سید عباس صالحی عصر دوشنبه در بازدید از دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با تبریک فرارسیدن دهه مبارک فجر، اظهار داشت: جشنواره مد و لباس فجر بهنوعی برآمده از فعالیت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور است و با تکیهبر تصویری که از فعالیتهای این کارگروه وجود دارد، میتوان مسیر جشنواره را نیز بهخوبی رصد کرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: ساختار این کارگروه به شکلی است که بنا دارد از ظرفیتهای مجموعههای مختلف ترکیبسازی کند و جشنواره نیز محصول همین همافزایی و ترکیب بوده و میتواند رهآورد این اتفاق در خورتوجه باشد.
صالحی همچنین با اشاره به اینکه اتحادیهها، مؤسسات و نخبگان هنری و علمی در کنار دیگر عناصر مهم و اصلی میتوانند به ایجاد فضای مطلوب در کارگروه کمک کنند، اظهار داشت: این موضوع ازاینجهت دارای اهمیت و جایگاه است که ما بارها و سالها حتی در ارتباط با بیان واژه مد هم درگیر بودهایم اما بهمرور و به مدد تلاشهای بخشهای مختلف، این واژه وارد فرهنگ تخصصی ما شد؛ درنتیجه ما این واژه را پذیرفتیم و معتقدیم پوشاک در کنار بسیاری دیگر از شئون زندگی دارای اصولی است و باید با تکیهبر این اصول در مسیر درست حرکت کند.
صیانت از سبک ایرانی - اسلامی با لباس
در این بازدید که مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور نیز حضور داشت صالحی، تصریح کرد: باید از طریق لباس سبک ایرانی و اسلامی را صیانت و حفاظت کنیم. لباس یکی از مظاهر روشن و نمادهای هویت هر کشور است. همچنین موضوع اقتصاد فرهنگ و هنری در این حوزه باید در این عرصه مورد توجه قرار گیرد و به تولید ملی و قطع وابستگیها کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی دیگری از سخنان خود با تأکید براینکه اگر میبینیم سالها است که رهبری در نامگذاری سالها به مسئله اقتصاد توجه داشتهاند این مهم حاکی از آن است که باید به جنبههای اقتصادی عرصههای فرهنگی و هنری هم توجه کرد.
تاثیر جشنوارهها بر اقتصاد کشور
وی، گفت: جشنوارههای فجر تاکنون مسیر مهمی را طی کردهاند و باید هر دوره نشان دهند که روندی رو به رشد طی شده و اتفاقات جدیدی در بخشهای مختلف پدید آمده است. در این میان جشنوارهها باید تأثیر خود بر اقتصاد کشور را نشان دهند و لازم است با تقویت نقاط قوت، حلقههای مفقوده پر شوند.
صالحی در ادامه گفت: در یک معنای عام، باید از طریق لباس پاسدار حجاب و عفاف باشیم و مفاهیم قانونی و دینی را دنبال کنیم. همچنین لباس میتواند ارتباطات بینالمللی را گسترش دهد، دیپیلماسی فرهنگی و هنری را رقم زند و تنوع اقلیمی و تاریخی موجب میشود که خط دیپلماسی فرهنگی را بر مبنای لباس تقویت کنیم. ما از چند زاویه نیاز داریم تا هنر اقوام را پاسداری کرده و ارتقا بخشیم و در این بین وحدت ایران تابع این است که اقوام ایرانی با یکدیگر به یک نقطه اتصال رسند.
تاکید بر ورود دانشگاهها و پژوهشکده ها به موضوع مد و لباس
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: زبان رسمی ایران فارسی است اما نمادهای بسیاری میتواند وحدت ملی را محقق کند. صیانت از جغرافیای ایران فقط به تلاش ارتش وابسته نیست بلکه ایرانیان و اقوام باید احساس تعلق کنند و بدانند فرهنگ و آداب رسوم آنها مورداحترام است. در این میان باید به مسئله پژوهش در این عرصه توجه کرد و حوزههایی از صنعت باید بدانند که رشدشان در گرو حوزه علمی و پژوهشی است. دانشگاهها و پژوهشکدههای ما باید از زوایای مختلف با موضوع مد و لباس درگیر شوند و اگر این اتفاق نیفتد، صنعت نمیتواند راه خود را بهدرستی ادامه دهد.
«ایران جان و فر گلستانم آرزوست»
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست رسانه ای نهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر هم روز گذشته با تشریح روند برگزاری این دوره از جشنواره و جزئیات آن گفت: هفت هزار و ۷۳۴ اثر به نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر ارسال شده است. این جشنواره با شعار «ایران جان و فر گلستانم آرزوست» از ۲۴ تا ۲۹ بهمن ماه جاری در تهران مجتمع بوستان گلستان و ۱۶ استان به صورت متمرکز برگزار خواهد شد.
وی از تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره مد و لباس در مورد افتتاحیه خبر داد و گفت: مقرر شده که این دوره افتتاحیه نداشته باشد و هزینه آن به مردم سیل زده استان گلستان اختصاص یابد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین محوریت این دوره جشنواره را دو استان گلستان و خراسان شمالی عنوان کرد و گفت: این استان ها به دلیل قدمت هفت هزار ساله خود که دارای تمدن و فرهنگ غنی هستند، انتخاب شدند.
آمادگی حضور 20 کشور در جشنواره مد ولباس فجر
سیده مرضیه شفاپور در ادامه سخنان خود به بخش بین المللی این دوره جشنواره هم اشاره کرد و افزود: حدود ۲۰ کشور برای حضور در این دوره جشنواره اعلام آمادگی کردند که به دنبال ایجاد تعامل برای ایجاد بازار خود در این کشورها هستیم.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از استقبال کشورهای مختلف در این رویداد خبر داد و افزود: نزدیک به ۱۰ کشور همچون بنگلادش، اسلوونی، هند، ترکیه، افغانستان، عمان، ایتالیا، عراق و اندونزی در این رویداد حضور دارند و با توجه به حمایت منطقه آزاد کیش تصمیم گرفتیم بخش خارجی را جدا نکنیم و آنها نیز در تهران خواهند بود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از حضور بخش علمی و دانشگاهی و پایان نامه ها در این دوره نمایشگاه خبر داد و گفت: تلاش ما این است که با افزودن بخش های دانشگاهی و علمی به غنای این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری بیافزاییم.
شفاپور از احیای صدور مجوز رویدادهای حوزه مد و لباس در کشور خبر داد و افزود: مجوزها برای مدتی قطع شده بود و تلاش هایی را انجام دادیم تا آنها را احیا کنیم و حوزه های مد و مزونها نیز به فعالیت خود ادامه دادند تا بتوانند در این حوزه آثار قابل قبولی تولید کنند.
وی با بیان اینکه جشنواره در دورههای اخیر به سمت کاربردی شدن رفته است، ادامه داد: مد پایدار را بیش از هر موضوع دیگری مد نظر قرار دادهایم. در این دوره همانند دورههای پیشین نگاه ویژهای به پوشش چادر داشته و تنوع رنگ را وارد این بخش کردهایم. پیش از آغاز جشنواره ۵۰ ورکشاپ و کلاسهای توجیهی برگزار شد که تمامی المانهای مد نظر جشنواره از جمله حجاب و عفاف و توجه به فرهنگ بومی مناطق گلستان و خراسان شمالی در طراحیها بیان شد.
