مهلت ۳ ماهه نقشه جامع علمی کشور برای تصویب سیاست‌های سنجش و پذیرش دانشجو

تهران- ایرنا- قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: ستاد مکلف شد ظرف سه ماه سیاست‌های سنجش و پذیرش دانشجو را مصوب کند.

یکصد و بیست و هفتمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شامگاه سه شنبه در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور سعیدرضا عاملی، دبیر این شورا، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر اعضای این ستاد برگزار شد.

منصور کبگانیان در حاشیه برگزاری نشست این ستاد با حضور در جمع خبرنگاران به دستور جلسه اشاره کرد و با اشاره به مطرح شدن سنجش و پذیرش دانشجو در جلسه ستاد راهبری امشب، اظهار داشت: این ستاد مکلف شد ظرف سه ماه آینده سیاست های مرتبط با سنجش و پذیرش دانشجو را مدون و مصوب کند. سپس برنامه های این موضوع توسط، وزارتخانه های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش همچنین دانشگاه آزاد اسلامی مکلف به ارائه پیشنهاد و طرح در این باره می شوند.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مسأله به دستگاه های یاد شده ابلاغ می شود و ظرف سه ماه برای اجرایی کردن این مصوبه مهلت دارند.

کبگانیان با اشاره به دیگر دستور جلسه امشب ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، خاطرنشان کرد: رتبه بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی دیگر دستور جلسه امشب نقشه جامع علمی بود. هم اکنون وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی به صورت پراکنده اقدام به رتبه بندی دانشگاه های کرده اند در حالی که این امر نیازمند اقدامی ملی و هماهنگ است.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در این باره گفت: سه دستگاه یاد شده در جلسه امشب موظف شدند پیشنهادات خود را برای رتبه بندی ملی دانشگاه ها به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور برای تصویب ارائه دهند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمام دانشگاه ها باید ماموریت خاصی داشته باشند، تاکید کرد: در زمان تصویب اساسنامه دانشگاه های آزاد، پیام نور و سایر مراکز آموزش عالی، ماموریت هایی برای شان تعیین شده بود ولی این ماموریت ها تدقیق و تفکیک شده نبود.

وی پیشنهاد ماموریت گرا شدن تمام زیر نظام های آموزش عالی توسط وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دیگر مصوبه امشب ستاد نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد.

استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: کلیات ماموریت گرا شدن دانشگاه ها در سند آمایش سرزمین مطرح شده بود و نقشه جامع علمی کشور در صدد مشخص تر شدن ماموریت های دانشگاه ها است که بازه زمانی مشخصی هم برای عملیاتی شدن این امر تعیین کرد.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظرف ۶ ماه آینده پیشنهادات دستگاه های مرتبط با این مسأله باید به نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.

وی با بیان اینکه مصوبات سند زیست فناوری منجر به تقویت این حوزه و بیوتکنولوژی می‌شود، افزود: مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری موجود است اما تاکنون سندی برای این ستاد تدوین و نهایی نشده است؛ مصوبه این سند به احتمال زیاد در دستور جلسه هفته آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب، گنجانده می شود.

قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، آسیب شناسی و شناخت عوامل راهبردی برای پیشرفت علم و فناوری را دستور جلسه دیگر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد.

عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره اظهار داشت: عوامل موثر در عدم پیشرفت علم و فناوری کشور که ۲ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به آن  اختصاص یافته بود، شامل ۱۰ محور است.

کبگانیان در این باره توضیح داد و گفت: صاحب نظران، روسای دانشگاه ها و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این عوامل را بررسی کرده بودند و این مسأله باید به مصوبه تبدیل می شد.

به گفته قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، مشخص شدن ماموریت تمام زیرنظام های آموزشی، یکی دیگر از محورهای جلسه امشب نقشه جامع علمی کشور بود که برای ابلاغ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha