به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، هادی حقشناس پنجشنبه شب در دومین جلسه شورای راهبری پارک ملی گلستان که با حضور خسرو شهبازی سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ساختمان اداری پارک ملی گلستان برگزار شد، اظهار داشت که با استفاده از ظرفیت مردم و سازمانهای مردم نهاد، محیط زیست حفظ میشود.
وی با اشاره به اهمیت پارک ملی گلستان به عنوان میراث ارزشمند جهانی تصریح کرد: راه نگهداری و صیانت از جنگلها، نهی کردن و استفاده از روشهای بازدارنده نیست و اگر راهکارهای ما منافع مردم را تامین کند، آنها همکاری لازم را خواهند داشت.
حقشناس با اشاره به اهمیت جنگلهای هیرکانی ادامه داد که هویت و ریشه جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی در دنیا دارای اهمیت است و بسیاری برای خلق این هویت دست به هر کاری میزنند و ما بایستی از ظرفیتی همچون پارک ملی گلستان که میراث تاریخی هویت بخش میلیونها سال پیش است، به درستی مراقبت کنیم.
استاندار گلستان همچنین ایجاد تفرجگاه در پارک ملی گلستان را در راستای پیشگیری از تخریب آن پیشنهاد خوبی دانست و با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی بیان داشت که اگر مردم به عنوان ذینفعان محیط زیست تعریف شوند، بدون شک برای مراقبت بیشتر از جنگلها همراهی میکنند.
دکتر حق شناس ادامه داد که سازمانهای مردم نهاد نقش بسزایی در جریانسازی اقدامات حفاظت از محیط زیست دارند و بایستی از ظرفیت آنها به درستی استفاده شود.
به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که یک هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره گاه زیست کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاههای پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
بیشتر گستره این پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
پارک ملی گلستان درحوزه جغرافیایی شهرستان ۶۳ هزار نفری گالیکش درشرق استان گلستان واقع است.
نظر شما