنان- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: سند راهبردی سوادآموزی تا سال ۱۴۰۴ به منظور…