خبردریافتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت پایتخت کشورآفریقایی موریتانی حاکی است که در پی پاسخ مثبت وزارت علوم تحقیقات فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد به درخواست های مکرر این سفارت و همچنین همکاری وزارت آموزش عالی موریتانی و دانشگاه نواکشوت از این پس آموزش زبان فارسی جزو دروس اختیاری دانشگاه نواکشوت شد.
براساس این گزارش، نخستین جلسه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان این کشور دیروز/ شنبه ۲۸ دی ماه با حضور دانشجویان و علاقمندان توسط استاد ایرانی در دانشگاه نواکشوت برگزار شد.
دانشکده هنر و ادبیات دانشگاه نواکشوت یک دفتر مستقل برای زبان فارسی و ایرانشناسی اختصاص داده است و از آنجایی که آموزش زبان فارسی در موریتانی علاقمندان و طرفداران زیادی دارد، چشمانداز آینده، ایجاد کرسی زبان فارسی در این دانشگاه است.
زبان عربی زبان اصلی در دانشگاه های این کشور عرب زبان است، زبان های، فرانسه، چینی، اسپانیایی و انگلیسی نیز در این دانشگاه تدریس میشوند که از این پس زبان فارسی نیز به آنها افزوده شد.
مردم موریتانی مانند دیگر ملل حوزه شمال آفریقا، علاقمند به صوفیگری، عرفان و به خصوص به شخصیتهایی همچون مولانا و امام محمد غزالی هستند لذا این امر از مهمترین علل حائز اهمیت آموزش زبان فارسی در آن کشور به شمار می رود.
ترکیه، اسپانیا، فرانسه و چین، از جمله کشورهایی هستند که با حضور پررنگ خود در عرصه اقتصادی موریتانی، تا کنون بسیار فعال عمل کردهاند. همچنین مردم این کشور به ایران اسلامی، علاقه ویژهای دارند و اخبار و مسائل مربوط به ایران در عرصه بینالملل را حتی در دورافتادهترین نقاط کشور، دنبال میکنند و به آن اشراف دارند.
جمهوری اسلامی موریتانی کشوری در شمال غربی آفریقا به پایتختی "نواکشوت" است. زبان رسمی موریتانی عربی و واحد پول آن "اوقیه" است. جمعیت این کشور چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و تقریباً همه مردم آن مسلمان هستند.
موریتانی مساحتی حدود یک میلیون کیلومتر مربع دارد که ۹۰ درصد آن را بیابان پوشانده و یک سوم جمعیت کشور در پایتخت زندگی می کنند.
نام این کشور از نام "موریطنیه" گرفته شده که یک پادشاهی اقوام بربر بود که از سده سوم پیش از میلاد تا سده هفتم میلادی بر بخش هایی از شمال آفریقا حکومت می کرد.
موریتانی در ۱۹۶۰ (۱۳۴۰ ه-ش) از فرانسه استقلال یافت.این کشور پس از ۱۹۷۶ (۱۳۵۵ ه-ش) تحت حاکمیت نظامیان بود و در ۱۹۷۹ (۱۳۵۷ ه-ش) تکحزبی گردید و نهایتا در ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ ه-ش) انتخابات چندحزبی در این کشور برگزار شد.
لازم به ذکر است که نواکشوت از جمله معدود پایتخت های عربی بود که روابط دیپلماتیک خود با بشار اسد را حفظ کرد. همچنین در اوج بحران سوریه 'مولادی ولد محمد لغظف' نخست وزیر خود را به دمشق فرستاد موضوعی که ایران آن را دستاوردی بزرگ می داند و با همکاری امنیتی، نظامی و اقتصادی با این کشور آفریقایی از آن استقبال می کند.
نظر شما