براساس اعلام خبرگزاری رویترز از پاریس، وزیر دفاع فرانسه در پارلمان این کشور با اعلام این خبر افزود که از تصمیم امریکا برای خروج از مستعمرات سابق فرانسه در منطقه ساحل آفریقا بیمناک است و لذا به زودی با هدف رایزنی برای متقاعد کردن آن کشور برای ماندن در منطقه ساحل به واشنگتن سفر می کند.
وی با اعلام اینکه پاریس تاکنون بر روی حمایت با ارزش آمریکا برای موفقیت تلاش های مشترک آمریکا و فرانسه برای مبارزه با تروریست های القاعده و داعش در آفریقا حساب کرده است، گفت: گسترش تروریسم در این منطقه از جهان موجب شده است تا دولت فرانسه تصمیم بگیرد در کنار آمریکا از رهبران کشورهای منطقه ساحل بخواهد صریحا برای تشکیل "ائتلاف ساحل" برای مبارزه با تروریسم اعلام حمایت کنند که آنان این کار را انجام دادند، بنابراین خروج آمریکا از این ائتلاف بی تردید به وخیم ترشدن وضعیت امنیت در منطقه می انجامد.
به همین دلیل هم بود که امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه دوشنبه گذشته میزبان سران ۵ کشور موسوم به منطقه ساحل آفریقا در شهر "پو" (در شهرستان پیرنه آتلانتیک) در جنوب کشورش بود تا با هم توافق کنند تحت یک فرماندهی مشترک مبارزات خود علیه تروریسم و افراط گرایی را در غرب این قاره زیر صحرای بزرگ آفریقا آغاز کنند.
اما با تصمیم آمریکا برای خروج نیروهایش از منطقه ساحل، مکرون اعتراف کرد که تاکنون این نیروهای آمریکایی بودند که از نیروهای فرانسوی و در واقع اروپایی در این منطقه حمایت لجستیکی می کردند، حمایت هایی چون پشتیبانی اطلاعات رزمی و جاسوسی و حتی حملات پهپادی که در برخی مواقع از توانایی نیروهای اروپایی خارج است.
مکرون در این خصوص گفت: چنانچه آمریکا تصمیم بگیرد که البته هم گرفته است نیروهای خود را از منطقه خارج و حمایت های خود از اروپایی ها و آفریقایی را متوقف کند، در این صورت شرایط امنیتی هم برای اروپایی ها و هم آفریقایی ها بدتر خواهد شد.
به گزارش فرانس پرس، وی حتی در همان روز (دوشنبه) در یک کنفرانس خبری در خصوص کاهش حضور نظامی آمریکا در آفریقا در پاسخ به خبرنگاری گفت: اگر آمریکاییها تصمیم گرفته اند از آفریقا خارج شوند، این خبر بدی برای ماست. امیدوارم بتوانم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا را متقاعد کنم که نبرد با تروریسم که وی به آن بسیار متعهد است به این منطقه نیز مرتبط میشود.
به گزارش ایرنا، در واقع ناکام ماندن سیاستهای آمریکا در خاورمیانه و آفریقا، واشنگتن را بر آن داشته است تا احتمال خروج نیروهایش از کشورهای مختلف این سرزمینهای راهبردی را اعلام کند.
فرانسه از سال ۲۰۱۳ و به منظور عقب راندن نیروهای تحت حمایت داعش و القاعده از شمال کشور "مالی" که از مستعمرات قدیمی این کشور محسوب میشود به این منطقه نیرو اعزام کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد مأموریت صلحی را در همین سال در مالی آغاز کرد که دستور آن تابستان سال آینده بازنویسی میشود.
اما "نورمن چالت" معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل پیشنهاد کرده است که از ابعاد این مأموریت کاسته شود.
در حال حاضر ۱۳ هزار نیروی نظامی و پلیس در این مأموریت حضور دارند.
فرانسه ۴ هزار و ۵۰۰ نیرو در مالی و منطقه ساحل مستقر کرده است و قرار بود امروز نیز ۲۲۰ نیروی تازه نفس به منطقه بفرسد اما شرایط امنیتی در این نواحی که توسط پهپادها و پشتیبانی لجستیک و اطلاعاتی آمریکا فراهم شده است، رو به تضعیف است.
نظر شما