جایگاه بین‌المللی ایران در حوزه داروسازی معتبر است

تهران- ایرنا- قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: بخش تحقیقات و شرکت‌های دانش بنیان داروسازی در وضعیت تحریم ۱۰۰ درصدی کشور را فلج نکرده و فعالیت کرده‌اند و هم اکنون در داروسازی جایگاه ما در سطح بین‌الملل بسیار معتبر است.

شاهین آخوندزاده روز دوشنبه در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: از سال ۷۴ اولین دوره جشنواره برگزار شد و در این ۲۵ سال همراه با جشنواره رازی رشد و شکوفایی کشور را دیده‌ایم.

وی ادامه داد: بسیاری از نمادهای رشد و توسعه کشور به جشنواره رازی مثل فناوری و بخش رشد مراکز دانشگاهی وارد شده است.

آخوندزاده در مقایسه بودجه علوم اجتماعی و بخش تحقیقات علوم پزشکی به خصوص حوزه دارو و داروشناسی عنوان کرد: در دو وزارت خانه علوم و بهداشت  ۸۸ هزار عضو هیات علمی داریم که سهم وزارت بهداشت ۲۰ هزار عضو است که ارائه خدمات درمانی می‌دهند. از این تعداد ۶۸ هزار نفر در وزارت علوم هستند که ۲۰ هزار عضو در حوزه علوم انسانی است.

وی افزود: سهم علوم پزشکی در بودجه پژوهشی هزار میلیارد تومان و سهم وزارت علوم ۳ هزار میلیارد تومان از بودجه پژوهشی کشور است که میزان بودجه علوم پزشکی تنها با علوم انسانی هماهنگ است.

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رتبه حوزه علوم انسانی در رتبه بندی‌های بین‌المللی گفت: به عنوان مثال رتبه حوزه علوم انسانی در اچ ایندکس ۴۴ است و در ۵ سال گذشته بخش علوم اجتماعی فعال شده و در منطقه بر اساس تعداد مقالات سوم است. در حالی که در ۲۵ سال پیش علوم پزشکی جایگاه فعلی علوم اجتماعی را داشته است. در سال ۲۰۱۸ علم داروسازی رتبه ۸ دنیا را کسب کرده است.

آخوندزاده تصریح کرد: در داروسازی از ترکیه نیز جایگاه بهتری داریم. در ترکیه ۲.۵ میلیارد دلار سهم تحقیقات دولتی و ۷ میلیارد دلار بودجه پژوهش شده است. در حالی که ما در ۲۵ سال پیش که درخواست کردیم بودجه پژوهشی GDP افزایش پیدا کند، بودجه پژوهشی پسرفت داشته است.

وی افزود: در حال حاضر محققان با پول پژوهش تنها حق‌الزحمه دستیاران را می‌دهند و بی‌مهری در بودجه پژوهشی آثارش مشخص خواهد شد.

آخوندزاده گفت: در تعداد مقالات ایران ۲ هزار و ۴۰۰ مقاله داشته و سعودی‌ها که حرفی در علم ندارند ۲ هزار و ۶۰۵ که با این روند بودجه در یکی دو سال آینده کمیت پژوهش و سپس به کیفیت پژوهش آسیب خواهد زد.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha