۲۷ دی ۱۳۹۸، ۲۰:۵۶
کد خبرنگار: 1195
کد خبر: 83637603
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پنتاگون ناگزیر به افشای واقعیت‌های عین‌الاسد

تهران - ایرنا - مقام‌های آمریکایی از رییس جمهوری این کشور تا مقام‌های پنتاگون، از زمان حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی عین الاسد همه تلاش خود را برای پنهان کردن تلفات این حمله انجام دادند، اما به تدریج مجبور به افشای واقعیت می‌شوند و این کار را با اعلام ۱۱ ضربه مغزی آغاز کردند.

ساعاتی پس از موشکباران ایران روی پایگاه هوایی عین الاسد در عراق که میزبان نیروهای آمریکایی است، در حالی که هنوز رسانه‌های جهان و تروریست‌های آمریکایی در بهت این خبر بودند، دونالد ترامپ دستپاچه توییت داد: همه چیز خوب است. موشک‌هایی از ایران به سوی دو پایگاه واقع در عراق شلیک شد. ارزیابی تلفات و خسارت‌های در حال انجام است. تا حالا همه چیز خوب بوده است. فردا صبح یک سخنرانی خواهم داشت.
ترامپ واکنش به این حمله برق‌آسا و بهت‌آور را با دروغ آغاز کرد و همچنان با دروغ به آن ادامه داد. وی در نخستین نطق رسانه‌ای خود پس از آنچه رهبر معظم انقلاب "سیلی" ایران در پی اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی عنوان کرد، به یک یادداشت توییتری بسنده کرد.
رییس کاخ سفید اما روز بعد  برای ارایه این سخنرانی که بیش از ۳۰ دقیقه تاخیر داشت و چرایی آن مشخص نشد، با حضور مایک پنس معاون اول، مارک اسپر وزیر دفاع، مایک پمپئو وزیر خارجه، مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش و دیگر فرماندهان نظامی ارشد این کشور در مقابل دوربین‌ها حاضر شد و دستپاچه گفت: تا زمانی که من رییس جمهوری آمریکا باشم، ایران هرگز اجازه نخواهد داشت به سلاح اتمی دست یابد.
ترامپ مدعی شد: هیچ سرباز آمریکایی آسیب ندیده و آسیب اندکی به پایگاه نظامی ما وارد شده است. نیروهای بزرگ ما برای همه چیز آماده‌اند، اما به نظر می‌رسد ایران در حال کاهش اقدامات خود است. این اقدام خوبی برای همه طرف‌های درگیر و جهان است.
توییت ترامپ به قدر رسوا بود که «وندی شرمن» معاون پیشین وزیر امور خارجه آمریکا و از اعضای تیم مذاکره‌کننده توافق هسته‌ای در واکنش به آن نوشت: همه چیز خوب است؟ واقعا؟ اگر فرد دیگر این را گفته بود ترامپ او را خوار و خفیف می‌کرد.
از همان زمان گزارش‌های متفاوت و ضدونقیضی درباره تلفات نیروهای آمریکایی و خسارات مادی در پایگاه هوایی عین الاسد منتشر می‌شد. پایگاه صهیونیستی «دبکا» دو روز بعد از آن حمله در گزارشی، نوشت: این حمله احتمالاً تلفاتی داشته‌ و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا حقیقت این ماجرا را نگفته است.
این تارنما با اشاره به تصاویر هوایی که شرکت ماهواره‌ای تجاری «پلنت لبز اینک» از عین الاسد منتشر کرده بود، افزود: پنج ساختمان با دقت عالی هدف قرار گرفته و تخریب شد و این چیزی بود که رییس جمهوری آمریکا به آن اشاره‌ای نکرد و مدعی شد که هیچ خسارتی به نیروهای نظامی‌ اش وارد نیامده است.
بر اساس این گزارش، تصاویر هوایی نه تنها روایتی متفاوت از صحبت‌های ترامپ را به ما می‌گوید، بلکه نشان می‌دهد که ایران توانسته قدرت موشکی خود را بسیار توسعه دهد.
دبکا در ادامه افزوده است که احتمال وقوع خسارت‌های جانی در میان نیروهای آمریکایی حاضر در عین‌الاسد وجود دارد؛ به خصوص آنکه طرف ایرانی نیز از کشته شدن ۸۰ نیروی آمریکایی در دو پایگاه عین‌الاسد و الحریر در عراق خبر داده است.
پس از پاسخ موشکی سپاه، یک منبع آگاه در اطلاعات سپاه در گفت وگو با رسانه های داخلی اعلام کرد که ۸۰ تروریست آمریکایی در عملیات انتقام سپاه به هلاکت رسیدند و نزدیک به ۳۰۰ نظامی آمریکایی دیگر مجروح شدند که برای درمان به بغداد، تل آویو و آلمان اعزام شدند.
به‌گفته این منبع آگاه، در این حمله همچنین تعدادی هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد و تجهیزات فراوان نظامی آمریکایی ها آسیب‌های جدی دیده‌اند و دقت و شدت اصابت موشک‌های شلیک‌شده به‌حدی بوده است که برخی از آن‌ها همزمان چند هدف حساس را تخریب کرده‌اند.
برخی از منابع غربی نیز از هدف قرار گرفتن ۱۳ جنگنده – بمب افکن آمریکایی و نابودی آنها در پایگاه عین الاسد در اثر پاسخ موشکی ایران خبر دادند.
یک منبع نیز با تائید موضوع بالا به خبرنگار ایرنا در بغداد گفت که چند فروند هواپیمای آمریکایی به دنبال انفجار و اصابت موشک های ایرانی در پایگاه عین الاسد منهدم شده و هنوز در حال سوختن هستند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اما همچنان به ادعای خود مبنی بر نبود هیچگونه تلفات و مجروحی ادامه داد. پنتاگون تنها اذعان کرد که دو پایگاه آمریکایی در عراق، هدف بیش از ۱۲ موشک بالستیک ایران قرار گرفته است.

