فواد خِرَیس امروز (شنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بیروت افزود: هدف موسسه نیکوکاری علامه فضل الله رهبر فقید شیعیان لبنان تربیت نوجوانان بر مبنای ایجاد ارتباط سالم با دیگر پیروان ادیان و محبت به آنان در این کشور است و این موسسه با دیگر طوایف لبنان فعالیت های مشترک انجام می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در عین حال برای نوجوانان و جوانان شیعه حقانیت مذهب اهل بیت علیهم السلام با روشی آگاهانه و خردمندانه که خالی از تعصب، خرافات و غلو باشد اثبات و تبلیغ می شود.
مشاور سید «علی فضل الله» فرزند علامه مرحوم «محمد حسین فضل الله» و رییس موسسه نیکوکاری «المبرات» در ادامه اظهار داشت: فعالیت های مختلفی را در خصوص روابط میان گروه های مختلف جامعه لبنان، از جمله مسیحیان، سنی ها و دروزی ها انجام داده ایم.
فواد خریس گفت: ما از تاسیس کنندگان عید بشارت در لبنان هستیم که به عنوان یک عید رسمی در این کشور ثبت شده است و مراسم و فعالیت های مشترکی را در این عید و به مناسبت های مختلف با مسیحیان برگزار می کنیم.
وی تاکید کرد: گردهمایی و دیدارهای زیادی برای دانش آموزان از طوایف مختلف در داخل «موسسه نیکوکاری» انجام می گیرد. فعالیت های مشترکی نیز با مدارس اهل سنت مثل مدرسه و دار الایتام «المقاصد» و موسسه دُروزی «العرفان» نیز داشته ایم.
مدیر کل روابط عمومی موسسه نیکوکاری «المبرات» گفت: این موسسه ابتدا با هدف سرپرستی از ایتام و خانواده های بی سرپرست تاسیس شد، سپس بخش هایی را برای سرپرستی از معلولان و سالمندان احداث کرد و سپس فعالیت های فکری، فرهنگی و آموزشی را در میان نوجوانان وجوانان لبنان گسترش داد.
شیخ فؤاد خریس با اشاره به این که موسسه نیکوکاری علامه فضل الله در زیرمجموعه خود مدرسه های آموزشی و مراکزفرهنگی و دینی دارد، افزود: این مراکز سالن هایی برای فعالیت فرهنگی و برگزاری سمینار، همایش و جلسه بحث و سخنرانی دارد و ۵۰ مسجد و حسینیه در استان شمالی، بِقاع در شرق و صور و نبطیه در استان جنوبی توسط این موسسه ساخته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اوضاع بحرانی معیشتی و مالی لبنان، آیا موسسه نیکوکاری علامه فضل الله فعالیت یا برنامه مشخص اقتصادی برای کمک به قشر ضعیف جامعه لبنان داشته است، گفت: این موسسه افزون بر مراکز فرهنگی، آموزشی و پرورشی، مراکز تولیدی، تجاری، مالی و اقتصادی نیز دارد که شامل ایستگاه های سوختگیری، غذاخوری ها (رستوران) و مسافرخانه و هتل است که با هدف توسعه اجتماعی و کمک به طبقه ی ضعیف جامعه فعال هستند.
خریس افزود: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ خانواده از برنامه های اقتصادی موسسه نیکوکاری فضل الله استفاده می کنند و این خانواده ها از راه های مختلف از جمله استخدام مستقیم توسط موسسه حمایت می شوند.
مدیر کل روابط عمومی موسسه نیکوکاری «المبرات» گفت: از طریق دفتر علامه فضل الله کمک های زیادی به نیازمندان و خانواده های آنان تقدیم می شود و حدود ۶ هزار و ۵۰۰ خانواده ماهیانه از این کمک ها بهره می برند.
خریس اضافه کرد: موسسه نیکوکاری ۱۱ مرکز برای سرپرستی از ایتام، ۱۵ مدرسه، پنج آموزشگاه فنی، ۲ مرکز برای سرپرستی از سالمندان و معلولان (نابینایان، ناشنوایان و بیماران ذهنی) دارد.
وی خاطرنشان کرد: خیلی از نیکوکاران به ویژه مقلدان علامه فضل الله در برخی از کشورهای عربی مانند کویت و عراق به موسسه نیکوکاری المبرات کمک مالی می کنند.
این موسسه در سال ۱۹۷۸ میلادی توسط علامه فضل الله در لبنان تاسیس شد. وی در اوایل تاسیس مقاومت به عنوان پدر معنوی آن شناخته شد و از حامیان انقلاب اسلامی ایران به شمار می رفت.
علامه فضل الله دانش آموخته حوزه علمیه نجف بود که در جوانی به درجه اجتهاد رسید. در سال ۱۹۸۴ میلادی از یک عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی و نیز در حمله ی سال ۲۰۰۶ این رژیم به منطقه ضاحیه در جنوب بیروت جان سالم به در برد.
مرجع تقلید و رهبر پیشین شیعیان در ژوییه سال ۲۰۱۰ میلادی در ۷۵ سالگی در بیروت درگذشت.
نظر شما