وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: تنوع اقوام ظرفیتی بزرگ برای آبادانی و پیشرفت کشور است

زاهدان ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تنوع و گستردگی اقوام یک فرصت و ظرفیت بزرگ، برای پیشرفت و آبادانی کشور محسوب می شود.

دکتر عباس صالحی شامگاه جمعه در گردهمایی علمای شیعه و سنی سیستان و بلوچستان در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان با تبریک فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: وجود علمای بصیر موجب شده تا سیستان و بلوچستان به یک استان ویژه در کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی افزود: در ۴۰ سال گذشته با وجود ضعف ها و کمبودها اما پیشرفت های خوبی حاصل شده است که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن صحه گذاشته و فرمودند به راه رفته در ۴۰ سال گذشته افتخار می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: دفاع از تمامیت ارضی کشور در ۴۰ سال گذشته یکی از مهم ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است.

صالحی گفت: دستاورد دیگری که در این حرکت چهل ساله قابل اعتناست پیشرفت های علمی است و امروز کشور ما با وجود همه تحریم ها و مقابله دشمنان در زمینه علمی در جایگاه خوبی قرار گرفته که برای ایران یک افتخار است.

وی تاکید کرد: ما در حوزه علمی به مانند حوزه دفاعی شاهد حضور همه اقوام ایران هستیم که در کنار یکدیگر در جهاد علمی کشور حضور داشته و تلاش کردند.

وی با بیان اینکه ایستادگی در برابر مستکبران از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است، ادامه داد:  جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته از آرمان های خود دست نکشید که شاید محوری ترین آن مساله فلسطین بود که هنوز هم یک آرمان اساسی به حساب می آید.

صالحی در ادامه گفت: یکی از صداهایی که امروز از مقاومت فلسطین بلند می شود صدای ایستادگی اسلام در برابر استکبار جهانی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نکته قابل توجه دیگر در دفاع از انقلاب اسلامی عدالت در توزیع امکانات است که البته ما با نقطه مطلوب فاصله داریم اما حرکت های خوبی در چهل سال گذشته صورت گرفته است.

وی افزود: محور پنجم در مسیر حرکت انقلاب مساله مهم مشارکت مردمی است که یکی از آن ها میزان مشارکت ملت در انتخابات کشور است که پیش از انقلاب چنین چیزی وجود نداشته است.

صالحی گفت: مشارکت گسترده مردم در انتخابات که متوسط آن ۶۷ درصد بوده است خود دلگرمی برای نظام در راستای تلاش بیشتر در راستای خدمت رسانی است.

وی اظهار داشت: رویکرد اول انقلاب اسلامی اعتقاد به این مساله است که تفاوت و گستردگی اقوام یک فرصت عمده است و تهدید به حساب نمی آید و این ظرفیت بزرگ، انرژی بزرگی برای پیشرفت کشور است.

صالحی تاکید کرد: ساخت کشور در وهله اول بر دوش جوانان است و این جوانان هستند که در کشور قدرت سازندگی دارند و بعد از آن این وظیفه بر دوش اقوام و طوایف مختلف است.

وی افزود: این نگاه به عنوان یک رویکرد مورد توجه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری است و ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همین رویکرد اقدامات خود را دنبال می کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویکرد دوم ما نیز پرهیز از سلیقه گرایی است به طوری که معیار ما در روند امور، تنها قوانین است که باید در عرصه فرهنگ جلو برود بنابراین باید با این نگاه به پیش برویم و از هرگونه سلیقه گرایی در عرصه فرهنگ پرهیز کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رویکرد سوم ما رویکرد توزیع عدالت در عرصه فرهنگ و هنر است که ما باید به صورت ویژه به آن نگاه کنیم و به پیش برویم که این خود یک اصل در فلسفه وجودی انقلاب اسلامی است.

رنگین کمان اقوام و مذاهب در کشور یک فرصت ویژه است

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان نیز در این نشست با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: جمهوری اسلامی تاکنون با قدرت مسیر تعالی خود را پیش برده و این مسیر ان شاءالله با قدرت بیشتر ادامه خواهد داشت.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی افزود: وجود اقوام و مذاهب مختلف در کشور که رنگین کمانی از اقوام را بوجود آورده، یک فرصت مناسب است که می توان با برنامه ریزی بهتر از آن بهره خوبی برد.

وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان نیز این فرصت وجود دارد که می شود با برنامه ریزی شایسته از آن برای توسعه استان و کشور استفاده کرد.

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: اقوام و مذاهب مختلف موجود در سیستان و بلوچستان هرکدام دارای ویژگی های مختلفی هستند که نقاط قوت بسیاری را برای استان بوجود آورده است.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: اقوام سیستان و بلوچستان سابقه خوبی در دفاع از اسلام و کشور داشته اند و به این سبب باید اهتمام ویژه ای در تقویت و به کارگیری آن ها داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین محامی تصریح کرد: نیاز سیستان و بلوچستان این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابزار و امکانات موجود خود در معرفی ویژگی ها و ظرفیت های گسترده این استان تلاش کند.

وی افزود: اخیرا سیلی در استان به وجود آمد که از یک طرف باران رحمت الهی بود و از طرف دیگر موجب زحمت مردم شد اما در عرصه کمک رسانی به سیل زدگان نمایشی از همدلی و مهربانی مردم سراسر کشور و جلوه ای از وحدت ملی بود.

وی ادامه داد: در کنار منازل مردم، مکان های مذهبی همچون مسجد ها نیز آسیب دیدند که اهتمام ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در بازسازی این مکان ها می طلبد.

حجت الاسلام و المسلمین محامی در پایان خاطرنشان کرد: تقویت و توسعه مراکز علمی و فرهنگی سیستان و بلوچستان مانند کتابخانه ها، کانون های فرهنگی و حتی مراکز ورزشی نیز بسیار جای کار دارد که امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اینگونه مراکز اهتمام ویژه داشته باشد.

در این نشست که علما و روحانیون و شماری از مدیران کل دستگاههای اجرایی نیز حضور داشتند احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان و مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان به ایراد سخن پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha