۷ دی ۱۳۹۸، ۱۷:۰۶
کد خبر: 83611319
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تدوین دیپلم رشته محیط‌بانی، ضرورتی برای آینده تربیت این قشر

تهران - ایرنا - مرکز آموزش محیط‌زیست و تربیت محیط‌بان به‌ منظور پرورش محیط‌بانان زبده و داشتن فرصت کافی و مناسب برای آموزش و انتخاب برترین‌ها از بین متقاضیان شغل محیط‌بانی، با همکاری دفتر دوره متوسطه کار و دانش وزارت آموزش و پرورش، امکان‌سنجی ایجاد دیپلم رشته محیط‌بانی را به عنوان یک اولویت تا پایان امسال در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط‌زیست، رییس مرکز آموزش محیط‌زیست و تربیت محیط‌بان گفت: باتوجه به مسؤولیت‌های خطیر محیط‌بانان‌ همچون حفاظت‌ از حیات‌ وحش‌ و اکوسیستم‌، جلوگیری‌ از آلودگی‌های محیط‌زیستی‌، ممانعت‌ از تجاوز به‌ مناطق‌ تحت‌ کنترل‌ سازمان‌ و منابع‌ طبیعی‌، نیازمند انتخاب نیروهای جوان و پرانرژی و انجام آموزش‌های بلند مدت برای آن‌ها هستیم.  
آرش یوسفی، محیط‌بانی را شغلی پرزحمت و طاقت فرسا دانست و افزود: محیط‌بان باید در گام نخست، عشق و علاقه نسبت به طبیعت و تنوع زیستی داشته باشند ولی ماندگاری و موفقیت در این شغل، مستلزم کسب دانش، مهارت و تجربه می‌باشد که نیازمند آموزش مستمر در زمان قبل از ورود به محل خدمتی و همچنین حین خدمت است. 
وی حضور مداوم محیط‌بانان در اکوسیستم‌ها، مواجهه با سختی‌های طبیعی، دوری از خانواده و شرایط آب و هوایی متغیر را از جمله دشواری‌ها و عوامل غیرقابل پیش بینی این شغل برشمرد و گفت: از سوی دیگر، این افراد گاهی برای حفاظت از طبیعت در درگیری با شکارچیان غیرمجاز و سایر متخلفان حاضر در عرصه‌های تحت حفاظت، جان خود را از دست می‌دهند که تاکنون بیش از ۱۳۰ شهید محیط‌بان و ۳۰۰ جانباز در راه حفاظت از محیط‌زیست فداکاری و جانفشانی کرده‌اند.
یوسفی گفت: بر اساس آمارها، از ۷۰۰۰ پست تعریف شده محیط‌بانی، تعداد ۳۰۰۰ پست دارای تصدی بوده و حدود ۴۰۰۰ پست بلاتصدی در حوزه محیط‌بانی داریم که با برنامه‌ریزی منسجم و هدف‌دار از طریق نظام آموزش و پرورش، می‌توان نسبت به آموزش، تربیت و جذب دانش‌آموزان مستعد و علاقمند برای پرورش محیط‌بانان شایسته اقدام کرد.  
وی افزود: براساس مطالعات صورت گرفته توسط این مرکز و با توجه به تفاوت‌ها و کاستی‌های فراوانی که میان وضعیت فعلی آموزش، استخدام و به‌کارگیری این نیروها در ایران و سایر کشورهای پیشرو وجود دارد؛ امروزه و پس از گذشت چندین دهه، ضرورت بازنگری در ساختار و محتوای محیطبانی بیش از پیش مطرح شده و در نظر داریم با همکاری وزارت آموزش و پرورش، استاندارد ویژه محیط‌بانی را در ساختار کار و دانش (دوره دوم متوسطه) تدوین کنیم تا از طریق آن نسبت به تربیت و استخدام نیروی کارآزموده و زبده اقدام کنیم.  
رییس مرکز آموزش محیط‌زیست و تربیت محیط‌بان گفت: جذب نیروی آموزش دیده در رشته محیط‌بانی بسیاری از چالش‌های کنونی و مخاطرات این شغل حساس را کاهش می‌دهد و بر این اساس، بررسی موضوع "ایجاد رشته محیط‌بانی" باتوجه به موافقت کمیته سرمایه انسانی سازمان، در دستور کار این مرکز قرار گرفته است. 
وی ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال امکان‌سنجی ایجاد رشته محیط‌بانی در شاخه کار و دانش، تدوین شده و در صورت تصویب آن، از سال تحصیلی آینده به صورت پایلوت در چند استان که محیط‌بان بیشتری نیاز دارد اجرایی شود.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha