وزارت فرهنگ تکلیف اتحادیه‌های قرآنی را مشخص می‌کند

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره وضعیت ادغام موسسات قرآنی گفت که فرایند کاری این موسسات از سوی کمیته‌ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نتیجه خواهد رسید.

حجت الاسلام سیدسعیدرضا عاملی درباره آخرین وضعیت ادغام موسسات قرآنی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: بر اساس همان ابلاغی که کردیم، اتحادیه های موسسات قرآنی مدغم (ادغام‌شده) محسوب می شوند و رسمیت دارند. البته فرایند کاری آنها توسط کمیته ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد که در آنجا به نتیجه می‌رسد.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: خوشبختانه نماینده اتحادیه مدغم در چهل و هفتمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی (که دیروز برگزار شد) به رسمیت شناخته شده و عضویت وی در جلسه شورای توسعه به تصویب رسیده است.

عاملی درباره روند ثبت موسسات قرآنی اعلام کرد: فرایند اجرایی ثبت موسسات نیز درحال طی شدن است و اصل اتحادیه مدغم به رسمیت شناخته شده و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز آن را ابلاغ کرده است.

وی درباره زمان به سرانجام رسیدن اتحادیه مدغم اظهار داشت: نباید این روند طولانی باشد و اگر بیش از اندازه طول بکشد، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

در روزهای گذشته برخی مدیران تشکل های قرآنی کشور خواستار تعیین تکلیف موسسات قرآنی از سوی نهادهای متولی ادغام تشکل‌های زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی شدند. اتحادیه موسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور و مدیران عامل اتحادیه‌های مدغم استانی با صدور بیانیه‌ای از تعلل برخی نهادها برای نهایی کردن فرآیند ادغام اتحادیه کشوری انتقاد کردند.

طی سه دهه اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی به منظور ساماندهی و حمایت مادی و معنوی از موسسات و تشکل‌های اتحادیه تشکل های قرآن و عترت و اتحادیه موسسات قرآنی مردمی را تشکیل دادند تا ضمن کاهش تصدی گری دولتی، از این طریق حمایت از موسسات و برنامه ریزی قرآنی مردمی به سهولت انجام پذیرفته و در عین حال از حجم مراجعات اداری به این دستگاه ها کاسته شود. پس از گسترش موسسات و بالا رفتن سطح انتظار جامعه، در راستای ایجاد انسجام و وحدت رویه قرار بر این شد تا این اتحادیه ها در هم ادغام شوند که پس از برگزاری صدها جلسه کارشناسی و بررسی اساسنامه ها سرانجام مقرر شد تا شورای توسعه فرهنگ قرآنی مسئول تکمیل روند ادغام اتحادیه ها باشد.

به فرهنگ قرآنی بیشتر توجه شود 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کاهش ۸۰ درصدی بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال ۹۹ بیان داشت: فعلا در حال گفت ‌و گو با مجلس شورای اسلامی هستیم تا آن را افزایش دهند. البته این نکته را هم باید یادآور شد که از ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه سال ۹۸ نیز یک ریال تخصیص نیافته و قرار بود یک رقم بسیار پایین را تخصیص دهند که ما قبول نکردیم.

معاون اول رئیس جمهور و رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ ای به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده‌اند تا تخصیص حداکثری برای بودجه سال ۹۸ درنظر گرفته شود و ما امیدوار هستیم تا پایان سال رقم قابل توجهی تخصیص پیدا کند.

عاملی ادعای برخی افراد مبنی بر انفعال شورای توسعه فرهنگ قرآنی یکی از عوامل عمده کاهش بودجه سال ۹۹ بوده را رد کرد و گفت: به هیچ وجه انفعالی در کار نبوده و من برای پیگیری بودجه قرآنی به طور خاص چند بار با مسئولان سازمان برنامه و بودجه جلسه داشتم.

وی افزود: در این سال‌ها تخصیص اعتبارات قرآنی کم بوده و فقط به امسال محدود نبوده است. در واقع باید توجه به امر قرآن بیشتر شود و به محوریت قرآن کریم برای حوزه تعلیم و تربیت و فرهنگ اسلامی بیشتر توجه شود، به نظر می‌رسد این توجه کم بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha