تنها یک روز از انتقاد «آلیس ولز» معاون وزیر خارجه آمریکا از سرمایهگذاریهای عظیم چین در پاکستان گفت و بیان این ادعا که ادامه سرمایه گذاریهای غول پیکر پکن، اسلام آباد را با آسیبهای اقتصادی طولانی مدت مواجه خواهد شد، مقامات پاکستان و چین این اظهارات را رد کردند.
رسانه های پاکستان روز شنبه به نقل از «اسد عمر» وزیر توسعه و برنامه ریزی این کشور طی نشستی در شهر «کراچی» با اشاره به سخنان اخیر دیپلمات ارشد آمریکا گفت: تحلیل آلیس ولز درخصوص سرمایه گذاری های چین و طرح اقتصادی سی پک درست نیست.
وی تاکید کرد: ما روابط خوبی با چینی ها داریم و هرگز به خواست دیگر کشورها، حاضر به کاهش مناسبات خود با کشورهای دوست نیستیم.
وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان اظهار داشت: روابط اسلام آباد و پکن علیه هیچ کشوری نیست زیرا روابط ما آزموده شده است.
وی در واکنش به اظهارات معاون وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر ماهیت وام های چند میلیارد دلاری پکن در قالب طرح سی پک و بهره برداری یکطرفه چین از این طرح، افزود: وام های دریافتی توسط پاکستان از چین با سود ۲.۳۴ درصد صورت گرفته و ما با روش های جمع آوری مالیات و سایر ابتکارات آن را در آینده پرداخت خواهیم کرد.
در همین حال سفیر چین در پاکستان نیز سخنان آلیس ولز را به سخره گرفت و گفت: روابط ما با پاکستان مبتنی بر منافع متقابل و همکاری برد-برد برای هر دو کشور است.
وی تاکید کرد: چین بدون در نظر گرفتن سلیقه های سیاسی و یا دولتی آماده تامین نیازهای پاکستان است اما سوال این است که چرا واشنگتن به دلیل اولویت های سیاسی حاضر شد تا کمک های وعده داده شده به اسلام آباد را تعلیق کند.
«یائو جینگ» که در نشست مجمع رسانه ای طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (CPEC) در «اسلام آباد» سخنرانی می کرد، ادعای طرف آمریکایی مبنی بر اینکه پیشروی طرح سی پیک باعث ایجاد شرایط سخت اقتصادی و بیکاری در پاکستان شده است را نیز تکذیب کرد و گفت: تمام همکاری های پکن با اسلام آباد به ویژه در بخش های تولیدی و صنعتی با مشارکت برجسته شهروندان هر دو کشور انجام می شود که هدف آن تقویت تولید و صادرات پاکستان است.
معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی در مرکز بین المللی محققان "وودرو ویلسون" گفت: کریدور اقتصادی چین و پاکستان (سی پک) که از سوی هر دو کشور آسیایی به عنوان یک تغییر دهنده بزرگ معرفی شده است، تنها برای چین سودمند و آمریکا برای سود بیشتر پاکستان الگوی بهتری را ارائه می دهد.
وی خاطرنشان کرد: ابتکار عمل چند میلیارد دلاری توسط وام های غیر تجاری در حالی در قالب کریدور اقتصادی سی پک صورت می گیرد که در این مسیر شرکت های چینی نیروی کار و مواد خود را به پاکستان منتقل می کنند.
نظر شما