رییس اداره دامپزشکی اشنویه روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این تعداد دام سبک و سنگین که شامل گوسفند، بز، گاو و گوساله هستند از ابتدای دیماه گذشته تاکنون پلاککوبی شدهاند.
عباس شیخ رشیدی اضافه کرد: اشنویه در مجموع هشت هزار راس دام سنگین و حدود ۲۰۰ هزار راس دام سبک دارد که باید همه آنها تا پایان اسفند ماه که برای اجرای این طرح ملی تعیین شدهاست پلاککوبی شوند که اطلاعرسانی در این زمینه صورت گرفتهاست.
وی با بیان اینکه طرح پلاککوبی یا هویتگذاری دامها یک طرح ملی و مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون نظام دامپروری کشور است، گفت: این طرح بیشتر با هدف ردیابی، مالکیت و جلوگیری از قاچاق دام، بهبود گله و کنترل سلامت دام و غذای انسان، اصلاحنژاد، امنیت سرمایهگذاری و توزیع عادلانه نهادههای دامی اجرا میشود.
وی با اجباری دانستن اجرای طرح پلاککوبی دامها در کشور، اظهار داشت: همه دامها باید از سوی مالکان آنها پلاککوبی شوند در غیر این صورت هرگونه جابجایی دام و خرید و فروش آن قاچاق محسوب شده و با صاحب آن برخورد خواهد شد.
رییس اداره دامپزشکی اشنویه ادامه داد: در طرح جدید پلاککوبی دامها به هر دام یک پلاک ۱۶ رقمی نصب میشود که مشخصکننده هویت دام، مکان نگهداری و مالک آن است.
«شیخ رشیدی» در خصوص اجباری بودن بیمه دامها همزمان با اجرای طرح پلاککوبی نیز افزود: این طرح با هدف جبران خسارت دامداران در حوادث طبیعی و غیرمترقبه و در قالب سه نوع بیمهنامه اجرا میشود و هر دامدار میتواند بسته به توانایی و غرامت پیشبینی شده از سوی بیمه، یکی را به دلخواه انتخاب کند.
وی اضافه کرد: غرامتهای پیشبینی شده در بیمه دامها امسال بسیار خوب است و یک دلیل آن هم، پرداخت بخشی از جبران غرامت به دامها از سوی سازمان دامپزشکی به بیمه است تا درصد غرامت پرداختی به دامدار افزایش یابد.
رییس شبکه دامپزشکی اشنویه افزود: عملیات واکسیناسیون علیه بیماریهای بروسلوز (تب مالت) و لمپیاسکین دام سنگین نیز به صورت رایگان در حال اجراست.
اشنویه در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد و از شهرستانهای مهم استان در حوزه دامپروری و کشاورزی است.
نظر شما