سخنان روز گذشته ولز که از سوی فعالان سیاسی و دولتمردان پاکستان دخالت در امور داخلی و با هدف دیکته کردن سیاست های منطقه ای واشنگتن تعبیر شد،ناخرسندی مقامات سیاسی و نظامی پاکستان را به دنبال داشت.
وی اوایل آذرماه ماه گذشته نیز با انتقاد از مشارکت اقتصادی اسلام آباد و پکن در قالب طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان-چین موجب عصبانیت مقامات پاکستانی و چینی شده بود.
این دیپلمات ارشد دولت ترامپ پس از دیدار روز گذشته با مقامات ارشد پاکستانی طی سخنرانی در نشست اندیشکده مطالعات راهبردی اسلام آباد بار دیگر مشارکت پاکستان و چین در قالب طرح راهرو مشترک اقتصادی موسوم به «سی پیک» را مورد هدف قرار داد و مدعی شد که پاکستانی ها نباید با شرکت هایی که در لیست سیاه بانک جهانی قرار دارند، در طرح سی پک پیمان همکاری ببندند.
آلیس ولز که در سی ام آبانماه امسال در واشنگتن طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین را مشکوک و غیرشفاف دانسته بود ، بار دیگر مدعی شد که تامین اعتبار این طرح ها از سوی چین باعث افزایش میزان بدیهی های پاکستان شده است.
آلیس ولز با انتقاد مجدد از کریدور اقتصادی پاکستان و چین، از دولتمردان اسلام آباد خواست تا مشارکت این کشور در طرح سی پک را بازبینی کنند.
براساس ادعای این مقام آمریکایی، سرمایه گذاری چینی هیچ کمکی به پاکستان نمی کند بلکه وام های کلان ناشی از آن برای پاکستان دست و پا گیر است و عواقب سنگینی بر اقتصاد رو به رشد این کشور خواهد داشت.
اظهارات ماه های اخیر معاون وزیر امور خارجه آمریکا علیه سرمایه گذاری چین در پاکستان، واکنش همزمان مقامات اسلام آباد و پکن را برانگیخت.
وزیر امور خارجه و وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان ضمن بی اساس خواندن سخنان مقام آمریکایی، تحلیل آلیس ولز درخصوص سرمایه گذاری های چین و طرح اقتصادی سی پک را اشتباه توصیف کرد.
سفیر چین در پاکستان نیز سخنان آلیس ولز را به سخره گرفت و گفت: روابط ما با پاکستان مبتنی بر منافع متقابل و همکاری برد-برد برای هر دو کشور است.
وی تاکید کرد: چین بدون در نظر گرفتن سلیقه های سیاسی و یا دولتی آماده تامین نیازهای پاکستان است اما سوال این است که چرا واشنگتن به دلیل اولویت های سیاسی حاضر شد تا کمک های وعده داده شده به اسلام آباد را تعلیق کند.
«یائو جینگ» ادعای طرف آمریکایی مبنی بر اینکه پیشرفت طرح سی پیک باعث ایجاد شرایط سخت اقتصادی و بیکاری در پاکستان شده است را نیز تکذیب کرد و گفت: تمام همکاری های پکن با اسلام آباد به ویژه در بخش های تولیدی و صنعتی با مشارکت برجسته شهروندان هر دو کشور انجام می شود که هدف آن تقویت تولید و صادرات پاکستان است.
سخنان دیپلمات ارشد دولت آمریکا که بارها از جانب مقامات ارشد اسلام آباد بی اساس توصیف شده است، در حالی عنوان می شود که شب گذشته "عمران خان" نخست وزیر پاکستان و ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در داووس دیدار کردند.
نظر شما