ارسال بیش از هفت هزار اثر به جشنواره
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درپاسخ به ایرنا با تأکید بر اینکه هشت بخش مسابقه، طراحی، علمی و دانشگاهی، صنعت و فناوری نوین، بخش اقوام و ۱۶ استان، بخش بینالملل و بخش ویژه در جشنواره فعالیت خواهند داشت، گفت: امسال نزدیک به هفت هزار و ۷۳۴ اثر به دبیرخانه واصل شد که رشد خوبی نسبت به سال گذشته داشته است و در ۱۶ استان این جشنواره برگزار میشود. همچنین بخش ویژهای درباره حاج قاسم سلیمانی و درگذشتگان حادثه هواپیما خواهیم داشت و هزینه افتتاحیه جشنواره را به سیلزدگان سیستان و بلوچستان اهدا میکنیم.
شفاپور با بیان اینکه با کمک اتحادیههای پوشاک، تلاش میکنیم طراحان حجاب و عفاف را به تولید متصل کنیم، افزود: این موضوع در مدت زمان برگزاری جشنواره مدنظر خواهد بود. بخش صنعت و فناوری به همین منظور در جشنواره دایر میشود.
دبیرکارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به افزوده شدن بخش سوزن دوزی اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار نزدیک به ۵۰ کارگاه برای آموزش این هنر استان گلستان در نظر گرفته شده است.
شفاپور همچنین از تصمیم ویژهای برای کالکشنسازی حجاب و عفاف خبر داد و گفت: بخش جنبی سردار دلها از دیگر بخش های جدید این دوره جشنواره است که همزمان با جشنواره برنامه های متنوع و متعددی برای گرامیداشت یاد و خاطر شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین شهدای هواپیمای اوکراین برگزار خواهد شد.
در این نشست علاوه بر حضور محمدعلی کیانی مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شماری از صاحبان و تولید کنندگان پوشاک و لباس کشور همچنین روسای برخی اتحادیه های این حوزه نیز حضور داشتند که به بیان نقطه نظرات و ارائه پیشنهادت خود پرداختند.
جشنواره مد ولباس فجر در یک نگاه
در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و بهمنظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در ارائه سبک زندگی اسلامی ایرانی، با مشارکت و همکاری هنرمندان، فعالان و دستاندرکاران عرصه طراحی مد و لباس کشور، زیر نظر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از بیستو چهارم تا بیست و نهم بهمن ۱۳۹۸ در بوستان گفتوگو برگزار میشود.
این رویداد با هدف نگاهی نو به بازار، ایجاد فضای رقابتی سالم بین طراحان عرصه مد و لباس، تشویق طراحان به ارائه طرح و الگوهای به روز و نوآورانه، کمک به ارتقای سطح حوزه طراحی با الهام از نمادهای هنر ایرانی اسلامی و کشف استعدادهای نو، برگزار می شود.
موضوع ویژه این دوره از جشنواره در تمام بخشهای مسابقه با عنوان «فر گلستان» است. منطقه شمال شرقی ایران مهد تمدن ۷ هزار ساله، به دلیل قدمت و سابقه تاریخی که به همین جهت ابنیههای مختلف را در این منطقه داریم و در گلستان به دلیل ویژگیها و تنوع قومیتی با آداب و رسوم مختلف مشهور به رنگینکمان اقوام ایران زمین است. رنگارنگی پوشش نتیجه لباسهای محلی اقوام این سرزمین است و بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری مانند پارک ملی گلستان، برج گنبد قابوس، کاخ موزه گرگان، تپه بازگیر، جنگل شصت کلا، جنگل شصت کلاته، آبشار کبودوال، پارک جنگلی النگدره، آبشارهای شیرآباد، مسجد جامع گرگان، خانه امیر لطیفی، مدرسه عمادیه، پل تاریخی آققلا و دیوار بزرگ گرگان شمهای از ذخایر فرهنگی این مرز وبوم است.
نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با شعار «ایران جان و فر گلستانم آرزوست» از ۲۴ تا ۲۸ بهمنماه، در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتوگو برگزار خواهد شد. اختتامیه این دوره از جشنواره مد و لباس فجر نیز چهارم اسفندماه سال جاری، در تالار وحدت برگزار میشود.
نظر شما