تنها خبرنگاری که در روزهای اول پس از پاسخ موشکی ایران توانست وارد پایگاه آمریکایی عین الاسد شود، خبرنگار و گزارشگر شبکه آمریکایی سی ان ان بود. وی در گزارشی که از داخل این پایگاه نظامی پس از هدف قرار گرفتن منتشر کرد، از ویرانی وسیع آن خبر داد و گزارشگر این شبکه نیز با بهت و حیرت از آسیب‌های سنگین وارد شده اعلام کرد: مگر می‌شود با این حجم خسارت‌ها و ویرانی‌های بالا، کسی کشته نشده باشد.
اما در نهایت روز پنجشنبه ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش تحت سرکردگی آمریکا اذعان داشت که در حمله موشکی ایران ۱۱ نظامی آمریکایی آسیب دیدند. این ائتلاف در بیانیه خود اعلام کرد: در حالی که هیچ نیروی نظامی در حمله هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه) ایران به عین الاسد کشته نشدند، چندین نظامی به دلیل علائم آسیب مغزی ناشی از انفجار، تحت مداوا قرار گرفته و همچنان تحت معاینه هستند.
این بیانیه مقام‌های پنتاگون را مجبور کرد از موضع خود کوتاه بیایند. «بیل اوربان» سخنگوی پنتاگون روز جمعه اعتراف کرد که ۱۱ نفر از نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد پس از حمله موشکی ایران به این پایگاه آمریکایی دچار آسیب مغزی شدند.
اوربان گفت: در حالی که هیچ نیروی ایالات متحده در حمله ۸ ژانویه ایران به پایگاه هوایی عین الاسد کشته نشده است، چندین نفر به خاطر مشاهده علائم آسیب مغزی ناشی از انفجار معالجه شدند و ارزیابی هنوز در حال انجام است.
به گفته سخنگوی پنتاگون، برخی نظامیان آمریکایی نیز برای اقدامات احتیاطی و مراقبت‌های لازم به پایگاه‌های آمریکا در کویت و آلمان منتقل شده‌اند و پس از آنکه از سلامتشان اطمینان حاصل شود، به عراق باز خواهند گشت.
«جاناتان هافمن» سخنگوی پنتاگون نیز برای توجیه ده روز دروغ‌گویی و پنهان‌کاری گفت که وزارت دفاع آمریکا درمورد خسارات جانی حمله موشکی ایران پنهان‌کاری و تلاش برای کوچک‌نمایی آن نکرده است. وی حتی مدعی شد که اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز روز پنجشنبه یعنی بیش از یک هفته پس از حمله موشکی از خسارات جانی آن آگاه شده است.
حال باید منتظر بود و دید که مقام‌های آمریکایی چه زمانی مجبور به تایید گزارش‌های منتشر شده در تارنماهای مختلف مبنی بر ده‌ها کشته و زخمی خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha