قربانعلی گرایلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بوتهکاری در مراتع مناطق شمالی گنبدکاووس هم اکنون در هفت منطقه از اوایل دی امسال آغاز شده و تا پایان بهمن ماه ادامه دارد.
وی افزود: از مجموع بوتهکاری در مراتع کمبازده مناطق شمالی گنبدکاووس، ۵۰۵ هکتار توسط بخش دولتی و حدود ۲۴۵ هکتار نیز با مشارکت اتحادیه و تعاونیهای مرتعداری استان و شهرستان در حال انجام است.
گرایلو اضافه کرد: هماکنون بوتهکاریها توسط پیمانکاران طرف قرارداد منابع طبیعی استان گلستان در مناطقی چون "کرند، دده الوم، قیزلر، آراقویی، الچک تپه، داشلی برون و حوزه آبخیز ماسان یعنی چپرقویمه و بز دره" درحال انجام است.
وی با اشاره به تولید ۹۰۰ هزار بوته از گونه "آتریپلکس" در سالجاری در ایستگاه تحقیقات و تولید نهال چپرقویمه متعلق به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس، ادامه داد: بخش زیادی از بوتههای تولیدی برای کاشت در مراتع این شهرستان و بخشی هم برای کاشت در مراتع دیگر شهرستانهای منطقه ارسال میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس هزینه پیشبینی شده برای تولید ۹۰۰ هزار بوته و کاشت بوته درمراتع این شهرستان و نیز آبیاری و حفاظت بوتهها به مدت یک سال را ۱۸ میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال اعلام کرد و از مردم مناطق مرزی و عشایر درخواست کرد تا در حفظ و نگهداری از بوتهها با منابع طبیعی همکاری بیشتری داشته باشند.
شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس افزون بر ۳۳۰ هزار هکتار مرتع دارد که خطر بیابیانی شدن به دلیل خشکسالی و چرای بیش از حد دام، حدود ۲۰ هزار هکتار آن را تهدید میکند.
نظر شما