تمام شبکه‌های سیما برنامه قرآنی تولید می‌کنند

تهران- ایرنا- دبیر شورای معارف سیما گفت: قرار شده هر شبکه سیما، یک برنامه قرآنی شاخص تدارک ببیند تا بحث‌های قرآنی فقط بر شبکه قرآن متمرکز نباشد و همه شبکه‌ها به این موضوع ورود پیدا کنند.

به گزارش روز دوشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی جواد شیخ اکبری در صد و هشتمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های این شبکه در شرایط خاص کشور یعنی شیوع کرونا و تعطیلی اماکن مذهبی و مساجد گفت: توالی بحران‌ها و وجود این شرایط خاص باعث شد که رسانه در خط مقدم قرار گیرد و با توجه به این شرایط بحث ایمان، استقامت و پیروزی را شعار خودمان قرار دادیم و مقرر شد برنامه‌های معارفی متمرکز بر تبیین قرآنی این شعار شوند.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما افزود: پیشنهاد می‌کنم در دهه آخر ماه مبارک رمضان نمایشگاه قرآن در مصلی راه‌اندازی شود و شبکه قرآن آن را برای مخاطبان در منازل پوشش دهد و مردم از این طریق و به صورت مجازی از نمایشگاه بازدید کنند. 

لزوم تشکیل بانک جامع قرآنیان

مجتبی ایزدی، مدیر رادیو قرآن بر لزوم تشکیل بانک جامع قرآنیان تأکید کرد و گفت:‌ تا زمانی که این بانک ایجاد نشود، نمی‌توان سنجش دقیقی انجام دهیم.

وی با تأکید بر لزوم اندازه‌گیری شاخص‌ها به منظور سنجش و ارزیابی مدیریت عملکرد، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال به عنوان سال جهش تولید، باید اشکالات موجود در جامعه قرآنی برطرف و جهش خدمات داشته باشیم.

ایزدی با تأکید بر اینکه بودجه قرآنی باید برای موارد ساختاری هزینه شود، تصریح کرد: بهتر است هر نهاد قرآنی بر اساس میزان تأثیر خود بودجه قرآنی دریافت کند.

وی با اشاره به عدم استقبال خیرین قرآنی در مشارکت‌های گسترده حوزه قرآن گفت: باید سازوکاری فراهم شود تا مسیر هزینه و توزیع پول شفاف باشد و در اختیار خیرین قرار گیرد.

تشکیل کارگروهی برای بررسی بیشتر و تعیین شاخص‌ها

سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن در طلیعه ماه مبارک رمضان امسال، گفت: مقام معظم رهبری در این جلسه تأکید کردند که مشکل ما این نیست که قرآن نمی‌خوانیم بلکه مشکل این است که می‌خوانیم، اما عمل نمی‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه شاخص‌های سطح دو یا همان شاخص‌های کیفی تأثیرگذارتر هستند، افزود: باید شاخص‌های کیفی که حاکی از میزان نفوذ ارزش‌های مورد تأکید قرآن در فعل، رفتار و اخلاق جامعه است را مورد اهمیت بیشتری قرار دهیم،‌ هرچند که سنجش آن سخت و پیچیده است.

قائم مقام شورای عالی قرآن ادامه داد: در شاخص‌های سطح دو که حاکی از میزان پایبندی به آموزه های قرآنی در قول و رفتار مسئولان است، باید مردم و مسئولان با هم دیده شوند و به صورت عام مورد ارزیابی قرار گیرند.

 پس از بیان نظرات و پیشنهادهای اعضاء جلسه، مقرر شد برای بررسی بیشتر شاخص‌ها، جلسات کارشناسی در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شود تا در جلسه بعدی شورای توسعه فرهنگ قرآنی ابهامی در این زمینه وجود نداشته باشد.

طبقه‌بندی شاخص‌های ملی توسعه فرهنگ قرآنی در دو سطح

رضا سلامت‌پناه، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به بحث شاخص‌های ملی توسعه فرهنگ قرآنی گفت: سابقه تدوین این شاخص‌ها مربوط به ۱۵ سال قبل است که در آن زمان کمیسیون پژوهش قرآنی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مستقر بود.

وی ادامه داد: طی جلسات متعددی در سال ۹۴ مقرر شد این شاخص‌ها به تصویب نهایی برسد که به این منظور شاخص‌ها را بر اساس یک مدل پیش بردیم.

سلامت‌پناه با اشاره به انجام مکاتبات با دستگاه‌ها و صاحبنظران به منظور دریافت نظرات، گفت: بر این اساس مجموعه نظرات را با حضور دستگاه‌های اصلی قرآنی در چند جلسه کارشناسی در سال گذشته و امسال بررسی و بازپیرایی مجددی در برخی مسائل انجام شد.

وی تصریح کرد: توسعه فرهنگ قرآنی به معنای تعمیم و تعمیق ایمان و شناخت قرآن، تعمیم و تعمیق ارتباط و انس با قرآن و تحقق آموزه‌های قرآنی در رفتار فردی و اجتماعی به عنوان کارکرد اصلی نظام توسعه فرهنگ قرآنی مبنای تعیین شاخص‌ها قرار گرفت.

دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه بسیاری از شاخص‌های کارکردی، عملیاتی و ارزیابی نهایی فعلاً کنار گذاشته شده است، گفت: شاخص‌های ملی توسعه فرهنگ قرآنی در دو سطح طبقه‌بندی شده است.

سلامت‌پناه افزود: شاخص‌های سطح یک که عیار تعیین کننده میزان تمسک افراد جامعه به قرآن کریم هستند و عبارتند از درصد افراد با سواد قرآنی پایه، سرانه تلاوت روزانه قرآن، تعداد حافظان قرآن و میزان استفاده روزانه از رسانه های قرآنی.

وی ادامه داد: شاخص‌های سطح دو ملاک تعیین وضعیت نظام سازی قرآنی است که شامل میزان انس و ارتباط خانواده ها با قرآن، میزان پایبندی به آموزه های قرآنی در رفتار مسئولان، سهم وام‌های قرض‌الحسنه در نظام بانکی کشور و درصد تولید فیلم‌ها با محتوای قرآنی است.

سلامت‌پناه با اشاره به نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر عدم نیاز پژوهش‌های جدید و کفایت پژوهش‌ها برای تعیین شاخص‎ها، ابراز امیدواری کرد: امسال یک یا دو شاخص مورد ارزیابی و پایش ملی قرار گیرد.

انتشار سه کتاب در حوزه "علم و فناوری"، "فرهنگ" و "قرآنی" کشور

حجت‌الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: بحث شاخص‌های ملی توسعه فرهنگ قرآنی در جلسه آینده این شورا بررسی و نهایی ‌می‌شود.

وی از انتشار سه کتاب در حوزه علم و فناوری، فرهنگ و قرآنی از سال ۱۳۹۹ در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: آخرین وضعیت این حوزه‌ها در کشور به تفصیل در این کتاب ها گزارش می­‌شود.

قائم مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به بحث ارزیابی دستگاه‌ها گفت: در صورت به تصویب رسیدن شاخص‌های ملی توسعه فرهنگ قرآنی، می‌توانیم از امسال برترین‌ نهادهای قرآنی کشور را معرفی کنیم.

صد و هشتمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و همچنین استفاده از بسترهای فضای مجازی برای حضور اعضاء در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha