عبدالرضا باقری در سخنانی که امروز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر کرده است، افزود: تحریم یک شرایط غیرعادی اقتصادی است که بر کشور تحمیل شده و همه ما باید این واقعیت را قبول کنیم و عملکرد خود را با توجه به مقتضیات این شرایط تنظیم کنیم.
وی که در نشست معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی دانشگاهها، مراکز آموزشی و پژوهشی کشور سخن می گفت با تأکید بر اعمال مدیریت مشارکتی در دانشگاهها افزود: بروز خلاقیتها و تصمیمگیریهای صحیح بهویژه در مراکز دانشگاهی در شرایط تحریم بسیار مهم است تا مدیران با تفکر در انجام امور ارائه راهحلهای مناسب را انتخاب کنند. زیرا وقتی که همه مدیران و کارکنان بهعنوان یک گروه منسجم با یکدیگر همکاری کنند و از همفکری صاحبنظران و هنر مدیران دانشگاهی استفاده کنند، مدیریت تحکمی کنار میرود و مدیریت مشارکتی در اجرای امور به بهترین شکل اجرا میشود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مواردی همچون ایجاد منابع مالی جدید، استفاده از کارهای انگیزشی برای کارکنان و ایجاد شفافیت مالی در شرایط تحریم اشاره کرد و گفت: ایجاد شفافیت مالی، شرایط ذهنی و روحی مناسبی در کارکنان ایجاد میکند؛ این رویه در شرایط دوران جنگ تحمیلی نشان داد که اگر در مسائل شفافسازی صورت گیرد، همگان شرایط موجود را قبول کرده و به بهترین نحو همکاری میکنند.
باقری شناخت مسائل در شرایط تحریم را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: یافتن صورتمسئله و ارائه راهحل مناسب و منطقی برای زمان تحریم بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در شرایط تحریم باید از نقطه نظرات و ابتکارات همه همکاران و دانشگاهیان استفاده کرد و با ارائه فراخوانی از افکار سازنده درزمینهٔ بهبود انجام امور بهره برد.
قائممقام وزیر علوم افزود: در این زمان باید بدنه دانشگاه آماده شرایط شوند و از ورود به مسائل آسیبزا در دانشگاه پرهیز کرد و به موضوع های تنشزا دامن نزنیم. زیرا گاهی اوقات یک تصمیم نابجا مشکلات عدیدهای در سیستم ایجاد میکند.
تحریم فرصتی برای اصلاح ساختارها است
باقری شرایط تحریم را بهعنوان یک فرصت برای اقداماتی از قبیل اصلاح ساختارها عنوان کرد و گفت: بالا بردن تحمل خود و همکاران در شرایط تحریم جایگاه ویژه ای دارد. البته کار سختی است ولی وقتی مسئولیت قبول کردید باید آستانه تحمل خود را نیز بالا ببرید.
وی افزود: نمونه استفاده از فرصت طلایی این شرایط، همکاری دانشگاهها و پاسخگویی آنها به نیازهای نظامی و دفاعی کشور در دوران دفاع مقدس بود که هنوز هم این همکاری به بهترین وجهی ادامه دارد و اکنون نیز می توان این رویههای غلط اداری را اصلاحکرده و سازوکار جدیدی در نظام اداری کشور به وجود آورد تا افزایش مشارکت کارکنان را به همراه بیاورد.
قائممقام وزیر علوم تحلیل و بررسی مداوم شرایط تحریم را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: در این تحلیلها باید نقاط آسیبپذیر و شکننده سیستم شناسایی و ترمیم شوند زیرا گاهی اوقات ضعفهای کوچک سیستم میتواند منشا بروز مشکلات بزرگ و جدی شود.
باقری با اشاره به بخشنامه رییسجمهوری به همه دستگاههای اجرایی در خصوص استفاده از ظرفیت دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در جهت رفع معضلات جامعه، اظهار امیدواری کرد که دانشگاههای کشور با توسعه ارتباطات خود با دستگاههای اجرایی استانها بتوانند به بهترین نحو ممکن در حل معضلات جامعه و کشور مفید و موثر واقع شوند.
نظر شما