۲ بهمن ۱۳۹۸، ۱۱:۲۵
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 83642176
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک‌هزارو ۱۰۰ نفر در زنجان از خدمات مشاوره ژنتیک بهره‌مند شدند

زنجان - ایرنا - مدیر بهزیستی شهرستان زنجان گفت: طی ۹ ماه امسال بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک در شهرستان زنجان بهره‌مند شدند، که از این تعداد ۵۳۶ نفر جهت بررسی‌های تخصصی بیشتر به آزمایشگاه ارجاع داده شدند.

سید رزاق منافی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون طرح شناسایی اختلالات ژنتیکی در افراد معلول تحت پوشش بهزیستی که از ابتدای سال جاری آغاز شده، در حال اجراست که این طرح با هدف، پیشگیری از تولد نوزادان معلول و کاهش معلولیت در جامعه است.

وی اضافه کرد: پیشگیری از تکرار معلولیت ها، تعیین میزان شیوع معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیکی و شناسایی این اختلالات همچنین آگاه سازی همه اعضای خانواده دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در سطح شهرستان در دیگر اهداف اجرای این طرح است.

 این مسؤول ادامه داد: هرچند سهم شهرستان زنجان در اجرای این طرح ۳۰۰ نفر بوده اما با ارجاعات انجام گرفته از طریق کمیسیون توانبخشی تا کنون ۴۲۳ نفر از خانواده های دارای معلولیت در این برنامه شناسایی و جهت انجام مشاوره ژنتیک معرفی شده اند.

به گفته وی، از این تعداد ۵۲ نفر برای انجام بررسی های تخصصی‌تر به آزمایشگاه ارجاع و در این ارتباط اعتباری بالغ بر ۵۲۰ میلیون ریال شد است.

منافی افزود: هم اکنون ۲ مرکز مشاوره ژنتیک تحت نظارت بهزیستی شهرستان زنجان بصورت یک مرکز دولتی و یک مرکز غیر دولتی فعالیت و خدمات مورد نیاز به گروه های هدف را ارائه می کند.

وی یادآور شد: طرح شناساسی اختلالات ژنتیکی در افراد معلول تحت پوشش به صورت نمونه با سهم ۳۰۰ نفر در شهرستان زنجان انجام گرفته است.

مدیر بهزیستی شهرستان زنجان گفت: نیمی از معلولیت ها ناشی از اختلالات ژنتیکی است که در ماده ۷۵ برنامه ششم توسعه بر اجباری شدن آزمایش های ژنتیک پیش از ازدواج تاکید شده است.

وی خاطرنشان کرد:  یکی از مهمترین رویکرد بهزیستی پیشگیری از تولد کودک معلول است و در این میان شایع ترین نوع اختلالات متابولیکی ارثی بیماری pku یا بیماری فنیل کتون اوری است که این بیماری از طریق پدر و مادر به فرزند منتقل شده و بیمار بدلیل نداشتن آنزیم مرتبط در کبد دچار معلولیت می شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha