به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در راستای همین سیاست، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با سامح شکری وزیر خارجه مصر تلفنی مذاکره کرد.
در گزارشی که وزارت امور خارجه روسیه منتشر کرده، آمده است: دو طرف درخصوص اوضاع خاورمیانه و شمال آفریقا با محوریت اوضاع لیبی مذاکره و تبادل نظر کردند.
لاوروف و شکری برعزم خود برای ادامه همکاریهای نزدیک به منظور برطرف کردن اوضاع بحرانی و تامین صلح و آرامش در منطقه تاکید کردند.
روز سه شنبه همچنین سفیر مصر در مسکو با میخاییل بوگدانف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا دیدار کرد.
در این دیدار ایهاب نصر سفیر مصر در روسیه و بوگدانف در مورد مسائل خاورمیانه گفت وگو کردند.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: دو طرف بر همکاریهای مسکو و قاهره با هدف حل و فصل مسائل بحرانی در منطقه تاکید کردند و سیر اوضاع لیبی و سوریه در مرکز توجه دو طرف قرار داشت.
بحران لیبی موضوع مذاکره تلفنی امروز سرگئی لاوروف با نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاسی و امنیتی نیز بود.
براساس گزارشی که در اختیار ایرنا قرار گرفته است، محور مذاکره تلفنی لاوروف و جوسپ بورل را بحران لیبی و مساله اوکراین تشکیل می داد.
وزیر امور خارجه روسیه دو روز پیش نیز در گفت وگوی تلفنی با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه درخصوص اوضاع لیبی و سوریه با وی مذاکره کرد.
لاوروف و چاووش اوغلو درخصوص کمک به تثبیت اوضاع لیبی نیز تبادل نظر کردند.
کشور لیبی مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال 2011 جولانگاه بازیگران منطقه ای و بین المللی شده است ، ولی برخی محورهای فعال در بحران لیبی از جمله روسیه سیاست دوگانه ای در پیش گرفته اند که به نظر می رسد همزمان با همه طرفهای درگیر در ارتباط و تعامل هستند.
پس از سقوط "معمر قذافی" در لیبی ، یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در این کشور شمال آفریقا در جریان است که در این میان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله عربستان، امارات ، مصر ، ترکیه ، اروپا و آمریکا هر کدام ظاهرا از یکی از طرف های درگیر در این بحران حمایت می کنند ولی برخی کشورها نظیر روسیه رفتار خاص و دوگانه ای در این میان دارند و رو به میانجیگری بین طرفین آورده اند.
در یک طرف این جنگ دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" قرار دارد که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن هم مقامات شرق این کشور تحت رهبری "عقیله صالح" رئیس مجلس نمایندگان لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال "خلیفه حفتر" قرار دارد.
سراج رقیب و دشمن خود یعنی حفتر را متهم به تلاش برای کودتا و نیروهایش را برای مقابله با وی آماده کرده است. ژنرال حفتر نیز رقیبش را "اخوان المسلمینی" و در نتیجه، "تروریست" می داند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات متحده عربی، مصر، عربستان سعودی، آذربایجان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند، در مقابل کشورهای دیگری از جمله ترکیه، قطر، آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی نیز تلاش می کنند از هیچ گونه حمایتی از دولت مرکزی این کشور دریغ نکنند.
مسکو – ایرنا- روسیه که در تلاش است برای حل بحران لیبی نقش بازیگری فعال را ایفا کند، در روزهای اخیر مذاکرات فشردهای را با مقامهای چند کشور در محل وزارت امور خارجه در مسکو آغاز کرده است.
اخبار مرتبط
-
المیادین: ترکیه ۲۰۰ شبه نظامی خود را از سوریه به لیبی منتقل میکند
تهران - ایرنا - شبکه خبری المیادین گزارش داد: ترکیه ۲۰۰ تن از عناصر مسلح وابسته به گروههای…
-
لیبی در دام سیاست دوگانه اروپا
تهران – ایرنا – اروپا از ابتدای شکل گیری بحران در لیبی پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در اکتبر…
-
افشاگری خلبان لیبیایی از نقش کشورهای خارجی در جنگ داخلی کشورش
تهران - ایرنا - خلبان دستگیر شده جنگنده ساقط شده ارتش لیبی اطلاعاتی از دخالت های روسیه، امارات،…
-
سیاست دوگانه روسیه در لیبی
تهران - ایرنا - کشور لیبی در شمال آفریقا مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ جولانگاه…
نظر شما