به گزارش خبرگزاری رویترز، عربستان اوراق بهادار خود را با نرخ پایه ۱۱۰ دلار با اعتبار ۷ ساله ، نرخ پایه ۱۳۵ دلار با اعتبار ۱۲ ساله و ۱۸۰ دلار با اعتبار ۳۵ ساله عرضه کرده است .
ریاض بانک های « سیتی گروپ » (Citigroup) ، « مورگان استانلی » (Morgan Stanley ) و استاندارد چارترد (Standard Chartered) را به عنوان هماهنگ کننده جهانی و مدیران اصلی طرح ، مامور انجام این کار کرده است.
عربستان سعودی بزرگ ترین صادرکننده نفت در جهان پیشتر اعلام کرد که بودجه سال ۲۰۲۰ این کشور با ۱۸۷ میلیارد ریال سعودی کسری مواجه است که پس از بودجه سال ۲۰۱۹ تورم زاترین بودجه در تاریخ عربستان به شمار می رود.
ارزش هزینه های در نظر گرفته شده برای بودجه سال ۲۰۲۰ میلادی یک تریلیون و ۲۰ میلیارد ریال سعودی است.
مالیات بر درآمدها و کالاها و خدمات عمومی و عوارض گمرکی در نظر گرفته شده برای کالاهای تجاری و معامله های بین المللی منابع درآمد ملی عربستان را تشکیل می دهند.
عربستان که همواره از نفت در عرصههای مختلف اقتصادی و سیاسی به عنوان ابزاری کارآمد استفاده کرده است، امروزه و با توجه به شرایط منطقه و جهان باید از میان استفاده سیاسی یا اقتصادی از نفت یکی را انتخاب کند.
در واقع نفت تا کنون برای سعودیها همانند یک شمشیر دو لبه عمل کرده است.
عربستان همواره از نوسان و افت و خیز موجود در بازار عرضه و تقاضا و قیمت نفت به عنوان سلاحی برای رویارویی با رقبا و دشمنان استفاده کرده است. البته نمی توان این واقعیت روشن و آشکار را انکار کرد که خود سران سعودی از این اقدام متحمل ضرر و زیان شده اند.
۱۴۸۷
نظر شما