کامران پورمقدم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا تصریح کرد: مسؤولیت دفن زبالهها در جنگل بر عهده سازمان محیط زیست و شهرداریها است اما آنچه که در شهرهای شمالی اتفاق میافتد، دغدغه سازمان جنگلها نیز است.
وی در ادامه افزود: شهرهای شمالی از سه بخش تشکیل میشود، بخشی از آنها به دریا و بخش دیگر به جنگل منتهی میشود و در نهایت بخشی از آنها عرصههای باغی و کشاورزی است. به همین دلیل این استانها همواره برای دفن زباله دچار مشکل بودهاند.
رییس شورای عالی جنگل در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل ازدیاد جمعیت و انباشت پسماندها در محدودههایی که عموما رویشگاههای جنگلی بوده است، به شدت رویشگاهها تحت تاثیر قرار گرفته و معضل بزرگی برای مناطق جنگلی است.
وی اضافه کرد: همچنین نقاط مسکونی که در پایین دست و حاشیه و اطراف دپو زباله هستند از لحاظ بهداشتی تحت تاثیر قرار میگیرند. در هر صورت پسماندها رویشگاههای جنگلی را تهدید میکنند و تاثیر بسیاری در منابع آبی در جنگل اعم از چشمه سارها، رودخانهها و سفرههای آب زیرزمینی دارند.
پورمقدم تصریح کرد: ادارات منابع طبیعی و سازمان جنگلها همواره سعی کردهاند در این خصوص با دستگاههای ذیربط تعامل داشته باشد.
وی در خصوص اقدامات سازمان جنگلها در خصوص مسئله دفن زباله در جنگل گفت: به عنوان مثال در منطقه سراوان در استان گیلان درخواستهایی برای واگذاری عرصه مناسب برای احداث دستگاههای دپو زباله به سازمان ارسال شد که پس از بررسیهای لازم زمینهایی در اختیار این شهر قرار داده شد.
به گفته رییس شورای عالی جنگل، این سیستم دپو زباله در کشور پیامدهای انسانی فراوانی نیز دارد و سلامتی را به خطر میاندازد.
شناسایی محل های احداث کارخانه دفن زباله
پورمقدم تصریح کرد: سازمان جنگلها در برنامه قانون ششم طرح جایگزین را برای طرحهای جنگلداری در نظر گرفته است. در این طرحها که هنوز در دست بررسی است، پتانسیل عرصه های جنگلی بررسی میشود.
وی ادامه داد: همچنین تمامی عوامل تخریب جنگل مثل دفن و دپو پسماند بررسی و شناسایی می شود. در قالب این طرح در شهرداری ها و استانداری ها مناطقی که پتانسیل افتتاح کارخانه دفن زباله را دارند، شناخته میشوند.
رییس شورای عالی جنگل در ادامه تصریح کرد: حوزه اجرایی دفن زباله مسؤولیت سازمان محیط زیست و شهرداری ها است و سازمان جنگل ها مناطق ساماندهی پسماند را از طریق تکنولوژیهای نو شناسایی و به این دو نهاد معرفی میکند.
پورمقدم با اشاره به طرح جایگزین جنگل عنوان کرد: این طرح در حال بررسی است و طبق زمان بندی و ماده قانونی از ابتدای سال ۹۹ آماده اجرا میشود و در قالب طرح های حوزههای آبخیز جنگلی و مدیریت پایدار جنگل اوایل سال ۹۹ به اجرا در میآید. همچنین تمامی دستگاههای ذی نفع در اجرای طرح حضور دارند و نقش آنها تعیین شده است.
نظر شما