ارتقای مهارت برای پیشگیری و مدیریت بحران ضروری است

تهران – ایرنا – رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: ارتقای مهارت برای پیشگیری و مدیریت بحران ضرورتی ملی و جزو حقوق شهروندی است و باید جامعه را نسبت به آن آگاه کرد.

به گزارش روز شنبه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور «علی اوسط هاشمی» در دیدار با رئیس سازمان مدیریت بحران اظهارداشت: ایران کشوری حادثه خیز است که با حوادث بسیاری در زمینه بلایای طبیعی و صنعت ساختمان روبرو بوده و هر ساله خسارات زیادی را متحمل می‌شود.

وی بیان کرد: مقایسه آمار کشور با سایر کشورهای جهان در حوادثی همچون زلزله و اختلاف زیاد آن در زمینه تلفات انسانی و مادی لزوم ارتقای ضریب اصول فنی و مهارتی را به خوبی آشکار می‌کند که به عنوان«حق شهروندی» باید جدی تلقی شده و راهکاری برای آن اندیشیده شود.

معاون وزیر کار تاکید کرد: سازمان مدیریت بحران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای باید با هم تعامل داشته باشند و این همکاری می‌تواند موجب ارتقای نظارت، مطالبه گری و جریان سازی را در کشور شکل دهد.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: ۶۰۰ مرکز آموزشی ثابت، پنج هزار و ۴۰۰ کارگاه آموزشی مجهز و ۱۸ هزار مربی در سطح کشور آماده ارائه خدمات هستند.

وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آمادگی دارد در بحث مدیریت بحران، پیشگیری از حوادث و تلفات ناشی از آن کانون‌های بحران کشور را شناسایی و برای آن استاندارد آموزش مهارت تدوین کنیم.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای پیشنهاد کرد که۱۰ اولویت فراگیر که می‌تواند نقش کارساز و کلیدی در کاهش خسارات داشته باشد از سوی سازمان مدیریت بحران شناسایی و با کمک ابزار قانون و ضرورت‌های حقوق شهروندی استانداردهای مهارت آن ها آماده شود.

وی افزود: ایجاد ترس سودمند و آگاه کردن جامعه از تبعات ناشی از فقدان مهارت در حفظ سرمایه جانی، مالی و بهبود حال جامعه موثر است.

در ادامه این دیدار «اسماعیل نجار» معاون وزیر کشور گفت: نگاه کشور به مدیریت بحران، مدیریت مقابله در زمان بروز حادثه است نه پیشگیری، در حالی که ریشه بسیاری از حوادث ساختمانی و شیوه رفتار مردم در مقابله با بحران، در فقدان مهارت و عدم آگاهی نهفته است.

وی تعامل با سازمان نظام مهندسی برای ساختمان سازی با کیفیت و تربیت کارگران ماهر را مهم دانست و گفت: نظارت بر ساختمان بر مکان یابی درست، مصالح استاندارد، کارگر ماهر و نظارت دقیق از سوی مهندسین و شهرداری ها استوار است.

نجار افزود: ۹۰ درصد کارگران اتباع خارجی شاغل در کشور فاقد مهارت هستند که آموزش مهارت به آنان در محیط واقعی کار انجام و تدبیری اندیشیده شود تا صدور مجوز کار برای این افراد از سوی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، منوط به داشتن گواهی نامه مهارت باشد.

معاون وزیر کشور عمده نیازهای آموزشی و مهارتی حوزه مدیریت بحران را آموزش رفتار صحیح به جامعه در برابر بروز حوادث و آموزش مهارت در ساخت و ساز به کارگران دانست و گفت: رفتار در ارتباط با حادثه باید مدیریت شده و فرهنگ آن آموزش داده شود.

در این دیدار همچنین «ناهید مسلمی» معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش صلاحیت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: ۴۱۷ عنوان شغلی و حرفه تخصصی در زمینه مدیریت بحران از قبیل آمادگی در حوادث، تربیت امدادگر، راننده امدادگر شناسایی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha