۱۲ دی ۱۳۹۸، ۹:۵۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83617518
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون وزیر کار: تعاونی‌ها را به حمایت ناپایدار وابسته نکنیم

سنندج - ایرنا - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نباید تعاونی‌ها را وابسته به حمایت‌های ناپایدار کنیم چرا که با تغییر دولت‌ها، سیاست‌ها نیز تغییر کرده و این بخش آسیب خواهد دید.

محمدجعفر کبیری روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان اظهار داشت: باید تعاونی‌ها را توانمند کرده تا در یک فضای رقابتی و مطمئن فعالیت کنند و نیازی به حمایت دولت هم نداشته باشند.

وی با بیان اینکه رویکرد تعاونی‌ها باید تعامل و تعاون باشد، اضافه کرد: اکنون مجموعه تسهیلاتی که برای ایجاد نوآوری به بخش تعاون پرداخت می‌شود، کافی است اما تعاونی‌ها خود باید فعال و در راستای رونق کارش قدم بردارد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیلات مربوط به توانمندسازی تعاونی‌ها را در بودجه سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: امسال این رقم به ۵۵۰ میلیارد ریال افزایش یافته که در حال پرداخت شدن است.

کبیری بر ضرورت احیای افزایش اعتماد عمومی نسبت به تعاونی‌ها تاکید کرد و افزود: این کار باید در سطح استان‌ها و ملی و با همکاری بانک توسعه تعاون، ادارات کل تعاون و تعاونی‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه باید در شرایط اقتصادی کنونی تاب آوری جامعه را ارتقا دهیم، تاکید کرد: در بحث مربوط به تعاونی‌های مرزنشین نیز باید بازنگری صورت گیرد تا در مناطق مرزی با ایجاد شرکت‌های تعاونی، زمینه ایجاد کسب و کارهای جدید را فراهم کنیم.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تفاهم نامه‌ای با سازمان صمت انعقاد کردیم که براساس آن ۱۵ درصد منابع مالی سامانه بهین یاب در اختیار بخش تعاون قرار گیرد.

کبیری به مشکلات سامانه جامع ثبت شرکت‌های تعاونی نیز اشاره کرد و افزود: تلاش می‌کنیم مشکلات این بخش نیز رفع و زمینه تسهیل ثبت و ایجاد تعاونی‌ها فراهم شود.

نیاز بانک توسعه تعاون به ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه 

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون نیز در این جلسه گفت: قرار است امسال این بانک به متقاضیان بخش‌های مختلف ۱۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره پرداخت کند که تاکنون ۹۰ هزار میلیارد ریال آن محقق و پرداخت شده است.
سید باقر فتاحی با اشاره به اینکه سهم کردستان از این اعتبارات در سال جاری سه هزار میلیارد ریال است، افزود: سرمایه بانک‌های توسعه‌ای باید از طریق دولت تامین شوند اما این امر به خوبی محق نشده است.
وی سرمایه اولیه برای تاسیس این بانک در سال ۸۸ را پنج هزار میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: سرمایه مورد نیاز این بانک برای پرداخت تسهیلات ۲۰ هزار میلیارد ریال است.
عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون اضافه کرد: سال گذشته جذب ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه از مجلس مصوب شد اما با وجود پیگیری‌های انجام شده تاکنون این اعتبار جذب شده است.
فتاحی با بیان اینکه به ناچار دنبال جذب سرمایه گران قیمت هستیم، یادآور شد: با این وجود به طرح‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت در تعاونی‌های بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و گردشگری تسهیلات کم بهره پرداخت خواهیم کرد.

در این جلسه چند تن از روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان اتاق‌های تعاون شهرستان‌های کردستان هم به مواردی از جمله عدم وجود انگیزه برای تشکیل شرکت تعاونی، عدم تعیین تکلیف تعاونی‌های سهام عدالت، نبود معافیت مالیاتی و وارداتی و صادراتی، وجود بوروکراسی‌ دست و پاگیر در سیستم اداری و بانکی، بازاریابی سنتی و تعریف نشدن سیستم عملکرد تعاونی‌ها اشاره و بر لزوم رفع این مشکلات تاکید کردند.

جلسه با تعاونی‌های مشکل‌دار، افتتاح مرکز نوآوری تعاون در دانشگاه کردستان، بهره‌برداری از باشگاه تعاون و کارآفرینی جهاد دانشگاهی استان و دیدار با استاندار کردستان از دیگر برنامه‌های محمدجعفر کبیری معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر روز پنجشنبه به این استان است.
بر اساس آخرین تقسیمات کشوری کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha