۲۵ جلسه کارگروه تنظیم بازار استان کردستان از ابتدای امسال تاکنون تشکیل شده که ۲۶۰ مصوبه هم داشته است، بیست و پنجمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان روز پنجشنبه به ریاست استاندار تشکیل شد، که در آن گزارشی از وضعیت بازار و تامین کالاهای اساسی و شاخص قیمت و تورم آذر ماه امسال توسط مسوولان ذیربط ارائه شد.
رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه عدد شاخص قیمت کل کشور در آذر امسال ۱۹۳.۸ و در کردستان ۱۹۵.۲ بود، اظهار داشت: کردستان از این لحاظ رتبه سیزدهم کشور را داشته است.
محمد شریفی با بیان اینکه در این ماه میانگین تورم ماهانه کشور ۳.۲ درصد و در کردستان ۱.۲ درصد بود که از این نظر رتبه سی و یکم را کسب کردیم، افزود: میانگین کشوری تورم نقطه به نقطه هم ۲۷.۸ درصد و در کردستان ۲۳.۱ درصد بوده که از این لحاظ هم استان سی و یکم کشور شدیم.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به شایعاتی در خصوص کمبود و گرانی شکر در بازار گفت: ۱۹ هزار و ۲۳۴ تُن شکر در بخش خانوار و واحدهای تولیدی و صنعتی استان تامین شده است.
طاها سمیعی با اشاره به اینکه در ۱۸ آذر امسال سه هزار تُن شکر هم به کارخانه تولید قند اختصاص داده شد، تاکید کرد: هر میزان شکر که واحدهای تولیدی و صنفی استان درخواست کنند قابل تامین است و از این لحاظ مشکلی نداریم.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون سه هزار و ۱۶۰ تُن برنج «۱۱۲۱» در استان توزیع شده است، یادآور شد: سه هزار و ۴۵۰ تُن انواع برنج هندی سهمیه نیز دهم آذر امسال به استان اختصاص داده شد که تاکنون یک هزار و ۴۸۰ تُن آن در شبکههای توزیع، عرضه شده است.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: در ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال ۶۱ هزار و ۶۲۳ حلقه لاستیک سهمیه وسایل حمل و نقل بار و مسافر به استان اختصاص داده شده که ۳۰ هزار و ۴۸۰ حلقه از آن به خودروهای برون شهری و هفت هزار و ۶۲۲ حلقه هم به بخش درون شهری اختصاص یافت.
سمیعی اظهار داشت: ۲۳ هزار و ۲۲۱ حلقه لاستیک سایز خودروهای سنگین و نیمه سنگین نیز اکنون در انبارهای استان موجود است.
اجرای طرح توزیع گوشت منجمد معیشتی
وی با اشاره به وعده تامین کالا از سوی دولت بعد از اجرای شدن طرح سهمیه بندی بنزین گفت: از ۲۳ آذر امسال طرح توزیع گوشت قرمز منجمد معیشتی در استان آغاز شده که بیشترین جامعه هدف آن هم کارکنان دولت، فرهنگیان، کارگران، رانندگان بخش وزارت کشور، خانوارهای زیرپوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت برای مصرفکنندگان در این طرح ۴۰۰ هزار ریال تعیین شده و سهمیه هر سرپرست خانوار هم پنج کیلوگرم است و افراد مشمول طرح با مراجعه به تعاونی مصرف ادارات میتوانند میزان گوشت مورد نیاز خود را خریداری کنند ضمن اینکه میزان سهیمه استان در مرحله نخست ۱۳۲ تُن بوده که ۶۵ تُن آن جذب شده است.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه طرح خرید و تامین میوه شب عید هم از نیمه دوم آذر امسال در کشور شروع شده است، گفت: براساس برآورد انجام شده میزان نیاز استان یک هزار و ۱۰۰ تُن پرتقال و ۴۰۰ تُن سیب است.
سمیعی اضافه کرد: سرمایه مورد نیاز برای تامین این میزان میوه شب عید در کردستان ۹۰ میلیارد ریال است که بانک ملت در استان از سوی بانک مرکزی برای تامین این سرمایه انتخاب و معرفی شده است.
ضبط بیش از ۲ هزار راس دام قاچاق در کردستان
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه گفت: طی ۲ ماه گذشته بیش از ۲ هزار راس دام قاچاق در مرزهای استان کشف و ضبط شده است.
شهریار حنیفی با اشاره به اینکه سیکل فروش این دامها باید ساماندهی و بر آن نظارت بیشتری شود، افزود: مصوب شده بود هنگ مرزی دامهای قاچاق ضبط شده را تا شهرهای مرزی منتقل کند که این کار انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه تقاضا برای گوشت قرمز کاهش و تولید آن افزایش پیدا کرده است، اضافه کرد: نهادهها گران شدند و اگر شرایط به همین گونه ادامه یابد احتمال دارد بسیاری از واحدهای تولیدکننده گوشت قرمز در استان دچار ضرر شوند.
نظر شما