سیدعقیل مرتضوی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سدهای استان ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارند این در حالی است که در مدت مشابه پارسال، ۵۳ میلیون مترمکعب آب در مخازن این سدها ذخیره بوده است.
وی گفت: با وجود اینکه میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای استان نسبت به پارسال ۲ برابر شده است، اما اکنون ۵۳ درصد از مخازن سدهای استان خالی است.
وی خاطرنشان کرد: بارندگی ها و سیلاب های بهار امسال، سبب شده تا میزان ورودی سدهای استان مناسب باشد و بر این اساس، برای ظرفیت سازی این مخازن و مدیریت سیلاب ها، رهاسازی بخشی از آب در برخی از سدها انجام شده است.
وی افزود: رهاسازی آب سدها، بر اساس تراز ایمنی تعریف شده برای این سازه ها انجام می شود تا پایداری آن حفظ شود، علاوه بر آن، در تخلیه آب سدها، تامین آب بخش های مختلف بویژه آب مورد نیاز آشامیدن مورد توجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: در سال آبی جاری بخشی از آب سد شیرین دره در چند مرحله، تخلیه شده و حدود پنج میلیون مترمکعب آب خارج شده است.
وی در پاسخ به این سوال که محقق نشدن پیش بینی ها برای بارندگی مناسب، این شرکت را در رهاسازی آب سدها دچار مشکل کرد یا نه گفت: رهاسازی بر اساس تراز ایمنی تعریف شده برای سد بوده و بیش از آن نبوده است بنابراین تخلیه سدها، ذخیره سازی را با مشکل روبه رو نکرده است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: بهترین وضعیت ذخیره سازی آب سدهای استان مربوط به شیرین دره است و اکنون ۴۷ میلیون مترمکعب از حجم ۶۱.۲ میلیون مترمکعبی این مخزن، پر است، برای ذخیره آب در این سد ظرفیت سازی شده است و در صورت بارش های مناسب، رهاسازی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سه ماه ابتدای سال آبی جاری، ۱۶.۵ میلیون مترمکعب آب وارد سد شیرین دره شده است و ورودی آب به سد بارزو در شیروان چهار میلیون مترمکعب، سد بیدواز در اسفراین ۷.۵ میلیون مترمکعب، سد غلامان یک میلیون مترمکعب و چندیر هم سه میلیون مترمکعب گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در باره میزان بارندگی ها در سال آبی جاری اظهار داشت: میزان بارندگی در این مدت در مقایسه با سال آبی گذشته، ۵۵ درصد کمتر است، به طوری که میزان بارندگی در سال آبی گذشته به طور میانگین ۹۵ میلی متر و امسال ۴۲ میلی متر ثبت شده است.
اکنون هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب آب در خراسان شمالی در دست بهره برداری است.
نظر شما