مجتبی فیروز آبادی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دفتر انجمن سینمای جوان شاهرود از سال ۱۳۶۳ تاسیس شده که تاکنون هر ۲ سال یکبار به مدت یک هفته این جشنواره را برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه شهرستان شاهرود از نظر برگزاری منظم این جشنواره با مراکز استانها برابری می کند، افزود: دهمین هفته فیلم و عکس این دوره هم از ۱۲ تا ۱۷ بهمن به میزبانی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود برگزار می شود.
فیروزآبادی با اشاره به فراخوان این جشنواره، تصریح کرد: تاکنون ۲۷۵ عکس و ۲۹ فیلم کوتاه توسط ۶۰ عکاس و فیلمبردار به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۴۰ عکس انتخاب و در نمایشگاه عرضه می شود، اظهار داشت: نمایشگاه عکس از ۱۲ بهمن و نمایش فیلم ها از ۱۵ بهمن آغاز می شود.
به گفته وی، عکس های ارسالی در ۲ بخش حرفه ای و موبایلی و فیلم های کوتاه در ۲ بخش رقابتی و جنبی اکران می شوند.
فیروزآبادی با بیان اینکه در هر روز پس از اکران هر فیلم مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: فیلم های کوتاه با موضوع های داستانی، مستند ، پویانمایی و تجربی در زمان ۳۰ دقیقه ای باهم رقابت می کنند.
مدیر مسوول انجمن سینمای جوان شاهرود گفت: در این جشنواره ۶ کارگاه عکاسی و فیلم سازی از جمله کارگاه مستند و فیلمنامه نویسی با حضور استادان شاهرودی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه جوایز شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ نقدی است، تصریح کرد: در بخش فیلم به نفراول هفت میلیون ریال، نفر دوم پنج میلیون ریال و به نفر سوم هم چهار میلیون ریال اهدا می شود.
وی ادامه داد:در بخش عکس حرفه ای به نفر اول پنج میلیون ریال، نفر دوم سه میلیون ریال و به نفر سوم هم ۲ میلیون ریال و به برگزیدگان نخست و دوم عکس موبایلی هم به ترتیب سه میلیون ریال و ۲ میلیون ریال اهدا می شود.
فیروز آبادی با بیان اینکه به برگزیدگان عکس و فیلم از نظر تماشاگران هم جوایزی اهدا می شود، افزود: قضاوت این جشنواره را در بخش عکس هفت تن و در بخش فیلم هم پنج تن از استادان شاهرودی بر عهده دارند.
مدیر مسوول انجمن سینمای جوان شاهرود با اشاره به اینکه امسال انجمن سینمای جوانان ایران اختیار تولید را به شهرستان ها داده است، ابراز داشت: امسال برای شهرستان شاهرود اعتباری بالغ بر۴۵۰ میلیون ریال برای تولید فیلم حرفه ای ، نیمه حرفه ای و آموزش تخصیص یافته است.
به گفته وی، سه نفر برتر این جشنواره در بخش فیلم در تولیدات بعدی مورد حمایت قرار گرفته و به هر کدام ۳۰ میلیون ریال کمک می شود.
این جشنواره با همکاری انجمن سینمای جوان ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری، شورای شهر، اداره میراث فرهنگی شاهرود و شهرداری بسطام برگزار می شود.
انجمن سینمایی جوان ایران در سراسر کشور ۶۰ دفتر فعال دارد. هدف این انجمن آموزش عکاسی و تولید فیلم به جوانان است.
در این انجمن دوره های آموزش فیلم سازی یکساله در دستور کار است.
شهر شاهرود بیش از ۱۵۰ هزار تن جمعیت و سه هزارو ۵۰۰ هکتار مساحت دارد.