به گزارش روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، در آستانه برگزاری نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با جمعی از فعالان عرصه عفاف و حجاب کشور دیدار کرد.
شفاپور در این دیدار با حضور مریم کریمی دبیر بخش عفاف و حجاب جشنواره فجر از طراحی برنامه هایی برای فعال تر شدن بخش عفاف و حجاب در رویدادهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: بعد از جشنواره فجر ساز و کار حضور برندهای عفاف و حجاب کشور در نمایشگاه ها و رویدادهای فرهنگی کشورهای اسلامی و رویدادهای بینالمللی را طراحی و اجرا می کنیم.
وی از فعالان این عرصه خواست تا پیشنهادهای خود را در خصوص فعال تر کردن این حوزه ارائه کنند و افزود: در جشنواره مد و لباس فجر امسال به بخش عفاف و حجاب توجه بیشتری صورت گرفته است و امیدوارم با حمایت شما این بخش فعال تر و موفق تر برگزار شود.
مریم کریمی در ادامه با تأکید بر شرکت نکردن برند متعلق به وی در جشنواره امسال گفت: فقط به عنوان فعال عرصه عفاف و حجاب مسئولیت مدیریتی را پذیرفته است.
وی از اختصاص هفت غرفه از ویترین ملی به بخش عفاف و حجاب در جشنواره امسال فجر خبر داد و گفت: با برگزاری کارگاه ها و نشست هایی به فعالان عرصه حجاب اطلاعات لازم در خصوص موضوع «فر گلستان» ارائه شده است و همچنان برای ارائه مشاوره و راهنمایی برای حضور در جشنواره فجر آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به فعالان عرصه عفاف و حجاب هستیم.
کریمی با اشاره به اینکه برای اولین بار رنگ را وارد بخش عفاف و حجاب جشنواره فجر کرده ایم، از طراحان خواست در حوزه عفاف و حجاب کارهایی رنگی ارائه کنند زیرا موضوع محوری جشنواره امسال «فر گلستان» است و استان گلستان دریایی از رنگ در خود دارد. وی همچنین از طراحان خواست در کالکشن سازی (مجموعهسازی) به موضوع خانواده توجه کنند و مجموعه های خود را برای تمام اعضای خانواده طراحی کنند.
علاقهمندان تا هشتم بهمن برای ارسال آثار مهلت دارند و کارگروه پنج شنبه و جمعه هم برای دریافت آثار باز است.
دبیر بخش عفاف و حجاب جشنواره فجر با تأکید بر اهمیت نمایش آثار در بخش ویترین ملی، گفت: در بخش ویترین ملی تمام ملزومات ویترین باید توسط برندها تهیه شود و ویترین در شأن یک برند ملی ظاهر و غرفه ها به صورت حرفه ای طراحی شوند. در مسابقه زندگی طراحی لباس نیز امسال پارچه چادر رنگی هم در کنار مشکی قرار دارد که طراحان از آن استفاده خواهند کرد.
در ادامه تعدادی از صاحبان برندهای عفاف و حجاب به بیان نظرها و انتقادهای خود نسبت به دوره های قبل جشنواره و بی توجهی به بخش عفاف و حجاب پرداختند که شفاپور اعلام کرد: برای حضور بخش عفاف و حجاب محل مناسبی انتخاب شده است، غرفه بندی های نمایشگاه حرفه ای تر شده و برای نمایشگاه طراحی داخلی صورت گرفته است. داوری آثار نیز توسط افراد متخصص صورت خواهد گرفت که ویژه بخش عفاف و حجاب انتخاب شده اند و طرح هایی که قابلیت کاربردی شدن دارند امتیاز بالاتری را کسب خواهند کرد.
وی همچنین در خصوص نحوه حضور برندهای عفاف و حجاب در رویدادهای کشورهای مسلمان، گفت: بخش عفاف و حجاب ما باید به صورت قانونمند و البته با قدرت، صلابت و در قالب برندهایی شایسته نام ایران در رویدادهایی که در کشورهای مسلمان برگزار می شود، حضور داشته باشند. برای دستیابی به این مهم باید برندهای عفاف و حجاب فعالیت حرفه ای قوی تری داشته باشند.
نحوه تبلیغ برندهای عفاف و حجاب در صدا و سیما، نحوه انتخاب دبیر بخش عفاف و حجاب، انتخای غرفه ها و نحوه انتخاب آثار برتر نیز از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد که دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ضمن اگاهی نسبت به دغدغه ها و مشکلات فعالان عرصه عفاف و حجاب از به کارگیری تمام تلاش خود برای حل مشکلات موجود و تغییر روند فعالیت های صورت گرفته سخن گفت.
در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و بهمنظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در ارائه سبک زندگی اسلامی ایرانی، با مشارکت و همکاری هنرمندان، فعالان و دستاندرکاران عرصه طراحی مد و لباس کشور، زیر نظر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از بیستو چهارم تا بیست و نهم بهمن ۱۳۹۸ در بوستان گفتوگو برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با هدف نگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد و لباس، تشویق طراحان به ارائه طرح و الگوهای به روز و نوآورانه، کمک به ارتقای سطح حوزه طراحی با الهام از نمادهای هنر ایرانی اسلامی و کشف استعدادهای نو، برگزار می شود.
موضوع ویژه این دوره از جشنواره در تمام بخشهای مسابقه با عنوان فر گلستان است. منطقه شمال شرقی ایران مهد تمدن ۷ هزار ساله، به دلیل قدمت و سابقه تاریخی که به همین جهت ابنیههای مختلف را در این منطقه داریم و در گلستان به دلیل ویژگیها و تنوع قومیتی با آداب و رسوم مختلف مشهور به رنگینکمان اقوام ایران زمین است. رنگارنگی پوشش نتیجه لباسهای محلی اقوام این سرزمین است و بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری مانند پارک ملی گلستان، برج گنبد قابوس، کاخ موزه گرگان، تپه بازگیر، جنگل شصت کلا، جنگل شصت کلاته، آبشار کبودوال، پارک جنگلی النگدره، آبشارهای شیرآباد، مسجد جامع گرگان، خانه امیر لطیفی، مدرسه عمادیه، پل تاریخی آققلا و دیوار بزرگ گرگان شمهای از ذخایر فرهنگی این مرز وبوم است.
بخشهای جشنواره
۱. طراحی لباس، پارچه، جواهرات و زیورآلات، طراحی کیف و کفش، لباس اجتماع بانوان، طراحی محصولات عفاف وحجاب، لباس اجتماع آقایان، طراحی پارچه، (مسابقه و نمایش) و مسابقه زنده طراحی (ایده تا اجرا) شامل لباس اجتماع بانوان، طراحی محصولات عفاف وحجاب، لباس اجتماع آقایان، طراحی پارچه، طراحی کیف وکفش و طراحی زیورآلات است. همچنین بخش غیررقابتی شامل غیررقابتی (مسابقه ونمایش) ویترین ملی لباس، ویترین ملی زیورآلات ویترین ملی کیف وکفش است. ۲. علمی، دانشگاهی، ۳. صنعت و فناوریهای نوین، ۴. فرهنگی، هنری، ۵. اتحادیهها، انجمنها، خانههای مد و موسسات مد وعفاف و حجاب، ۶. استانها و اقوام (بصورت غیرمتمرکز در سراسر کشور)، ۷. عرضه محصولات کاربردی اسلامی ایرانی (فروش غیر متمرکز)، ۸. بین الملل
جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با هدف نگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد و لباس، تشویق طراحان به ارائه طرح و الگوهای به روز و نوآورانه، کمک به ارتقای سطح حوزه طراحی با الهام از نمادهای هنر ایرانی اسلامی و کشف استعدادهای نو، برگزار می شود.
نظر شما