مدیرکل استاندارد استان زنجان روز یکشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در راستای تحقق بندهای ۲ و ۲۴ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر پیشتازی اقتصاد دانشبنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری، شیوه نامه صدور گواهی انطباق، گواهی محصول و نشان استاندارد دانش نماد ویژه محصولات دانشبنیان در آذر سال ۹۶ توسط سازمان ملی استاندارد ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دوایر و مراکز ذیربط ابلاغ و هم اکنون در حال اجرا است.
داود کارگرزاده افزود: افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در استان و ارتقای جایگاه جهانی کشور و همچنین پوشش استاندارد برای تمامی محصولات تولید داخل کشور از اهداف تحقق بندهای ۲ و ۲۴ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است که این استان نیز آماده برداشتن گامهای موثری در این زمینه است.
وی اضافه کرد: ازجمله ویژگیهای محصولات دانشبنیان آن است که با فروش آنها رونق اقتصادی کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت و در واقع این شیوه نامه اجرایی در تجاری سازی محصولات دانشبنیان کمک کننده است که امیدواریم، شرکت های نوپا بتوانند ضمن ورود به بازارهای داخل، بازارهای خارجی را نیز احاطه کنند.
مدیرکل استاندارد استان زنجان، ادامه داد: با حمایت از شرکتهای دانشبنیان، از جوانان تحصیلکرده جویای کار و تمامی اقشار مردم حمایت کرده و این مقوله میتواند در توسعه اقتصاد کشور مهم واقع شده و موجب بهبود رونق تولید داخل و افزایش کسب و کار در این استان شود.
وی اظهار داشت: بر این اساس تفاهمنامه همکاری مشترک بین اداره کل استاندارد و پارک علم و فناوری استان، به منظور گسترش همکاری ها و استفاده بهینه از توانمندیهای طرفین درحوزه های علمی، فنی، آموزشی و پژوهشی، مشارکت در تدوین استانداردهای ملی و بین المللی، منعقد شد.
کارگرزاده، هدف از انعقاد این تفاهمنامه را استفاده بهینه از توانمندیهای علمی، فنی، آموزشی و پژوهشی طرفین در مشارکت تدوین استانداردهای بین المللی بویژه استانداردهای محصولات دانش بنیان ذکر کرد.
وی گواهی استاندارد محصولات دانش بنیان را گامی موثر در تسهیل تجاری سازی این محصولات عنوان کرد و گفت: از نیمه دوم سال قبل تا پایان نیمه اول امسال ۳۴۵ واحد تولیدی پروانه کاربرد علامت استاندارد ( اجباری و تشویقی) دریافت کردند و ۶۴۲ پروانه صادر شد.
کارگرزاده به راه اندازی ۱۶ دفتر استاندارد در دانشگاهها، سازمانهای و مراکز علمی و پژوهشی استان اشاره کرد و افزود: این دفاتر به منظور کاربردی کردن تحقیقات و پژوهشها، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و افزایش آگاهی دستگاهها نسبت به اهمیت استاندارد تاسیس شده است.
نظر شما