به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، جشنواره دستان به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه سوره از ۶ دی ماه در نگارخانه استاد فرشچیان موسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا برپا شد.
این جشنواره در دو بخش سرامیک کاربردی و سرامیک هنری بدون محدودیت در سبک و اجرا و با تکنیک و موضوع آزاد عرصهای برای فعالیت دانشجویان در زمینه هنر سرامیک فراهم آورده است.
در واقع آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو و برگزاری سلسله نشست ها و کارگاه های مختلف در راستای آسیب شناسی و ارتقای آموزش دانشگاهی در رابطه با هنر سرامیک از مهم ترین اهداف دوسالانه دانشجویی دستان بود.
این جشنواره به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه سوره و مشارکت نهادهای معتبر علمی مانند دانشگاههای سوره، هنر اسلامی تبریز، هنر تهران، هنر اصفهان، الزهرا و کاشان و حمایتهای معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن سفال و سرامیک ایران برگزار شد و تا ۱۸ دی ماه همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ پذیرای میهمانان و بازدیدکنندگان خواهد بود.
جشنواره دوسالانه دستان در نهایت با انتخاب داوران ۷ برگزیده داشت که همه این دانشجویان در یک سطح قرار دارند.
نیلوفر ابراهیم نیا، زهرا امانی، مریم باقرخانی، سارا حضرتی، جعفر رضازاده، پانیا مرزبانیان و لادن ولی زاده برگزیدان این جشنواره هستند.
**دوسالانه دستان؛ رسالتی به آینده و هنر این سرزمین
مهران هوشیار در آیین اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: بیش از ۲۰ نفر از دانشجویان همراه در دبیرخانه برای برگزاری این جشنواره با مدیریت دبیر هنری و علمی و اجرایی همکاری کردند.
وی با اشاره به اینکه وقایع تکان دهنده اخیر به لحاظ عمق، تعدد و سرعت وقوع مردم ایران را در بهت و شوکی تاریخی قرار داد، افزود: شهادت سردار سلیمانی و حادثه تلخ فوت تشییع کنندگان سردار تمام نشده بود که شهادت ۱۷۶ نفر از مسافران هواپیمای اوکراینی توان گریستن را هم از ما گرفت و ایران را در سکوتی غمبار نگاه داشت.
معاون فرهنگی دانشگاه سوره با بیان اینکه همین لحظه بسیاری از هموطنان ما در سیستان و بلوچستان از کمترین امکانات رفاهی و مایحتاج زندگی محروم شده و سرپناه خود را نیز از دست داده اند، یادآور شد: اما با تمام این وجود زندگی ادامه دارد و ما محکومیم که باشیم و مسوولیم که بمانیم و شایسته است که به امید زندگی کنیم.
هوشیار معتقد است که حضور و جایگاه ما بودن، ساختن و به آیندگان سپردن است.
وی دو سالانه دستان را تنها بهانه ای برای نشان دادن تعهد حضور، تلاشی برای ساختن آنچه باید و رسالتی به آینده و هنر این سرزمین دانست و گفت: باشد که خوبی ها را از گذشتگان بیاموزیم و آن را به آیندگان بیاموزیم و باشد که نه به امید اقناع شدن و رضایت داشتن از انسانیت که شرط آفرینش انسان بود، خداوند را شکر گزار باشیم.
۶۷ اثر در جشنواره دوسالانه دستان
همچنین سارا تندیور دبیر اجرایی در ادامه مراسم با اشاره به ملی بودن جشنواره دوسالانه دستان اظهار کرد: دانشگاه های هنر ، اسلامی تبریز، هنر کاشان و الزهرا در برگزاری این نشست همکاری های بسیاری با دانشگاه سوره داشتند.
وی افزود: دبیرخانه جشنواره دوسالانه دستان پذیرای ۲۲۹ هنرمند با ۴۲۴اثر بود که پس از داوری ۶۷ اثر به نماینده دستان راه یافت.
برگزاری ۹۶ کارگاه
در ادامه این مراسم نگار کفیلی دبیر علمی جشنواره اظهار کرد: آغاز به کار جشنواره دوسالانه دستان به اوایل تابستان باز می گردد.
وی افزود: در بخش علمی نگاه آسیب شناسانه به هنر سرامیک در ایران داشتیم و از همکاری استادان با تجربه بهره بردیم.
به گفته دبیر جشنواره، در نهایت با در نظر گرفتن نیازهای این هنر در محورهای آموزش هنر سرامیک و سرامیک امروز ایران، این رویداد رقم خورد.
کفیلی خاطر نشان کرد: با توجه به نیازهای تکنیکی دانشجویان این رشته، در جشنواره دو سالانه دستان ۹۶ کارگاه را برگزار شد.
نظر شما