بر اساس نظرسنجی ایفوپ و شبکه رادیویی «اوروپ۱» فرانسه، آتش سوزی کلیسای جامع نوتردام هم پس از جنبش جلیقهزردها به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای سال میلادی گذشته از نگاه فرانسویها انتخاب شده است.
«فردریک دبی» معاون مدیر موسسه نظرسنجی ایفوپ با تشریح نتایج آن به رادیو اوروپ ۱ میگوید: این رویداد، بیشک مهمترین رویداد نیم دهه اخیر در فرانسه است.
به گفته او، جنبش جلیقهزردها به فاصله زیادی از اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی بر فرانسه چیره شد و تحرکات اجتماعی پایان سال ۲۰۱۹ را متاثر از خود کرد.
شدت اعتراض های مردمی به سیاستهای اقتصادی دولت تا جایی رسیده که بعد از سخنرانی سال نو میلادی رئیس جمهوری فرانسه، کاربران توئیتر با انتشار هشتگ «مکرون استعفا»، خواستار کنارهگیری وی از قدرت شدند. البته این نخستبن بار نیست که معترضان چنین خواستهای را مطرح میکنند که بارها و از همان ماههای ابتدایی آغاز دولت بویژه از آغاز جنبش جلیقهزردها بارها بر این خواسته خود تاکید داشتهاند.
فرانسویها در حالی سال نو میلادی ۲۰۱۹ را آغاز کردند که اعتراضهای مردمی علیه سیاستهای اقتصادی دولت «امانوئل مکرون» وارد دومین ماه خود شده بود؛ این اعتراضها از ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸ / ۲۷آبان ۹۷ آغاز شده و همچنان ادامه دارد. این جنبش که ابتدا در اعتراض به افزایش مالیات بر سوخت شکل گرفت به تدریج ماهیت خود را به تظاهرات گسترده مردمی به سیاستهای اقتصادی دولت تغییر داد؛ جنبشی که در روز نخست جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفری را راهی خیابانها کرد و اگرچه به تدریج از تعداد معترضان کاسته شد اما همچنان به حیات خود ادامه میدهد.
تظاهرات مردمی در هفتههای مستمر این اعتراضها که اغلب به درگیری بین نیروهای پلیس و معترضان منجر میشد تاکنون بنابر آمار رسمی، ۱۱ کشته از بین معترضان و نابینایی ۲۴ نفر از ناحیه یک یا دو چشم بر جا گذاشته است.
همچنین طبق آمار وزارت دادگستری فرانسه در اواسط ماه نوامبر ۲۰۱۹، پلیس این کشور از ابتدای شکلگیری جنبش تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از طرفداران آن را دستگیر کرده است. براساس این گزارش، دادگاههای فرانسه بیش از سه هزار فقره حکم قضائی علیه اعضای این جنبش صادر و آنها را به شرکت در «شورشهای جمعی» و «حمله به نیروهای انتظامی» متهم کردهاند.
سیو یکمین روز اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی در فرانسه
اعتراضهای مردمی در فرانسه به سیاستهای اقتصادی دولت در حالی دنبال میشود که اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی هم همچنان تداوم داشته و امروز به سیو یکمین روز خود رسیده است. این اعتصابها با رکوردشکنی به طولانیمدت ترین اعتصابها در این بخش در طول ۳۴ سال گذشته تبدیل شده است. پیش از این طولانی ترین اعتصابها در فرانسه در سال ۱۹۸۶ و اوایل سال ۱۹۸۷ بود که ۲۸روز به طول انجامید.
این اعتصاب ها موجب شده است تا هزاران مسافر در تعطیلات کریسمس نتوانند به مسافرت بروند.
«فیلیپ مارتینز» رییس کنفدراسیون عمومی کار فرانسه(CGT) به عنوان سرسختترین و یکی از اصلیترین اتحادیههای کارگری در این کشور روز چهارشنبه خواستار تداوم اعتصابها علیه اصلاحات بازنشستگی شد که سرگردانی هزاران مسافر را به دنبال داشته است.
این اعتصابها در حالی در فرانسه دنیال میشود که امانوئل مکرون روز سهشنبه گذشته در سخنرانی سال نو از طرح خود برای جایگزینی ۴۲ برنامه بازنشستگی مجزا با یک سیستم واحد که مردم را ملزم به کار بیشتر میکند، عقب نشینی نکرد و با وجود اعتراضات گسترده در این کشور اعلام کرد که متعهد به انجام کامل اصلاحات نظام بازنشستگی است.
«ادوارد فیلیپ» نخستوزیر فرانسه چهارشنبه ۲۰ آذر(پایان هفته نخست اعتصابها)، طرح اصلاح نظام بازنشستگی در این کشور شامل ۴۲ برنامه مجزا را رونمایی کرد.
حمل و نقل عمومی در فرانسه همچنان مختل است
همچنین به نوشته روزنامه «لو موند» فرانسه، اگر چه امروز، روز بهتری در اعزام قطارهای تندرو پیشبینی می شود اما ترافیک در خطوط راهآهن و حمل و نقل شهری همچنان مختل است. مدیریت راهآهن فرانسه قصد دارد به بهبود ترافیک در خطوط پر سرعت در روزهای شنبه و یکشنبه(چهارم و پنجم ژانویه) ادامه دهد.
بر اساس این گزارش، در خطوط قطارهای تندرو(TGV)، ترافیک در روز شنبه در خطوط پاریس - لیون و پاریس - مارسی تقریبا" عادی است. اعزامها در خطوط پاریس - نانسی، پاریس - متز، پاریس - استراسبورگ و پاریس - لوکزامبورگ نیز در روز یکشنبه - فردا - تقریبا" به صورت عادی خواهد بود. قطارهای تندرو در ناحیه شمال فرانسه هم ارائه خواهد شد که به گفته مدیریت TGV، اعزام ها در تمامی مقاصد به طور قابل توجهی در روز ششم ژانویه بهبود مییابد.
این در حالی است که ترافیک بینالمللی بویژه «یورواستار» با ۹ از ۱۰ مورد و ۷ از ۸ اعزام در روز یکشنبه و ۴ از ۵ مورد در طول پایان هفته همچنان مختل خواهد بود.
نظر شما