وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بیروت افزود: من با «عباس خامه یار» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان در ارتباط هستم و دوطرف نقش این رابطه را در راستای منافع ایران و لبنان پررنگ تر خواهند کرد.
عباس مرتضی با اشاره به چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران هستیم و این مناسبت را به مردم ایران تبریک می گویم.
وی در پاسخ به این پرسش که شما برای حفظ آثار فرهنگی و تاریخی لبنان ارزش و اهمیت والایی قایل هستید و اکنون برای جلوگیری از ویرانی این آثار چه برنامه هایی دارید؟ اظهار داشت: درخواست کرده ام این مساله در بیانیه رسمی دولت جدید لبنان ذکر شود.
قرار است فردا (پنجشنبه) این بیانیه رسمی یا همان نقشه راه وزیران دولت لبنان در کاخ ریاست جمهوری این کشور خوانده و بررسی شود و بر اساس آن، نمایندگان هفته آینده به دولت به ریاست «حسان دیاب» رای اعتماد دهند.
وزیر فرهنگ لبنان افزود: بناهای تاریخی بسیاری در لبنان وجود دارد و ما درصدد وضع دستورالعمل و اجرای قوانین محافظت از آن ها و الزام صاحبانشان به بازسازی بناها هستیم تا خطر تخریب و فروریختن آن ها رفع و برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی قابل استفاده شوند.
عباس مرتضی خاطرنشان کرد: گروه ویژه در وزارت فرهنگ پیگیر حفظ آثار باستانی و بناهای تاریخی شهرهای لبنان به ویژه بیروت خواهد شد و اجازه نخواهیم داد به آن ها بی اعتنایی شود.
وی تاکید کرد: هر فرد و گروهی که تلاش کند آثار تاریخی و بناهای قدیمی لبنان را عمد یا غیر عمد تخریب کند باید به قانون و دستگاه قضایی پاسخگو باشد.
وزیر فرهنگ لبنان هفته گذشته و در روزهای نخست آغاز فعالیت خود در این وزارت خانه، به خاطر فرو ریختن یک بنای تاریخی قدیمی در منطقه اشرفیه در شرق بیروت ابراز تاسف کرد.
این بنا از سال ۲۰۰۷ میلادی در معرض ویرانی بود، مدیران سازمان آثار باستانی لبنان از آن دیدن و با تخریب و لغو اعتبار آن به عنوان یک بنای تاریخی، به دلیل اهمیت بالای آن، مخالفت کرده بودند.
هزینه برای ترمیم این بنای تاریخی وجود نداشته و دولت پیشین لبنان نیز مبالغ مالی برای حفظ آن تخصیص نداده است.
وزیر فرهنگ لبنان گفت: دستور روشن شدن علت فرو ریختن این بنا را صادر کرده تا مشخص شود عمدی یا غیرعمدی بوده و از نیروهای انتظامی خواسته است در این مورد تحقیق کنند و پرونده آن را به دادگستری ارایه دهند.
در نبود یک سیاست حمایتی از هویت شهر بیروت و بافت تاریخی آن، شمار بناهای تاریخی پایتخت لبنان از یک هزار و ۱۶ بنا در دهه نود میلادی به ۵۲۱ بنا کاهش یافته که ۲۰۰ بنا محفوظ مانده اند و بقیه در معرض ویرانی و فرو ریختن قرار دارند.
نظر شما