به گزارش شبکه ونزوئلایی تلهسور، «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» دیروز (دوشنبه ششم بهمنماه) در مصاحبه با یک رسانه آرژانتینی گفت: ما باید به مبارزهمان در مسیر بازیابی دموکراسی در برزیل ادامه دهیم. زمانی که از زندان آزاد شدم، رئیس جمهوری کنونی برزیل و دولتش با یک شکست سیاسی روبرو شدند.
لولا داسیلوا در ادامه، با انتقاد از فرآیند قضایی علیه خود، دلایل آن را اهداف سیاسی پشت پرده دانست.
رئیس جمهوری پیشین برزیل گفت که در دو سه ماه آینده سفرهایش را به سراسر برزیل آغاز میکند؛ از جمله اهدافش فعالیتهای انتخاباتی برای شورای شهر در این کشور خواهد بود.
لولا داسیوا همچنین با یادآوری پیروزی آلبرتو فرناندز چپگرا در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته آرژانتین، ابراز امیداوری کرد که این اتفاق در برزیل نیز رخ دهد.
وی افزود: فکر میکنم فرناندز به طور کامل می داند که هیچ گزینه ای به جز توقف سیاستهای راستگرایانه « مائوریسیو مکری » رئیس جمهوری پیشین ندارد. وابستگی هیچ کشوری در آمریکای لاتین به صندوق بینالمللی پول هرگز خوب نبوده. لازم است اقتصاد آرژانتین بازسازی شود.
لولا داسیلوا پیشتر نیز پس از آزادی از زندان قول داده بود هدایت مخالفان در برابر دولت راستافراطی این کشور را برعهده بگیرد.
وی گفته بود: برزیل در این دوره زمانی، تحت هدایت دولت راستگرا در حال پسرفت به دنبال سالها مبارزه سخت برای پیشرفت در این کشور است.
لولا داسیوا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ ریاست جمهوری برزیل را برعهده داشت، قرار بود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ نیز شرکت کند و براساس نظرسنجیها، میتوانست به راحتی پیروز شود اما صدور حکم محکومیت، مانع از نامزدیش در انتخابات شد.
او پیشتر اعلام کرده بود که اهداف سیاسی پشت پرده صدور حکم علیه او به اتهام فساد مالی بوده زیرا راستگراها قصد داشتند با طرح این پرونده اجازه ندهند دوباره به عرصه سیاست بازگردد.
سال ۲۰۱۴ به دنبال آغاز بررسی پرونده فساد مالی در شرکت نفتی دولتی «پتروبراس» در برزیل، شمار زیادی از مقامهای این کشور با اتهامهای فساد مالی روبرو شدند. این پرونده جنجالهای بسیاری را در این کشور منطقه آمریکای جنوبی به همراه داشت.
داسیلوا نیز در حالی به دریافت رشوه از یک شرکت ساختمانی به نام «او.ای.اس» محکوم شد که براساس اعلام دادستانها، هدف از این کار تسهیل قرارداد این شرکت ساختمانی به شرکت پتروبراس بود.
میزان نارضایتیها از سیاستهای « ژائیر بولسونارو » رئیسجمهوری معروف به «ترامپِ برزیل» در حوزههای اقتصادی و زیست محیطی این پنانسیل را دارد تا شرایط غول اقتصاد آمریکای لاتین را دستخوش ناآرامی کند.
رویکرد افراطی بولسونارو، ادامه موج خشونتها، نارضایتی از عملکردش در مهار آتشسوزی جنگلهای آمازون، افزایش نارضایتی از سیاستهای اقتصادی دولت، ادامه حمایتها از لولا داسیلوا رئیس جمهوری پیشین، همگی میتوانند به چالشهای جدی برای دولت برازیلیا در آینده تبدیل شود.
نارضایتیها از سیاستهای بولسونارو از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری در برزیل مشهود بوده است. در این میان گزارش شده که ارزش واحد پولی این کشور به پایینترین میزان در برابر دلار در ماههای اخیر رسیده است.
2023
نظر شما